Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a hatósági árakat külön...

Ha a hatósági árakat külön Fideszes árcédulával meg kell jelölni, az Ellenzék miért nem lépi meg, hogy a Fidesz kormányok előtti árakat is feltünteti?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az Ellenzék nem a tömegmanipulációval akar nyerni, hanem a józanész erejével. De sajnos azt kell mondani, hogy ebben az országban kevés az intelligens ember, részben mert a krémje már külföldön dolgozik, részben mert nagyon elöregedő társadalom, beteg a demográfia, sokkal több a nyugger.

De ha a hatósági árak mellé feltüntetnék, hogy a Fidesz kormányok előtt mennyi volt az ára az adott terméknek, akkor a sok nyugdíjas azon pletykálna, hogy jaj de jó vót még akkoriban, mennyi farhátot tudtam venni a nyugdíjambú. És egyből szimpatikusabb lenne nekik az ellenzék.

A nyugdíjak nem növekedtek 2010 óta. A bérek nem számottevően, az árak növekedéséhez képest meg szinte semmit. A családi pótlék, a szociális járulékok szintén nem növekedtek. Semmi nem növekedett csak az árak, de azok brutálisan, a gazdaság minden szegmenségben. Egy igazi kis rosszléti országot épített ki a Fidesz ahol magas nyugatiak az árak, de alacsony keletiek a bérek. Adócsökkentés viszont nem volt. A különbözetet meg az EU-s pénzeket viszont lenyúlják.

Az Ellenzék miért nem mer, kicsit manipulatív, de azért még mindig igaz eszközökkel élni?

2022. jan. 29. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nekem gyerekkoromban 8 forint volt egy gombóc fagyi. Akkor nem azzal kéne kampányolni, hogy állítsuk vissza az Antall kormányt?

Azért ahhoz nem kell 200-as IQ, hogy valaki belássa, hogy a pénz értéke 10 vagy 20 évvel ezelőtt nem ugyanaz volt.

2022. jan. 29. 22:42
 2/9 A kérdező kommentje:

Mégsem növekedtek a bérek számottevően. A nyugdíjak, család és szociális járulékok pedig egyáltalán nem. Pedig legalább infláció követőnek kellene lenniük (ha egyáltalán nem fejlődik a gazdaságunk), de mivel visszafelé fejlődik még azt sem követik.

Gyurcsány idején is megkeresett egy mérnök nettó 700 ezret. Semmi nem változott. Sőt meg merek kockáztatni, hogy több lehetőség is volt mint most, a magas jövedelmekre, kevés melóval.

2022. jan. 29. 22:44
 3/9 anonim ***** válasza:
39%

Másfél éve az ellenzék javasolt hatósági árakat az alap élelmiszetekre.

Nincs alapjuk kritizálni a döntést.

2022. jan. 29. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
30%

Ez is nézőpont kérdése. "Eccerű melós"-ként 2007-ben kerestem 70000-et, ma 180-at. Értékben, vásárlóerőben kb. ugyanaz, mégis számottevő emelkedésnek nevezném, hogy matematikailag több, mint a duplája.

Egy átlag mérnök egyébként most se keres 700-at, sokszor még 300-at se, nehogy Gyurcsány idejében. Te valami más univerzumban létezel?

2022. jan. 29. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne kritizálhatnák. Attól, hogy alapvetően egyetértenek valamivel, még a részletekben eltérhet a véleményük. Mondjuk a kérdést figyelembe véve a hatósági árak alá odaírhatnák, hogy "másfél éve ezt x forintban maximalizáltuk volna".
2022. jan. 29. 22:49
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
Bohócság ez az egész . Az áfát kellene csökkenteni,meg a lakbért meg az ingatlan árakat. A fizetést meg emelni. Ez hogy 10 -20 ft al csökkentik az árat 6 db élelmiszernek az nem segitség az átba**ás
2022. jan. 29. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Régen kerestem nettó 140-et most durván a dupláját,ez azért számottevő béremelkedés.más kérdés hogy persze minden drágább is, de az EU zöme cudarul áll infláció téren.
2022. jan. 29. 22:53
 8/9 anonim ***** válasza:
82%
" több lehetőség is volt mint most, a magas jövedelmekre, kevés melóval." Na ezt a Fidesz magának magas szinvonalon megvalositotta. A kormányváltás nem ezt tervezi továbbvinni. Inkább a becsületes munkáért becsületes bért.
2022. jan. 29. 22:54
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
89%
Talán mert nem az ellenzék hozza a törvényeket, hanem a kormány...
2022. jan. 30. 09:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!