Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most végül lesz tanár sztrájk...

Most végül lesz tanár sztrájk hétfőn vagy nem? Kell menni a gyerekeknek első két órára vagy nem? Tudja ezt valaki?

Figyelt kérdés
Lassan vége a tanításnak és még nem tudunk semmit. Az iskola honlapján semmi sincs erről. Annyit tudok, hogy ha nem viszem be igazolatlan hiányzásnak írják be.
2022. jan. 28. 10:59
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
51%
Igen. Be kell vinni a gyereket, hogy a pedagógus érezze, hogy szeretik. Szükség van a munkájára. Ha már nem fizetik meg úgy ahogy szeretnék, legalább a szeretetet és a szükséget éljék meg rendesen.
2022. jan. 28. 11:59
 12/46 anonim ***** válasza:
44%
Ezek a gyerekek két éve nem tanulnak semmit.
2022. jan. 28. 13:44
 13/46 anonim ***** válasza:
Bő tájékoztatást mi sem kaptunk, annyit sikerült kideríteni az osztályfőnöktől, hogy igazolt lesz a távollét, a 3. órától rendesen tanítanak. Ezért nem viszem, ha igazolatlan lenne, akkor bevinném, amúgy nem értek egyet a sztrájkkal.
2022. jan. 28. 15:44
 14/46 A kérdező kommentje:

Végül elértem az igazgatót, a felesége mobilján keresztül... még neki állt feljebb, elküldött a csudába, hogy mit képzelek én... természetesen lesz tanítás délelőtt...

Közben az ofőtől azt az infot kapták a gyerekek h "ne nagyon menjenek be" (mit jelent az h ne NAGYON), és h a szülő igazolhat, de csak teljes napot tudunk (évente 3 napot lehet összesen állítólag)

Viszont én is pénzből élek, és ki kellett vennem szabadságot (nem volt egyszerű az utolsó pillanatban - lehet hogy megszervezhették volna időben), úgyhogy ha már a teljes napját igazolom, akkor nem is viszem be, lemegyünk hétvégére vidékre a nagyszülőkhöz...

2022. jan. 28. 15:56
 15/46 anonim ***** válasza:
26%

Akkor én már nem értem ezt a kurta furcsa sztrájkszerűséget, ami iskolánként eltérő és információban szegény. Nem volt elég az online oktatás, a jelenleg is folyó karanténok, de nem egyszer úgy, hogy reggel szembesül vele az ember az iskolaajtóban, vagy fél óra múlva hívnak, menet közben bővítve a hossza, erre most még nagyon hiányzik ez is.

Mi értelme azon kívül, hogy mégjobban magukra haragítsák a szülőket?

2022. jan. 28. 16:08
 16/46 anonim ***** válasza:
56%

Pontosan ez a baj velünk magyarokkal, hogy túl önzőek vagyunk. Mindig csak magunkra gondolunk.

"Nem támogatom a vasutas sztrájkot, mert akkor nem jutok el a rokonokhoz, vagy nyaralni."

"Nem támogatom a postás sztrájkot, mert nem kapom meg a csekkjeimet és leveleimet időben."

"Nem támogatom a sofőrök sztrájkját, mert nem jutok el munkába és onnan haza."

"Nem támogatom az egészségügyi dolgozók sztrájkját, mert pont akkor lesz vérvételem."

"Nem támogatom a tanárok sztrájkját, mert a gyereket nem vihetem iskolába."

Elvárjuk, hogy mindenki tegye a dolgát, méghozzá jól, szakszerűen, gyorsan, pontosan, hatékonyan. Hogy előzékenyek, udvariasak, segítőkészek legyenek. De abba nem gondol bele senki, hogy nekik ez nem csak a feladatuk, szakmájuk de egyben a megélhetésük is. Családjuk van, gyerekük, enniük kell, számlát, hitelt fizetni. Mindenki csak magára gondol és elvár, de azt leszarja, hogy a másik közben pocsék körülmények között, elégtelen felszereléssel, megbecsülés nélkül, túl hajszolt tempóban dolgozik szarért-húgyért.

Kicsit bele képzelhetnénk magunkat időnként a másik ember helyébe, hogy ha nem is teljesen, de legalább részben mrgértsük őket is. Nem minden héten van tanár sztrájk, évek óta nem volt. Vajon milyen szar kell legyen a helyzet, milyen elkeseredettek ezek az emberek, hogy ehhez a megoldáshoz folyamodnak?

Nem köpködni kéne egymást, meg gyalázni, hanem összefogni, és együtt, közösen megoldani mindenki problémáját. Amikor a vasutas van bajban, legyen ott a tanár, a nővér, a sofőr, a bolti eladó és mindenki más. Amikor meg a tanárok küzdenek a jövőjükért akkor meg melléjük is ugyan úgy oda kell állni az összes többinek is, annak is akinek már rendeződött a sorsa. Mert ez így fair, így helyes, és így közösen lehet csak előre jutni, mindannyiunknak, együtt. Ha összefognánk mindannyiunk helyzetén tudnánk javítani, egyenként, külön külön, széthúzva viszont semmit.

2022. jan. 28. 18:00
 17/46 A kérdező kommentje:

Én szívesen összefognék velük, de miben is? Egyetlen nap leforgása alatt 40 féle információt kaptam, mindenki mást mond, hogy most lesz sztrájk vagy nem.

A mi iskolánkban senki nem merte egyértelműen kimondani hogy sztrájkolni fognak (gondolom számonkérhetőek lennének ez alapján, féltik az állásukat, nem tudom).

Velük ellentétben nekem szabadságot kell kivennem, ami azt jelenti hogy így péntek délután kuncsoroghattam a szabiért, alig tudtam elérni a főnökömet, de az igazi baj az, hogy pl. nyáron egy nappal kevesebbet játszhatok a gyerekkel, vagy egy nappal kevesebbet lehet ő is így a szabadban, vidéken..

De szívesen kiveszem h támogassam őket (így is történt) de őszintén szólva nekem eléggé rosszul jött ez így le. Meg lehetett volna szervezni ezt időben, normálisan is, nem csak 2 órára reggel, hanem akkor már teljes napra, hogy ne megint a gyerek járjon csak rosszul.. mert így majd biztos bepótoltatják vele ami kimaradt...

De ez az én véleményem. Nekem még szakszervezetem sincs (vagy nem tudok róla) de ha ilyen szervezetlen lenne, inkább azzal kezdeném a dolgot hogy őket leváltani..

2022. jan. 28. 18:18
 18/46 anonim ***** válasza:
29%
Ezért nem a szakszervezet és nem a sima tanárok a felelősek, mert mi pl időben megtudtuk, és készülni is volt rá idő. A ti iskolátok vezetőségének a felelőssége, hogy nem megfelelően kezelték a helyzetet, hanem beszari, tesze-tosza módon csak töketlenkedtek.
2022. jan. 28. 18:34
 19/46 anonim ***** válasza:
24%

18# Hogy és mit kell készülni erre a szedett vedett sztrájkszerűségre? Körömlakk, rejtvényújság, stb. beszerzés a lyukas 2 órára, hogy elüssétek az időt?

Nem csak a kérdezőnél nálunk is elég gyatra volt a tájékoztatás, egy anyukát kértek meg, hogy továbbítsom valami általános leírást, amit a szakszervezet írt. Olyan komolytalan volt az egész, nem így kellett volna ezt intézni. Számomra még mindig nem világos az sem, hogy minden tanár sztrájkol-e, vagy valamelyik azért megtartja az óráját.

2022. jan. 28. 19:23
 20/46 anonim ***** válasza:
40%

"Végül elértem az igazgatót, a felesége mobilján keresztül... még neki állt feljebb, elküldött a csudába, hogy mit képzelek én..."

Mégis mit vártál, ha nem hivatali időben kerested, hanem ilyen hátsó utakon?

Nagyon jó példáját adod annak, hogy sokan mennyire nem tisztelik a tanárokat (még az igazgatókat sem)!

2022. jan. 29. 19:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!