A Nemzeti Választási Irodának függetlennek kellene lennie a mindenkori kormánytól?
Olvasd el mégegyszer, szépen, lassan. Hátha megérted.
Találkozom olyan kérdésekkel, ahol a kérdésből látszik, de ha nem elég, akkor a kérdéshez fűzött kiegészítés – amiben nemegyszer válaszol is a kérdésére –, és/vagy kérdezői komment megerősíti, hogy nem kérdez, hanem fel van háborodva, és aki nem ennek az iránymutatásnak megfelelő választ ír, arra szörnyű mód haragszik.
Nemrég is olvastam ilyet.
És akkor mi a válasz a kérdésre?
Miért kell akkor kormány által terjesztett hazugság propagandát ráírni a lapra? Erre mi a válasz?
Nem kéne, hanem annak kell lennie.
1./ Beírtam a netes böngésző keresőjébe, hogy nemzeti választási iroda.
2./ A böngésző hozzáfűzte, a törvény szót. Elfogadtam, rákattintottam.
3./ 0,42 másodperc alatt adódott találat. Az első ez volt:
2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról - Hatályos ... [link] ›
Rákattintottam.
4./ A megnyílt dokumentumnál Ctrl+F billentyűkombinációval megnyitottam a keresőmezőt, ahova beírtam, hogy nemzeti választási iroda.
┌─ A Nemzeti Választási Irodának függetlennek kellene lennie a mindenkori kormánytól? – kérdezted.
A törvényben talált válasz:
„53. § (1) A Nemzeti Választási Iroda autonóm államigazgatási szerv.
(2) A Nemzeti Választási Iroda független, csak a törvénynek van alárendelve,”
↑ 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról ─┘
Képen a válasz a kérdésedre: [link]
Az egész nem került annyi időbe, mint amennyi idő alatt ki tudtad írni a kérdést a hozzáfűzött szöveggel.
Tudom, sok kérdéskiírót bosszant „a Google a barátod” válasz, de a te kérdésedre is ez lett volna az elegendő és megfelelő. Mit tudom én, fél perc alatt megtudtad volna a választ a felvetődő bizonytalanságodra, nem kellett volna több mint 3 óra elteltével is azt írnod, hogy „És akkor mi a válasz a kérdésre?”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!