Miért sztrájkolnak a mozdonyvezetők, ez is baloldali hecc?
A tanárokat még megértem, mesterdiplomával tényleg nagyon gáz a nettó 172 ezres fizetés 2022-ben...
De mozdonyvezető ismerősöm pályakezdőként is 450 ezret vitt haza évekkel ezelőtt.
"A MOSZ tagsága nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteség ne kerüljön kompenzálásra."
Szerintem érthető indok.
Azt a 450-et hogy vitte haza? 200 órát dolgozott aminek több mint a fele éjszaka volt gondolom. (És a 200-al nem is mondtam sokat! - Meg a fele éjszakával sem :D)
Az 2250 forintos órabér amit egy biciklis futár is megkeres. Neki arra kell figyelnie hogy el ne hagyja a kebabot és megtalálja a címet.**
A mozdonyvezetőre megy egy 5 milliárd forint értékű szerelvény van bízva, plusz 400-600 ember élete.
Lehet höppögni hogy mennyit keres a mozdonyvezető, de már nagyon régóta nem keresnek kiemelkedően a felelősséghez és a munkavégzési körülményekhez képest! A MÁV-Startnál. A magánvasutaknál jobb a helyzet, de távvolléti órát nézve ott sem túl sok a lóvé.
Délután olvastam, hogy 800k alatt nem akar elmenni senki kamiont vezetni. Na ahhoz mit szólsz? Azt nem sokallod?
** 10 éve amikor a vasúton dolgoztam, rendszeresen rendeltem kaját és egyszer kérdezte az egyik futá, hogy mennyit keres egy kezdő mozd vez? Akkor 250 környéke volt. Csak biggyesztette a száját és azt mondta, hogy inkább akkor marad futár! 400 alatt ritkán keres egy hónapban. És ez egy alig 20ezer fős kisvárosban volt, nem Budapesten!
"Ha a tanár meg tud élni nettó 170-ből"
Ha a saját főnököd ezt mondja és emiatt nincsen béremelés évekig, te elfogadnád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!