Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobban éltél 2010 előtt, mint...

Jobban éltél 2010 előtt, mint most?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor szerinted mi lehet annak az oka, hogy most nem tudsz jól élni?

2022. jan. 31. 15:11
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Ugyanúgy
41 szavazat
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
89%

Sokkal kevesebbet adóztam. A bérem pedig reálértékben magasabb volt, hiába fejez ki a mostani nagyobb számot ha kevesebb terméket tudok rajta venni az infláció és a 2010 óta 40% ot értéktelenedő forint miatt.

Gyurcsány idejében se volt jó, sőt! Viszont most mégis rosszabbul élek.

2022. jan. 31. 15:13
 2/37 A kérdező kommentje:

Jelenleg az adó, ha nem részesülsz semmiféle kedvezményben, egységesen minden embernek 33,5%.

Neked mennyi volt?

Miért volt jobb számotokra a többkulcsos adórendszer?

2022. jan. 31. 15:16
 3/37 anonim ***** válasza:
76%
Én jobban éltem. Legfőbbképp azért mert általánosba jártam és a szüleim tartottak el.
2022. jan. 31. 15:19
 4/37 anonim ***** válasza:
95%
Nyugodtabb volt az élet. A politikusok ugyanolyan pojácák voltak, mint most, csak akkoriban nekünk nem kellett hozzá asszisztálni.
2022. jan. 31. 15:19
 5/37 árokpart ***** válasza:
95%
Összességében igen jobban.
2022. jan. 31. 15:22
 6/37 anonim ***** válasza:
91%
#2 38%. Ott vannak a bérkalkulátorok. +Áfa+útdíj+különadók amiket mind-mind áthárítanak
2022. jan. 31. 15:25
 7/37 anonim ***** válasza:
88%
Én, mindig a legmagasabb adósávban voltam, de még is jobban éltem, több volt az elkölthető értéke mint most. Pedig ugyan az a munkaköröm most is, mint 15 éve.
2022. jan. 31. 15:25
 8/37 anonim ***** válasza:
94%
Kb ugyanúgy. Bár most nyolcszor annyit keresek összegben mint akkor, de a termékek árába épült adók is elég durván megnőttek, na meg egyszerűen brutális az infláció, és a forint árfolyam is nagyon sokat romlott. Na meg jobb érzés volt, hogy nincsen teljesen bebetonozva a kormány.
2022. jan. 31. 15:27
 9/37 A kérdező kommentje:

Nem tartottad igazságtalannak, hogy százalékosan sokkal többet kellett adóznod úgy, hogy te sokkal többet értél el a karrieredben, mint például az az ember aki nem foglalkozott semmivel és 8 általánossal lédereg?

2022. jan. 31. 15:28
 10/37 anonim ***** válasza:
87%

9-es

Magasabb adókulccsal sem éreztem igazságtalannak!

A legnagyobb magyar Széchenyi is azt mondta neki több forrása van köteles többet adni a közösbe a hazája fejlődéséért.

Ki vagyok én a legnagyobb magyart aki bármit feláldozott volna a hazájáért felülbíráljak?

A nemzetnek a gazdagok adómentessége olyan mint az ivókútba a cián, pont azokat tehermentesíti akiket nem kéne ezzel mérgezve a hazát.

2022. jan. 31. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!