A tanárok a politika terén olyanok, mint a napraforgó?
A tanárokra jellemző,hogy úgy váltogatják a pártpreferenciájukat, mint a zoknit.
2010 előtt nagy Fideszes volt nagy részük, meg Orbán képhez imádkoztak, ami a vitrinjükben virított.Aztán, miután a Fideszt nyert, utána átálltak a ballibákhoz.
Ami megmaradt, az a panaszkodás,ment 2010 előtt is, meg megy most is.
A "tanárok" nem egy homogén massza. Van köztük jobboldali, baloldali, liberális, konzervatív, vallásos, ateista.
Aki viszont az összes tanárt beskatulyázná bárhova, az idióta.
A tanár az egy külön állatfaj. Sokat ismertem, de egy kezemen meg tudom számolni, mennyi volt normális.
Ezeknél elvtelenebb, tenyérbemászóbb nincs.
Azért nagy merészség valamit részleteiben elemezni, miközben fogalmilag sem értjük a jelentését.
A tanárok az egyik legkiszolgáltatottabb réteg, és nem a munkaadók hozzáállása, sem a saját jellemük, hanem leginkább a társadalom lefitymáló hozzáállása miatt. Az emberek jó részének nem sok fogalma van a nevelésről, ha lenne, ma itt más világ lenne. Ezért aztán önmagából kiindulva (mindig így van ez, másban is) úgy gondolja, a nevelés egy egyszerű dolog. Így csináld fiam, ha nem, hát egy nagy pofon. Na olyan is lesz. Tessék megnézni a miniszterelnököt.
5.
Az versenyszféra.
Aki közszolgáltatást lát el,ott ne legyen sztrájk.
7, kieg: feltéve, ha elvégzi a munkáját a sztrájk idején is :D Ez is törvényben van....:D
Kérdező.
Lehet bonyolult lesz amit írok de.... a pedagógusok (mert nem csak a tanárokról van szó), nem az ellenzékkel vannak. És régen sem a Fidesszel voltak. Hanem az épp aktuális kormány ellen, aki a kisujját sem mozdítja az oktatási rendszer feljavítására.
Tudom, tudom, aki nem velünk van az ellenünk. Csakhogy.. nem. Aki a kormány ellen van, az nem automatikusan a másik párt tagja.
És mivel az állam a munkáltatójuk, az állam okádja le azt a fost, amit alaptantervnek neveznek, ezért az állam vezetőségét, azaz a kormányt kell megszólítaniuk, ha változást akarnak. Attól függetlenül, hogy melyik párt alkotja a kormányt.
De gondolom ez túl bonyolult..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!