Hogy van ez a pedagógus béremelés? Ez... valami?
Feleségem gyógypedagógus és elmesélte hogy fog változni a fizetése.
Jelenleg 6 éve van a pályán.
A fizetés a 2014-es minimálbéren alapszik, és ahhoz jönnek pótlékok.
Ha pedagógus béremelésről van szó, a pótlékokat emelik, nem az alapot.
Eleve, a 2014es minimálbér hát bőven alacsonyabb a mostaninál. Ha csak ahhoz igazítanák mindig a fizukat, meglennénk, de így..
Az van, hogy az alapon felül a gyógypedagúgusi pótlék, az 9ezer valamennyi.
Eddig így keresett 168ezer forintot nettóban.
Idénre 9%-os béremelést harangoztak be. De ez az emelés a pótlékra vonatkozik, azaz kemény 900 forinttal emelik meg a fizetését.
Azaz durván 169ezer lesz a fizuja idén.
Mmmmmiért?
És miért döngeti a kormány ennyire a mellét emiatt?
Miért nem lehet legalább az aktuális minimálbérhez igazítani? Akkor már bőven jobb lenne.
De így jóformán az infláció utolérésére sem elég, nemhogy reálbér növekedésre..
20, hát értem az álláspontodat.
Másrészről meg ha az ömlik a médiából, hogy mennyire semmirekellő népség, és tényszerűen hugyért-szarért dolgoznak, akkor ez nem fog segíteni a helyzeten.
Nyilván ott kezdődik, hogy jobb lenne egy olyan rendszer ahol szakmailag jobban lehet fejlődni és meg is éri.
Mert akárhogy nézzük, társadalmi szempontból talán a pedagógusok munkája az egyik legfontosabb, ha ők rosszul teljesítenek, az hatással lesz az egész társadalomra.
De amíg csak "aki nem ért hozzá tanítja" a hozzáállás, addig ez is lesz a helyzet..
"16, milyen részmunkaidős állásban?"
A tanáriban. Napi 5-6 órát jársz be hátköznap. Nyári szünet = 2.5 hónap + minden évszakban 1-2 hét
tanár vagyok..
Nekem nem tudsz hazudni
25, phersze:D
Onnan lehet tudni, hog ylódítasz, hogy július elejétől augusztus közepéig nem 2.5 hónap van, és ezt egy tanár ki tudja számítani:D
Az óraszámokba meg fölösleges egyáltalán belemenni.
Te a szakközépben láttál utoljára tanárt, de akkor sem figyelted meg őket rendesen.
28, ezzel nehéz vitába szálni.
Száz forintnak meg ötven a fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!