Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik generáció a legjobb/leg...

Melyik generáció a legjobb/legéletrevalóbb Magyarországon?

Figyelt kérdés
2022. febr. 3. 13:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Az megvan, hogy ugyanerről a vitáról már 2000 éves feljegyzések is vannak? :D Konkrétan kijelentik, hogy ez a mostani fiatal generáció sz*rt sem ér és ki fog pusztulni a nemzet.... aztán... nem történt semmi.

Hacsak nem az, hogy azóta is minden generáció ezt hajtogatja.

2022. febr. 4. 09:01
 22/27 anonim ***** válasza:
89%

Azért a nagyszüleink generációjának bizonyos tekintetben jobb volt. Nagyapám egyetlen, mozdonyvezetői fizetésből felnevelt négy gyereket.

Persze nekik ott volt a háború, meg a kommunizmus, szóval az sem volt azért olyan könnyű, de legalább tisztességesen föl lehetett nevelni több gyereket egy átlagos fizetésből is, nem úgy, mint ma.

2022. febr. 4. 09:12
 23/27 anonim ***** válasza:

"Nagyapám egyetlen, mozdonyvezetői fizetésből felnevelt négy gyereket."

Dettó nagyapám is a vonattársaságnál dolgozott, nagyanyám meg takarított, mégis felneveltek 4 gyereket, tudtak építkezni is. Nagyanyám otthon volt, míg a legkisebb óvodába nem ment, nem kellett dolgoznia kisgyerek mellett, se továbbképzéseken részre vennie, se veteményessel nem foglalkozott otthon, aztán mégsem izgultak sosem a megélhetésen.

De az is igaz, hogy 50-55 évesen már olyanok voltak kb. mint a nyugdíjasok, otthon ültek és nézték a TV-t. Na most ha életképességről beszélünk, minden modern dolgot a gyerekeik vagy unokáik intéztek nekik, nekik igazàból az életben soha semmiért nen kellett küzdeni, hogy életrevalóbbak legyenek.

És még az sem igaz, hogy háború meg éhezés volt, bár nem tudom, ki hány éves, az én nagyszüleim 1940 körül születtek, szóval még csak nem is igazán emlékeztek a háborúra, nem volt rájuk annyira hatással.

2022. febr. 4. 09:30
 24/27 anonim ***** válasza:
#23: Ja, hát te még fiatal vagy. Az én nagyszüleim 1920-ban születtek, nekik pont a legszebb éveiket tette tönkre a háború.
2022. febr. 4. 09:37
 25/27 anonim ***** válasza:
#23: Én Y-generációs vagyok. A nagyszüleim a '20-as, '30-as években születtek. Nagyanyám elmesélte, hogy már kislányként ki kellett menni a földre segíteni, és nem volt egy könnyű munka. Nagyapámat 15 éves korában elvitték harcolni, fogságba estek, aztán egy szántóföldön kellett kihúzniuk úgy, hogy alig volt mit enni. A nagyanyámék éheztek. Nem azért, mert nem tudták megvenni az élelmet, hanem, mert nem volt mit enni. Nagyanyámon is már a vitaminhiányok tünetei jelentkeztek: sebek a fejen. És ez nem volt máshogy máshol se. Angliában is, Németországban is évekig éhezés ment még a háború után se. Azt pedig ne gondold, hogy nekik könnyebb volt. Másik nagyapámék is dolgoztak állandóan, kertben is, gyárban is, közben a három gyerekük közül a 10 éves legidősebbnek kellett a többire vigyázni, mert nekik dolgozniuk kellett. És ez már a szocializmusban volt. Meg aztán a Rákosi-korszakról se gondold, hogy könnyű volt. Lehet, hogy neked nehéz az életed, de attól még az egész generációt nézve a nagyszüleinknek sokkal nehezebb volt.
2022. febr. 4. 15:03
 26/27 anonim ***** válasza:

"de attól még az egész generációt nézve a nagyszüleinknek sokkal nehezebb volt."

Hát az én nagyszüleimnek nem volt ilyen élete, mint a tiédnek. Hozzám képest, vagy úgymond az átlagos Y-generációs réteghez képest könnyű életük volt, mert mint mondtam, ők nem éltek a háborúban (vagyis nagyon kicsiként, nem is igazán emlékeznek rá), illetve nem műveltek kertet, nem dolgoztak pluszban vagy semmi ilyesmi.

Nyilván ez is emberfüggő, de alapvetően mégis azt gondolom, a mai 30 évesek sokkal jobban rá vannak szorulva, hogy életrevalóak legyenek, mert aki nem kap kezdőtőkét, annak brutál módon oda kell tenni magát már csak azért is, hogy egyáltalán lakni legyen hol, nem elég villantani egy 8 általánost, sokszor küzdeni kell a munkáért kimenni külföldre és ott helyt állni. Kertet azt én is csinálok munka mellett, meg sok más ember.

2022. febr. 4. 15:09
 27/27 anonim ***** válasza:
Kezdjük azzal, hogy szerintem túl tág a generációkon belül IS a korkülönbség. Ne hasonlítsunk már egy 1997-2000-es fiatalt egy 2012-eshez. Teljesen más a kettő felfogása hiába egy generáció.
júl. 9. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!