Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz a hétfői tanár sztrájk...

Tisztelt Miszter Miniszter kérdése:

Mi lesz a hétfői tanár sztrájk eredménye?

Figyelt kérdés
2022. jan. 27. 20:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk tanárhiány az oltástól függetlenül is van, nem most kezdett probléma lenni, már a covid előtt is probléma volt. Kollégáim közül, aki megteheti, magánintézménybe járatja a gyerekét már most is, anyukám nemrég ment nyugdíjba, pedagógus, állami suli, vele együtt kapásból 4 tanár hiányával kezdték a tanévet, és ez még csak rosszabbodni fog várhatóan.
2022. jan. 28. 11:26
 22/29 anonim ***** válasza:
73%

#20 "Ráadásul azzal, hogy a jelenlegi szabályzás szerint ha van eg yigazoltan covidos egy osztályban, azt először jelenteni kell a központnak, 12 napon belül visszajelez, hog yinduljon el eg ykarantén... ami ráadásul cska 5 napig tart.. hát ez mindenre jó, csak a járvány kontrollálására nem:D"

Ez nem így van, nem tudom honnan ez az infód.

Egyértelmű szabályok vannak és pár óra alatt megszületik a döntés. Ha van kovidos az osztályban arról a szülőket azonnal értesítik, lehetőség szerint a gyerekeket aznap hazaküldik - iskolától függ.

Abban a korosztályban ahol van lehetőség az oltásra, ott nincs karantén csak a nem oltottaknak, a többiek másnap jöhetnek suliba és maradnak is.

A 12 év alattiak otthonmaradásáról egyből döntenek, másnaptól online oktatás lesz, nem karanté önmagában, hiszen ott a teljes osztályokat kell hazaküldeni.

Amivel kevered az az oltottak/oltatlanok aránya miatt a nagy számú hiányzásnál elrendelt online oktatás osztályra vagy iskolára vonatkozóan. Ahogy két hete gyerekem gimijében rendeltek el így 1 hetes iskolabezárást online oktatással, mert annyian hiányoztak már az iskolából. Ez sem tartott 12 napig, de nem is döntöttek róla azonnal.

A mi iskolánkban azonban ha egy 12 év alatti osztályban (6. osztály és lejjebb) beteg gyerek van, akkor azonnali a döntés és mennek haza, másnaptól online óráik voltak.

2022. jan. 28. 11:31
 23/29 anonim ***** válasza:
83%

Egy 2014-es kutatás szerint a magyar pedagógusok közel 50%-a elmúlt 50 éves. Ez ugye azt jelenti, hogy 2025-2030-ra a 2014-ben állományban lévők fele nyugdíjas lesz. Nyilván van valamennyi utánpótlás, de közel sem ilyen mértékű.

Szóval nem ártana valahogy népszerűsíteni ezt a pályát. Az meg, hogy az oltás miatt többezer pedagógust elbocsájtottak.. bizonyos szinten érthető, de az állomány érdekeit nézve katasztrófális döntés.

2022. jan. 28. 11:32
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

22, áh, értem.

Akkor csak nálunk volt ez amit írtam. Kissé kiakadtam rajt:D Nem azért, mert félnék a vírustól, csak teljesen értelmen és működésképtelennek tűnt az alapján amit nálunk műveltek.

2022. jan. 28. 11:34
 25/29 anonim ***** válasza:
73%
#24 Pont emiatt könnyítették meg olyanok pedagógussá válását mint amilyen én is vagyok, hogy mérnöki diplomával kezdtem pár éve tanítani a szaktárgyat. Mostanra pedagógus lettem, elvégeztem a szükséges egyetemet is, de már évek óta tanárként vagyok állományban egy törvénymódosításnak köszönhetően. Velem együtt nagyon sok középkorú - és nem csak nők - csinálta a tanárképzőt levelezőn, pont hogy az eredeti diplomája mellé tanári végzettsége is legyen, mert inkább tanítani szeretnének és nem az iparban dolgozni.
2022. jan. 28. 11:37
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
#10 Pl. a PDSZ 2020-ban azt mondta, hogy "felelős tanár nem érettségiztet májusban". Tegyük fel, hogy nem foglalkozunk azzal, hogy a járványhelyzet indokolta-e az iskolabezárásokat, vagy indokolta volna-e az érettségi elmaradását (mert amúgy marhára nem indokolta egyiket sem). Akkor is, hogy mondhat ilyet egy szakszervezet a saját tagjairól, azokról, akiket elméletileg képvisel?
2022. jan. 28. 15:44
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis megjegyzés a nagy sztrájkhangulatról.

Most értem haza a melóból - iskolából.

Bent rákérdeztem az igazgatóhelyettesnél délelőtt, mi lesz nálunk hétfőn.

Nem is értette mire gondolok.

Mondom, át a sztrájkkal mi lesz amiről beszélnek a neten meg a médiában, mert le vagyok maradva, nem voltam bent tegnap, szóval mi lesz hétfőn nálunk?

Tudjátok mit mondott? Hogy a suliban senki nem jelezte hogy sztrájkolni szeretne. Még csak el se indult semmiféle szervezkedés. Pár éve a kockásingesek idején legalább volt szervezkedés, bár abból is csak annyi lett hogy páran sztrájkoltak, most még ennyi se.

Biztosan lesznek iskolák ahol sztrájkolnak majd, egyik gyerekem budapesti gimijében tuti lesz, mert ott nagyon liberális beállítottságú a tanári kar jó része és mindig ment a kormány elleni hangolása is a szülőknek az elmúlt években, de hogy országosan nem lehet azt mondani, hogy a tanárok jaj de sztrájkolni akarnának, az tuti.

2022. jan. 28. 18:30
 28/29 anonim ***** válasza:
83%

"Büntetésből még csökkentik is a tanári fizetést"

Mivel nagy részük így is a szakmunkás MINIMÁLBÉRT kapj, azt már nem tudják csökkenteni.

2022. jan. 28. 20:00
 29/29 anonim ***** válasza:
69%

"Mivel nagy részük így is a szakmunkás MINIMÁLBÉRT kapj, azt már nem tudják csökkenteni."

A szakmunkás minimálbérhez kapnak (kapunk) 20% pótlékot. Azt el tudnák venni, ha nagyon akarnák.. :D

2022. jan. 29. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!