Új szabályokat alkotnak a transz "úszónőkre". Ez transzfóbia?
Ha tudnád mennyi fizetés jár egy ilyen érem után értenéd.
#22-es ennek a szóban forgó versenyzőnek nem néztem utána,de általában arról van szó,hogy ezek a férfiak előtte is versenysportolók voltak,csak nem tudtak semmilyen felmutatható eredményt vagy helyezést produkálni soha .
Aztán kitalálja,hogy ő nő és máris jönnek az aranyérmek, meg vele a lé.
Melegként én is valamelyest helyeslem a döntést, szerintem még ez sem elég szigorú és így mostmár a visszaéléssel is gondok lehetnek, hisz nincs konkrétum az új szabályozásban. Szerintem is az lenne a fair, ha külön indulhatnának, vagy a születési nemükkel.
Amúgy teljes mértékben támogatom a transzszexuálisok jogait, de ahogy előttem is írták, itt a határ nekem is.
Nem transzfóbia, bár lesz olyan, aki diszkriminációnak fogja tartani ezt az új szabályozást.
Eleve azért jött létre az ún. "női sport", hogy a nők egymás közt versenghessenek. A biológiailag gyorsabb, erősebb, nagyobb állóképessegű férfiakkal való mérkőzés kimeríti a sportszerűtlenség fogalmát. Sajnálatos, hogy a cikkben szereplő személy ennyire nem tiszteli a csapattagjait, hogy az egyértelmű előnye ellenére velük versenyzik.
Az nem igaz amúgy, hogy a női úszók támogatták volna. Több csapattársa nyilatkozott, hogy nem csak a fizikai előnye hanem a jelenléte is sokszor terhes volt számukra, példaul amikor egy öltözőt kellett használniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!