Az ellenzék vagy a Fidesz áll közelebb a Kádár-rendszerhez?
Figyelt kérdés
2022. jan. 30. 20:58
2/24 anonim válasza:
Elvileg egyik sem. Egyeduralkodás és ellentmondást nem tűrés szempontjából simán a Fidesz.
3/24 anonim válasza:
Sztem a Kádár-rendszerhez egyik sem. De a Rákosi-rendszerhez a Fidesz jóval közelebb áll: központosítások, civil szervezetek jogfosztása, személyi kultusz (ez utóbbi már a Kádár-rendszerre sem volt jellemző, inkább Rákosira.)
4/24 anonim válasza:
Bizonyos tekintetben az egyik, bizonyos tekintetben a másik. Ha azt kérdezted volna, hogy a Rákosi rendszerhez melyik áll közelebb, arra az egyértelmű válasz az, hogy a Fidesz. Mintha Rákosi pajtás reinkarnálódása lenne a pártfőtitkár-miniszterelnök, aki a nagy Oroszország (annak idején SZU) fővezérének (Sztálinnak) legjobb magyar tanítványa volt, csak most az orosz fővezért Putyinnak hívják. A gaz imperialisták a rothadó nyugaton vannak és általában is nyomják Krahácsot.
7/24 A kérdező kommentje:
Hogy ha kádári létbiztonságban akarok élni, akkor kire szavazzak? Mert én eredetileg az ellenzékre akartam szavazni, vonzó volt a bérlakásépítési programuk és a szociális intézkedéseik. De amióta Márki-Zay a miniszterelnök-jelölt, már nem szívesen szavazok rájuk, mert ő Orbánnál is kapitalistább.
2022. jan. 30. 21:19
8/24 anonim válasza:
A Fidesz. Egyértelműen arra játszik, hogy a társadalom egy része szerint "régen minden jobb volt" és nosztalgikus a komcsi időszakhoz.
9/24 anonim válasza:
Orbán és Gyurcsány is a KISZ-ben kezdte. Mindkét párt tele van volt MSZMP tagokkal. Miért teszel köztük különbséget ? Ugyanazon a zárkasoron lenne a helyük. Bár én a recski kőfejtőt jobb helynek gondolom néhány év elmélkedésre.
10/24 anonim válasza:
A Kádár-rendszer létbiztonságát sem az ellenzék, sem a fidesz nem fogja nyújtani. Az ellenzék talán közelebb áll a klasszikus baloldali-szociális elvekhez. Ha neked a létbiztonság fontos, akkor nézd meg,,melyik oldal nyújt nagyobb létbiztonságot. A fidesznek volt 12 éve bizonyítani. Neked megfelelő létbiztonságot nyújtottak? Lakhatásod meg van oldva? Telik kajára, ruhára, szórakozásra? Eljutsz időnként nyaralni? Ha úgy gondolod, hogy a fidesz nyújt neked eleget, szavazz rájuk. Ha nem, adj esélyt a másik oldalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!