Hogy van ez a pedagógus béremelés? Ez... valami?
Feleségem gyógypedagógus és elmesélte hogy fog változni a fizetése.
Jelenleg 6 éve van a pályán.
A fizetés a 2014-es minimálbéren alapszik, és ahhoz jönnek pótlékok.
Ha pedagógus béremelésről van szó, a pótlékokat emelik, nem az alapot.
Eleve, a 2014es minimálbér hát bőven alacsonyabb a mostaninál. Ha csak ahhoz igazítanák mindig a fizukat, meglennénk, de így..
Az van, hogy az alapon felül a gyógypedagúgusi pótlék, az 9ezer valamennyi.
Eddig így keresett 168ezer forintot nettóban.
Idénre 9%-os béremelést harangoztak be. De ez az emelés a pótlékra vonatkozik, azaz kemény 900 forinttal emelik meg a fizetését.
Azaz durván 169ezer lesz a fizuja idén.
Mmmmmiért?
És miért döngeti a kormány ennyire a mellét emiatt?
Miért nem lehet legalább az aktuális minimálbérhez igazítani? Akkor már bőven jobb lenne.
De így jóformán az infláció utolérésére sem elég, nemhogy reálbér növekedésre..
11, nem mondtam, hogy hova szavazok, igazából nem is tartozik a kérdéshez.
De majd szólj, ha neked harangozzák be a nagy fizetésemelést, mindenkinek szétkürtölik, hogy megy a guba, és aztán 900 forinttal emelik meg a fizudat. Mindezt úgy, hogy vagy 7-8ezret vitt el az infláció az értékéből. Megnézném az arcodat akkor.
Már ha tudsz számolni..
A Fidesz már jó ideje marketing kormányzást folytat. Nem baj, hogy nem igaz a 10 százalékos béremelés, a lényeg, hogy jól hangzik, és ezt jó sokszor el tudják mondani. Aki meg rámutatna az igazságra, az csak azért mond ilyeneket, mert: Soros, Gyurcsány és ballibsi tetszőleges lineáris kombinációja.
A védőnők bérét úgy emelték, hogy valakinek 80 ezer forinttal csökkent a havi fizetése.
Egyébként az sem igaz (bár ez sokkal kevésbé felháborító, de akkor is van benne hazugság), hogy a 25 éven aluliaknak nem kell SZJA-t fizetniük, ahogy azt Orbán a facebook oldalán reklámozza. Az SZJA-mentesség csak az átlag bérig él, tehát ha valakinek átlag feletti a fizetése, akkor fizetés átlag feletti része után kell SZJA-t fizetni a 25 év alattiaknak is.
16, milyen részmunkaidős állásban?
"Magánszektor" mondod, de nagyon kevés magániskola van, ami alternatívát nyújthatna, és a legtöbb a nagyvárosokban. Azaz ha nem a nagyvárosban élsz, nincs lehetőséged ilyenbe elmenni dolgozni (arról nem is beszélve, hogy az ilyen helyeken nincs munkaerőhiány, szóval szabad hely).
Szóval 16 ezt úgy mondod, mintha csakúgy átmehetnének a pedagógusok magániskolákba végtelen számban.
Nomeg... az "el lehet menni" nem megoldás a helyzetre..
18, hát....
trógerek mindenhol vannak, de én meg pont azt láttam, hogy sokkal több munka lett így az online miatt, mert teljesen más megoldásokat igényelt a dolog, mint eddig.
Amúgy is ugye az intézményben töltött idő csak a tényleges munka fele, otthon még elég sok munka akad (kezdve a fölöslegesen sok adminisztrációval, ző napokra vlaó készülés, beadandók javítása, vagy gyógyped esetén pl eszközök készítése stb..). Én azt láttam, hogy ez a készülési idő megnőtt, szóval még több munka is volt a változás miatt.
De persze elismerem, egy nyugdíj előtt álló digitálisan analfabéta pedagógus nem fogja hozni a kívnt szintet, ez tény. De nem ez az általános.
Nyilván nem egyformán álltak hozzá a tanárok se. Amúgy nem nyugdíj előtt álló pedagógus egyik se. Mikor elküld annyit, hogy mf. 6. oldalt végig kitölteni, péntekre kéri, vagy a másik küld egy linket, amin egy videó, valami förmedvényről, mint technika feladat, de hogy ő ki sem próbálta, az is biztos, nekem ez nem azt mutatja, hogy mennyit készültek.
Amúgy korábban dolgoztam 2 iskolában is, láttam ezt azt, nem a munka hőse volt a legtöbb, különösen az egyik helyen, meg tudom, hogy mit megcsináltunk némelyik helyett, az meg köszönni akkor se tudott, ha felbukott az emberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!