Mi az oka, hogy az orvosok bérén évek óta mindig nagyot emel a fidesz, viszont a tanárok bérét le se tojják?
[ma 08:12]: Elnézést kérek, semmiképp sem akartam pejoratív lenni. (Bár ennél sokkal pejoratívabbak is elhangzottak, itt valaki három hónapig henyélő tanárokról is írt.)
Azt a részt csak arra írtam, hogy "az orvos többet tanult a tanárnál", amit általában igaznak tartok, de azért itt is vannak kivételek, és nemcsak fehér holló kivételek, hanem rétegszerűek: egy elitgimnázium tagozatos tanára (gondolok például egy matektanárra a Fazekas vagy egy kémiatanárra az Apáczai gimnáziumban) olykor az effektív kutatói szinttől sincs messze a saját területén (sőt, konkrét eseteket tudok, amikor valaki évtizedes kutatói múlttal ment tanítani gimibe, mondjuk ez már tényleg a fehér holló kivétel), és ebben azért simán lehet több tanulás, és sokszor van is, mint egy orvosi szakvizsgában. De még egyszer: igaz, hogy általában egy orvos többet tanult, de azért ez alól vannak kivételek, és még egyszer, nem egy-két kivétel az országban, hanem jól azonosítható, bár kicsi társadalmi csoport (még egyszer: elitgimnáziumok tagozatos tanárai).
Az anyagi vonzattal egyetértek, háziorvosnak lenni anyagilag is komoly beruházást igényel, ilyen a tanároknál nincs. Van a családban két kórházi és egy házi (gyerek)orvos, és bár nem a családban, de a baráti körben néhány tanár is (pont ebből az elitgimnáziumos, spéci fajtából), úgyhogy kicsit mindkettővel elfogult vagyok, de próbálok átgondolt választ írni.
Még egyszer elnézést, nem akartam pejoratív lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!