Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobban éltél 2010 előtt, mint...

Jobban éltél 2010 előtt, mint most?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor szerinted mi lehet annak az oka, hogy most nem tudsz jól élni?

2022. jan. 31. 15:11
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
A mostani adórendszerrel is egy gazdag sokkal többet adózik mint egy szegény. A különbség az, hogy százalékosan mindenki ugyan annyit, tehát a fizetésének az egyharmadát. Aki 900 ezret keres az 300 ezret adózik, aki pedig 300 ezret keres az 100 ezret adózik, ez így van rendben. De az, hogy aki 900 ezret keres az adózzon 450 ezret, aki meg 300 ezret keres az adózzon csak 50 ezret, az egyáltalán nincs rendben.
2022. jan. 31. 15:42
 12/37 anonim ***** válasza:
56%
Pedig szerintem de. Csökken a szakadék a megélhetésben.
2022. jan. 31. 15:48
 13/37 A kérdező kommentje:
Szóval te boldogan és vidáman néznéd, hogy tanulatlan, műveletlen emberek akik semmit sem tettek a saját jólétük érdekében, azok jól éljenek a te pénzedből is, amit az éveken keresztül tartó tanulással és kemény munkáddal felépített karrieredben elértél?
2022. jan. 31. 15:53
 14/37 anonim ***** válasza:
87%
Úgynézki nagyon sok embert kellene neked megismerni.:)
2022. jan. 31. 15:56
 15/37 anonim ***** válasza:
85%

Nem velem beszélgettél eddig, de:

"Aki 900 ezret keres az 300 ezret adózik, aki pedig 300 ezret keres az 100 ezret adózik, ez így van rendben."

Nem, pont ez a probléma. Azzal, hogy nekem 600 ezrem marad, neked meg 200 ezred, nekem mindig jobb életem lesz és jobb lehetőségeim.

Ha társadalomként, nemzetként akarunk élni, akkor a leszakadó rétegnek segíteni kell, hogy minél jobban felzárkózhasson.

A 600 ezret egy ember nem költi el, viszont a 200 ezret jó eséllyel igen. Így aki jobban keres, az tud félretenni vagy befektetni.

Ha én befektetek mondjuk 50 millió, mert összegyűjtök annyit és csak az osztalék évente mondjuk 2.4%, akkor nekem passzív jövedelemből meg van a te teljes fizetésed, és nekem már dolgozni se kell már ennyiért.

Ez fair, hogy nekem erre van lehetőségem.

Vagy az rendben van, hogy én megvehetem az egészségesebb kajákat, más meg nem?

Az van rendben kizárólag, ha az, akinek több van, segít annak, akinek kevesebb van.

2022. jan. 31. 15:57
 16/37 A kérdező kommentje:

Nyílván okkal kapsz 600 ezer forintos fizetést, és más is okkal kap 200 ezret. Nehogymár az én munkámat lealacsonyítsák egy bolti eladó munkájához azzal hogy tőlem több pénzt vesznek el.

Egy bolti eladó és egy szoftvertervező mérnök fizetése között hatalmas a szakadék, amit én teljesen rendben tartok. Nehogymár jobban éljen egy alacsony végzettségű ember mint az aki sokkal fontosabb munkát végez.

"Az van rendben kizárólag, ha az, akinek több van, segít annak, akinek kevesebb van."

Ezzel a mentalitással bármilyen céget rövid időn belül csődbe lehet vinni.

A lehetőség mindenkinek adott egy jobb életre, az már csak rajtunk múlik hogy megmaradunk a polc mellett vagy inkább értelmesebb dologba kezdünk hogy legyen pénzünk is

2022. jan. 31. 16:06
 17/37 anonim ***** válasza:
76%

"Nehogymár az én munkámat lealacsonyítsák egy bolti eladó munkájához azzal hogy tőlem több pénzt vesznek el."

És ezzel akkor is rendben leszel, amikor nem lesz egyetlen eladó sem és nem vehetsz majd kaját? Vagy ha nem viszik el a szemeted, mert nem dolgoznak annyi pénzért? Vagy ha nem tanítják a gyereked, mert 160 nettóért nem tanítanak a tanárok?

"Nehogymár jobban éljen egy alacsony végzettségű ember mint az aki sokkal fontosabb munkát végez."

Csak kinek végez fontosabb munkát? A társadalomnak vagy a cégnek? Mert ez a nem mindegy. Nagyon jó, hogy egy szoftverfejlesztő fejleszti a facebook-ot és kap 1 milliót havonta, de aki elviszi a szemetedet az a társadalomnak többet segít.

"Ezzel a mentalitással bármilyen céget rövid időn belül csődbe lehet vinni."

Egyébként nem, a legtöbb cég ezzel egyetért, illetve a dolgozók is.

Nyugodtan keress rá amerikában kereset alapján, hogy adóznának-e többet az emberek.

A szoftverfejlesztő réteg, illetve akik velük egyenértékű összeget keresnek, azok - emlékeim szerint - 75%-uk adózna többet, hogy segítse a leszakadó réteget.

És ez egyébként az állam szempontjából kifizetődő, mivel a felzárkóztatott ember jobb munkaerő, jobban pörgeti a gazdaságot és hosszútávon a szoftverfejlesztő is többet kap így vissza.

"A lehetőség mindenkinek adott egy jobb életre"

Ez meg csak simán férgek hazugsága.

Nem kevés kutatás van, hogy nem lehet kitörni ezekből a rétegekből. Egy 12 éves még nem fog tudatosan tovább tanulásban gondolkodni és ezért tanulással foglalkozni. Azt fogja csinálni, amit otthonról hoz, ha a tanulás nem fontos, nem tanul, nincs lehetősége kitörni.

Erről pedig ő nem tehet. Erről az állam tehet.

2022. jan. 31. 16:20
 18/37 anonim ***** válasza:
91%

Tévedsz! NEM adott a lehetőség mindenkinek. Ha nincs gazdag szülő, befolyásos rokonság, ismerősök, nagyon nehezen tud előre jutni.

Mellesleg, a gazdagabb államokban is több kulcsos adó van és jobban élnek az emberek, mint nálunk.

2022. jan. 31. 16:22
 19/37 anonim ***** válasza:
77%
Én annyit fűznék hozzá 8 általánossal, hogy nagyon de nagyon sok élethelyzet van ami miatt nem sikerül a középiskola valakinek vagy épp bele sem kezd. Nagyon mély életszínvonalon él nagyon sok család és az anyagi az csak az egyik része, nen kell szegénynek lenni ahhoz, hogy nefejezd be a középiskolát. De azt nehezen tudom elképzelni, hogy aki közoktatásban vett részt az netudjon ilyen dolgokról amik alapvetőek szerintem. Esetleg magániskolában lehet nem találkozik a tanuló más életszínvonalon élőkkel. Röviden és tömören az, hogy valakinek 8 általánosa van, az nem azt jelenti, hogy nem akart tanulni. Becsüljük meg azokat az egyszerű keveset fizető munkát végző embereket akik a társadalom javára válnakbés elengedhetetlen részei annak. Egy országban élünk, egy társadalomban. Az adózásod meg a te dolgod.
2022. jan. 31. 16:28
 20/37 anonim ***** válasza:
18%
Egyértelműen 2010 után élünk jobban, hiába az árak növekedése, a bérek nagyobb mértékben nőttek.
2022. jan. 31. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!