Miért kell engedni gyermeket vállalni a rokkant, fogyatékos szülőknek?
Jelenleg is, ha kiderül a terhesség és a nőgyógyásznak/védőnőnek egy csepp esze is van abortuszra "küldi" a nőt - nem egy ilyen esetről tudok konkrétan. Miért is kellene a megtartásra biztatni, amikor utánna meg képtelen megjelenni azon a pár kötelező terhesgondozási alkalmon is? Úgy kell őket fenyegetni, hogy ha nem megy el, nem kapnak ellátást szülés után. Minek ennek gyerek? És ezek bizony még csak nem is romák, hanem "szép magyar" emberek. Lehet védeni az önrendelkezést, csak ilyen esetben nem sok értelme van.
Szerintem kellene olyan kategória, hogy egészségügyi sterilizálás. És az ilyen esetekben alkalmazni kellene. Én sok szempontból "liberális" vagyok, de ameddig az abortuszt a nő önrendelekésének tartok egy nem érző dologgal szemben, addig megtartani egy gyereket olyannak, aki annak az ellátására képtelen nettó gyerekkínzás. Nem az abortuszt tartom ilyenkor jó megoldásnak, hanem a műtéti megelőzést.
Na és mi van, ha később benő az emberünk feje lágya, de már sterilizálva van?
#16.
Miért is állnál meg a fogyatékosok magzatainál?
Baleset ér és eltörik a nyaki csigolyád, onnantól kezdve magatehetetlen vagy és másokra szorulsz. Nosza gyakoroljunk eutanáziát? Mert úgy kényelmesebb a társadalomnak és családnak?
Vagy ha jó rokkant nyugdíja lesz a szerencsétlennek, akkor tartsuk életben, mert több rajta a haszon mint a kiadás?
Aki saját magát sem képes ellátni , az szerintem baromi ritkán szül gyereket.
Másrészt (ami sokkal gyakoribb) rengeteg a mentális beteg ember, aki fel tud öltözni, nem kell pelenkázni,tud beszélni,de éppen paranoid skizofrén vagy súlyosan depressziós, vagy bipoláris. De egy alkoholistát is simán idesorolnék. Rengeteg ember egy ilyen anya/apa mellett nő fel ,nagyjából a földi pokolban. Velük mit tennél ? És ha lerakja az italt,vagy szedi a gyógyszereit,kezelésekre jár? Hol van a határ valójában,mikor alkalmas valaki ellátni egy gyereket ? Mit tekintünk ellátásnak? Ismerek olyan családot, ahol épphogy van tető a fejük felett,a gyerekek mocskosak ,büdösek ,de van mit enniük és nem fagynak halálra. A szüleik nem fogyatékosok , elméletileg cselekvőképes,beszámítható emberek . Nagyon sok ilyen van . A kényszerabortuszt hogy hajtanád be ? Amikor a gyámhatóság a hús vér emberek érdekében sem jár el megfelelően akkor majd biztos kényszerabortuszra lenne kapacitás/erőforrás. Hajkurászni ezeket az emberek, és erőszakkal kipakolni .
Nagyon nem reális elképzelés.
"hanem akik súlyosan fogyatékosok, még saját magukat sem képesek ellátni"
Azok jellemzően nem is szoktak gyereket csinálni
Nem leszek népszerű, de én eleve megfordítanám a gyerekvállalás kérdést. Nem alanyi jognak kéne tekinteni, hanem kiváltságnak, amivel csak azok élhetnek, akik megfelelnek lelkileg, stb.
Egy általam képzelt szép új világban alapjáraton MINDENKI terméketlen, amit csak hivatalos procedúrát követően lehet feloldani.
A természet szerencsére eldöntötte ezt helyetted...és másként döntött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!