Bayer Zsolt megcáfolta MZP-rt. Kifizeti neki az 5 Milliót Márki?
"Nem volt félinformáció. Tegnap láttam az egészet a TV-ben."
És erről mi a véleményed? Ezt maga Orbán Viktor töltötte fel a saját facebok oldalára: [link]
Orbán maszk nélkül vásárol, 20 centire tőle a pultra ragasztva pedig hatalmas betűkkel ez áll: "MASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!"
Rá nem vonatkoznak a szabályok? Tessék, ezt is láthatod, megnézheted az egészet a saját szemeddel 100-szor, hogy Orbán hogyan szegi meg a saját maga által hozott intézkedéseket, amit ráadásul még facebookra is kiposztol. Itt van a forrás, bizonyítva, a teljes, vágatlan videó újfent. Ha a saját szemednek nem hiszem, hogy milyen undorító, rohadék egy miniszterelnökünk van, akkor semmivel nem lehet meggyőzni...
Nem néztem végig a két linkedet, de
MZP afrikai országokra hivatkozott, miszerint a magánkézben lévő egészségügyi szolgáltatások magasabb színvonalon működnek, mint az államiak.
Ez igaz. De:
Több afrikiai országban éltem/jártam. Ebből néhányban többé, kevésbé megismertem az ottani egészségügyet.
Magán egészségügy drága, a többség számára megfizethetetlen. Állami egészségügy elvileg ingyenes. Csekély pénzből gazdálkodnak.
Állami egészségbiztosítás nincs. Kisebb, nagyobb magánbiztosítók vannak, melyek korlátozott mértékben fedezik az egészségügyi ellátást a velük szerződést kötött intézményekben.
Ezeknek a biztosítóknak nem éri meg kisebb cégekkel biztosítást kötni, azaz a biztosítási díjak létszámfüggőek. -Én 20 főre akartam biztosítást kötni, egy főre bontva jóval magasabb ajánlatot kaptam, mint a bérük. Kisebb cégek -pár száz fő alattiak- nem kötnek az alkalmazottakra biztosítást.
A magánintézmények különböző színvonalon működnek.
Az olcsóbbak -konkrét példa: egy alkalmazott nemibetegséggel keresett fel egy orvost. Az megvizsgálta és 2 szem gyógyszert adott neki. Ezt tudta kifizetni.
Később a cég kifizette neki egy másik intézményben az ellátást. Antibiotikum injekció kúrát kapott.
Vannak bizonyos kiemelt állami intézények: katonai kórhazak, tengerészeti kórház. Ezek magasabb költségvetésből gazdálkodnak.
Árak magánkórházban úgy tízenöt éve:
Vesekő: 3 vizsgálat, kétszeri kőtörés ambulánsan kb. 10 ezer USD -átlagos színvonal.
Szülés, 3 nap kórházi ellátás: 4500 USD -átlagos színvonal alatt.
Viszont: ismertem orvost, aki bárkit ellátott aki hozzá fordult akkor is, ha nem tudott fizetni. Gondolom a gazdagabb páciensek fedezték ezeknek az ellátását is.
Szóval: az állami tb-rendszer hogy tudná fedezni ezeket a magán intézményeket.
Megjegyzem, most is van olyan kórház, amely vegyes rendszerben üzemel. Bizonyos szolgáltatásokért fizetni kell. Így CT, MR, stb.
"Azt mondta MZP, hogy a jelenlegi rezsicsökkentés nem marad."
Ha ezt mondta, azt el tudom hinni. Többször elmondta, hogy valódi rezsicsökkentést akar. Azok, akik pl. szénnel, fával fűtenek, kimaradtak ebből eddig, hiszen a fidesz "rezsicsökkentése" őket nem érintette.
46, továbbra sincs mire.
Tudom, hogy a magyar lakosság 25%-a funkcionális analfabéta, de meg kéne érteni a különbséget "nem kéne annyit fingani" és "betiltom a fingot" között:D
Egy gomba ezt sosem fogja megérteni, hagyd inkább rájuk xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!