A fideszeseket nem zavarja a hatósági áras benzin, rezsi,
élelmiszer?
Én alapvetően piacpárti vagyok, de jelenleg szerintem nem feltétlenül indokolatlan ez a lépés. Amikor a pcr teszt is hatósági áras lett, ment a sírás, hogy nem éri meg 19000-ért, 35 ezer a reális ár, nem lesz lehetőség magánban tesztelni…és mi lett?
2022. jan. 28. 09:02
A boltokat nem kell félteni. Majd ráemeli a 10%-ot a wc papírra, a paradicsomra, a sajtra, az ásványvízre. A hülye ember tapsikolva rohan a boltba az akciós lisztért és cukorért aztán majd csodálkozik, hogy fizethet a végén mégis többet. A legtöbb fideszes addig nem jut el, hogy a gazdaságtan alapjaival tisztában legyen. Ujjongva éltetnek egy kommunista intézkedést és rohadt komcsizzák le azt, aki nem ért velük egyet. Az egyetlen szomorú dolog ebben, hogy engem is magukkal rántanak a posványba a szavazatukkal.
2022. jan. 28. 09:15
23/36 A kérdező kommentje:
#21 Oké, de még mindig az a gond, hogy rákényszerítik a kereskedőkre a veszteséges működést ahelyett, hogy kompenzálnák őket. 20 milliárdot kellene csak rászánni erre és a kisember is jól járna és a kereskedőt sem érné kár. Ez kevesebb, mint a vadászati világkiállítás költségeinek egyharmada.
Hatosagi ar maximummal sem fog rosszul jarni a kereskedo, max nem keres rajta annyit. Egyesek nincsenek tisztaba azzal, hogy mekkora arressel dolgozik a kereskedelem? Amikor 30-40-50%-os akciok vannak, a kereskedo akkor sem szokott rosszul jarni!
2022. jan. 28. 09:26
25/36 A kérdező kommentje:
#22 A benzinkutak viszont nem hiszem, hogy be tudják valahol hozni a benzinár-stop miatt keletkező veszteségeiket. Be sem zárhatnak, amíg tart az árstop és kompenzálva sincsenek. Akik ezt nem bírják ki anyagilag, azok csődre vannak ítélve. A tapsikolók majd tapsikoljanak akkor is, ha nem lesz hol tankolniuk.
26/36 A kérdező kommentje:
#24 De az cikkei árának meghatározását bízzuk már rá. Ha túl drágán ad mindent, akkor úgyis becsődöl, mert senki nem fog nála vásárolni. Ebbe államilag teljesen felesleges (sőt, szerintem egyenesen káros) így belenyúlni.
#24 Te jó ég, ugye ezt nem komolyan írtad? Nézz utána a bolti akciózás menetének és pszichológiai okainak.
Csak a kedvedért egy példa. Amikor bejött a Tesco kis hazánkba a kenyeret olcsón, számára veszteséggel adta el. De ezzel a lépésével bevonzotta a tömeget, akik olcsón akartak kenyeret venni és ha már ott voltak vásároltak mást is. Azzal, hogy egy termék árát veszteségesen árulta hatalmas profitra tett szert.
2022. jan. 28. 09:49
ÁÁÁÁ kérdező, a Fideszeseket mégis mi zavarná, amit a Fidesz tesz?
2022. jan. 28. 10:59
29/36 A kérdező kommentje:
#28 Igen, hiába írtam le 3x is érthetően, hogy úgy összességében mi a probléma ezekkel az intézkedésekkel, a válaszaikból kiderült, hogy még így is csak addig jutnak el, hogy höböbö mér' a 800 forintos benzin jobb lenne?
Nagyon elszomorító ez a szellemi mélység.
"Igazságos ez?"
Nem, de az élet nem igazságos, ez van.
"Zavar?"
Nem, leszarom. A lényeg, hogy nekem legyen jó, bocs.
2022. jan. 28. 23:55
További kérdések: