Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz a hétfői tanár sztrájk...

Tisztelt Miszter Miniszter kérdése:

Mi lesz a hétfői tanár sztrájk eredménye?

Figyelt kérdés
2022. jan. 27. 20:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
10, mert nem végzik azt, ami a dolguk lenne.
2022. jan. 27. 21:47
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez azt jelenti hogy aznap a diákok maradhatnak otthon, akkor amx ennyi, hogy a diákok örülnek.
2022. jan. 27. 22:51
 13/29 anonim ***** válasza:
72%

7, akkor menj sztrájkolni normális szakszervezetért!:D

Mármint... érted, fel van sorolva pár követelés, miért ne lehetne a szakszervezet megreformálása is?

Úgyis ugyanannyira fogják teljesíteni, mint a többit... De legalább próbálkozni kell!

2022. jan. 27. 22:52
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
Mik ezek a válaszok??
2022. jan. 27. 23:35
 15/29 anonim ***** válasza:
63%

#6 Alacsony a fizetésem, a mérnök fiam pályakezdőként másfélszer annyit kapott rögtön, mint én.

Nem sztrájkolok.

Ez egy pártrendezvény, az a "szakszervezet" a pedagógusok egészének nevében lép fel, de csak egy nagyon kis százalékot képvisel valójában és kizárólag akkor hallatják a hangukat ha a fidesz ellen kell fellépni. Nem voltak hajlandóak részt venni korábban azokon a tárgyalásokon amik az oktatási kerekasztal keretében történtek meg és minden ellen ágálnak ami nekem, mint szülőnek amúgy fontos lenne és tanárként is nagyon fontosnak tartok a nevelésben.

Egyértelműen ez nem egy pedagógus megmozdulás, hanem politikai rendezvény, a balliberálisok ezért szerveztek rá más megmozdulásokat is Budapesten. Tudják, hogy a tanárok között nem lesz elegendő támogatójuk és nem lesz elég látványos a megmozdulás, ezért beszerveztek autós tüntetést, mert ha csak 40 autós állja el az utakat az is mindenkire hatással van és nagynak látszik mert nagy dugókat tud okozni.

2022. jan. 28. 09:02
 16/29 anonim ***** válasza:
19%
Miután nem azért sztrájkolnak, amiért kellene, semmi. Csak a pénzre hajtanak. Ha egy csöpp szolidarítás lenne bennük egymás iránt, akkor a kötelező oltás lett volna a sztrájk alapja, de így csak kiröhögtetik magukat.
2022. jan. 28. 09:07
 17/29 anonim ***** válasza:
80%

#16 Az a gond ezzel, hogy a kötelező oltással éppen hogy egyetért a tanárok többsége és azokat nem értik meg akik nem akarják az oltást.

Tudod az iskolába nem járhat olyan gyerek akinek nincsenek meg a kötelező oltásai. Alap elvárás minden gyerektől és szülőtől, hogy legyenek beoltva. Ahogyan nem hozhatja a gyerekét a szülő betegen az iskolába.

Minden tanár természetesnek veszik, hogy ezzel őket is védik. Azt is, hogy a konyhán dolgozóknak is vannak plusz kötelező oltásaik a védelmükben (meg más emberek védelmében akikre főznek), meg az egészségügyben is beadatja magának a kötelező oltásokat az akinek kell, pont az emberek védelmében.

Most mi tanárok vagyunk azok, akiknek hasonló a helyzete, magunktól függetlenül másokat is védenünk kell ezzel az oltással.

nem azzal, hogy na most akkor mi sem kapjuk el és másokat sem fogunk megfertőzni ha be vagyunk oltva, mert ez nem igaz erre az oltásra. hanem azzal, hogy kisebb eséllyel kapjuk el így a fertőzést, kisebb eséllyel fertőzünk meg másokat és kisebb eséllyel esünk ki a munkából, kellemetlenséget okozva épp a gyerekeknek és a szüleiknek is ezáltal.

Nem kell azzal jönni, hogy az oltás semmit sem ér - be vagyok oltva és a második után voltam beteg, nagyon erősen. Sok kollégám volt szintén oltottan beteg és most is van aki éppen koronavírusos.

Azonban itt akkor is a szemlélet az amit meg kell érteni. Pont egy tanár nem mondhatja azt, hogy csak önmagára gondol és neki nincs kedve beoltatnia magát, mert olyan helyen dolgozik ahol ezt a többiektől pedig elvárja alapból és természetesnek veszi.

2022. jan. 28. 10:31
 18/29 anonim ***** válasza:
63%
17, igen. De pont ezért van a sztrájk, mert csak az állami pedagógusoknak kötelező az oltás, alapítványi és egyházi iskoláknak nem.
2022. jan. 28. 10:37
 19/29 anonim ***** válasza:
80%

#18 Mivel a munkáltató joga eldönteni mit vár el a munkavállalójától.

Az állami iskolákban az állam ez alapból el kell várja, hiszen, mint állam, egyben kötelezettsége is van arra hogy példát is mutasson és ha már szeretné, hogy mindenki legyen beoltva, akkor legalább a tanároknak, egészségügyi dolgozóknak ezt meg kell állami foglalkoztatásban tennie.

Itt megint az a lényeg, hogy nem csak az egyénről és a döntéséről van szó, hanem más viszonylatokban is szerepelnie kell.

de simán megtörténhet, hogy olyan helyzet áll elő 1-2 héten, hónapon belül, ami miatt ezt a kötelezettséget eltörlik.

lehet hogy akkora gondot okoz a nem oltott tanárok hiánya vagy mire megjelenne ezen tanárok hiánya, az omikron miatt már nem lesz akkora probléma a járványhelyzet, hogy értelmét veszti ez a kötelezettség és eltörlik.

Most van egy szándék, ezt én, mint tanár értem, megértem és elfogadom - miközben megértem azokat a kollégáimat is akik meg nem akarják magukat beoltatni. Az indokaikkal nem értek egyet, szerintem nincs gond ezzel az oltással, de megértem hogy ők meg mást gondolnak róla. A tanárok többsége hasonlóan van, inkább értetlenség van hogy a többieknek mégis mi a gondja a kötelező oltással, de nincs ellenségeskedés velük szemben és mindenki azt szeretné ha nem lenne ez a helyzet, nem lenne az oltási kötelezettség és a miatta kialakult problémahegy.

Majd kiderül, még pár hét és meglátjuk.

2022. jan. 28. 10:55
 20/29 anonim ***** válasza:
80%

Hátt.. igen.

De a pedagógus elsősorban pedagógus, nem az sázmít, hogy ki alkalmazza.

És mint ilyen, gócpont lehet járványügyi szempontból, hiszen naponta akár 100-150 emberrel érintkezhet.

Éppen ezért nem munkáltató alapján kellene kötelezni őket, hanem foglalkozás alapján. Mer tlássuk be, nem terjed kevésbé a vírus egy egyházi iskolában, mint egy államiban.

Az, hogy az intézményekre lett terhelve a döntés felelőssége, ez pusztán politikai húzás, a párt veszítene a népszerűségéből ha ő maga rendelkezne erről. Így viszont lehet szídni amunkáltatót, de a pártot nem.

Csak így meg róka fogta csuka az egész, hisz egyes gócpontot beoltunk, egy másik ugyanolyan (csak bürokratikusan különböző) gócpontot meg nem.

Ráadásul azzal, hogy a jelenlegi szabályzás szerint ha van eg yigazoltan covidos egy osztályban, azt először jelenteni kell a központnak, 12 napon belül visszajelez, hog yinduljon el eg ykarantén... ami ráadásul cska 5 napig tart.. hát ez mindenre jó, csak a járvány kontrollálására nem:D

És amióta itt az omikron, azóta csak nőtt a betegség miatt vlaó hiányzások száma. Mondjuk ez a maga módján hasznos, hisz kevesebb gyerek, kevesebb munka:D De nem célszerű.

2022. jan. 28. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!