Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj az, hogy hatósági...

Miért baj az, hogy hatósági árat vezettek be pár élelmiszerre?

Figyelt kérdés
Én értem, hogy a ballibek elvakultan gyűlölik a kormányt, de ezzel az intézkedéssel konkrétan mi bajuk? Vagy mindegy, mit csinál a kormány, gyűlölködni kell?

2022. jan. 28. 13:36
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
90%

#7-nek:

Miért?

Mert én éltem a Kádár-rendszerben, és hidd el nekem hogy Orbán megpróbálja visszafelé forgatni az időt. Ez h'lye.

Ha hatósági árat vezet be valamire, onnantól annak a szektornak a működő-képességéért is a kormány a felelős!

Mit akar ez az idióta? Államosításra készülődik?

2022. jan. 28. 13:58
 12/43 anonim ***** válasza:
63%
Ugye érzed kedves kérdező, mekkora szardarab maradtál. Nem tanultál közgazdaságtant. Ennyit érsz. fszparaszt.
2022. jan. 28. 14:00
 13/43 anonim ***** válasza:
88%
Alapvetően a piacgazdaságban hiszek, ezért nem veszem jó néven az ilyen szélsőbaloldali intézkedéseket. Makrogazdasági szempontból sem előnyös. Mindemellett képmutató is a kormány, úgy állítja be, mintha ezzel áldozatot hozna, holott csak a kereskedőket bünteti. Egy elegáns jobboldali megoldás lett volna e helyett egy adócsökkentés, hidd el abba nem kötnék bele egy szóval sem. Az sem igaz, hogy mindenbe belekötünk, amit a Fidesz csinál. A családtámogatások például szerintem egész jók. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nincs gyerekem, de belátom, hogy fontos a családokat támogatni.
2022. jan. 28. 14:01
 14/43 A kérdező kommentje:

#11: Az mért baj, ha az állam megvesz valamit? A háború után a francia De Gaulle-kormány jobboldaliként államosított egy csomó mindent, és ennek köszönhetően kihúzta Franciaországot a válságból.

Csak a DK/MSZP hitette el az emberekkel, hogy mindent külföldi magánkézbe kell adni, és akkor jól fog menni a gazdaság.

2022. jan. 28. 14:02
 15/43 anonim ***** válasza:
83%

#14-nek:

Csakhogy a De-Gaulle kormány a háború kárait hozta helyre, O1G pedig a 12 év alatt elbaxott SAJÁT xarját!

2022. jan. 28. 14:04
 16/43 anonim ***** válasza:
1%

Kérdező, eddig az volt a baj, hogy nem csinál semmit, most az hogy igen.

Nyuszika sapkája.

2022. jan. 28. 14:06
 17/43 A kérdező kommentje:
#15: Ezzel csak azt próbálom megvilágítani, hogy a közgazdászok se értenek egyet abban, mi jó és mi rossz, az állami kéz se biztos, hogy rossz, a külföldi magánkéz pedig nem biztos, hogy jó. Csak ezzel a maszlaggal etetnek minket évtizedek óta a DK/MSZP részéről olyannyira, hogy ha valaki államosítást mer emlegetni, akkor jobb esetben lehülyézik, rosszabb esetben lekommunistázzák.
2022. jan. 28. 14:08
 18/43 anonim ***** válasza:
8%

csak az ostobák szerint baj, de nem baj üvöltsenek csak, mint a fába szorult féreg

igazuk még soha nem volt

2022. jan. 28. 14:36
 19/43 anonim ***** válasza:
8%

"Mert én éltem a Kádár-rendszerben, és hidd el nekem hogy Orbán megpróbálja visszafelé forgatni az időt. Ez h'lye."

És ezt komolyan egy DK-s mondja, aki szerint magyarország anyukáját, a dagadék rákosista tehén gyurcsánynét támogatja, a rákosi rendszer belügyminiszterének, az 56-os mészárosnak az unokáját, annak szellemi örökösét.

2022. jan. 28. 14:38
 20/43 tobas ***** válasza:
96%

"A háború után a francia De Gaulle-kormány jobboldaliként államosított egy csomó mindent, és ennek köszönhetően kihúzta Franciaországot a válságból."

Azért talán a név mögé is kellene nézni, hogy pontosan mi volt akkor a politikai és gazdasági helyzet.

"Csak a DK/MSZP hitette el az emberekkel, hogy mindent külföldi magánkézbe kell adni, és akkor jól fog menni a gazdaság."

Hát azért ott az ellenpélda is például az Ikarus vagy a nemzeti érzelműek élükön Bayer Zsolttal. Nyilván voltak ott is rossz gazdasági intézkedések.

2022. jan. 28. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!