Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy az orvosok...

Mi az oka, hogy az orvosok bérén évek óta mindig nagyot emel a fidesz, viszont a tanárok bérét le se tojják?

Figyelt kérdés
2022. jan. 27. 20:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%
A Fidesznek nem érdeke, hogy jól képzett legyen a nép, minél butább a tömeg, annál könnyebben befolyásolhatók, lassan ott tartunk, hogy közmunkások fognak gyerekfelügyeletet biztosítani az állami iskolákban, mert aki jó tanár lenne, az elmegy dolgozni máshova, ahol megbecsülik normálisan.
2022. jan. 27. 21:53
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
21.23-ashoz egy apró megjegyzés: ez így, hogy falusi háziorvos, rettentő pejoratívan akart hangzani. Pedig: a háziorvostan egy szakvizsga, ugyanannyi időbe és energiába kerül letenni, mint bármelyik más szakvizsgát.Az alapellátás ráadásul abszolút nélkülözhetetlen, és ha elárulom azt is, hogy ahhoz, hogy betöltsön egy orvos egy háziorvosi praxist, a praxisjogot meg kell vásárolni, milliókért,az ár ugyan attól függ,hol is van a praxis, Győr belvárosában-e, vagy egy 7 falut magában foglaló nyírségi régióban, de én olyant még nem hallottam, hogy egy földrajztanári állás betöltéséhez bármennyi összeget -akár kaucióként-le kellett volna tenni.
2022. jan. 28. 08:12
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

[ma 08:12]: Elnézést kérek, semmiképp sem akartam pejoratív lenni. (Bár ennél sokkal pejoratívabbak is elhangzottak, itt valaki három hónapig henyélő tanárokról is írt.)

Azt a részt csak arra írtam, hogy "az orvos többet tanult a tanárnál", amit általában igaznak tartok, de azért itt is vannak kivételek, és nemcsak fehér holló kivételek, hanem rétegszerűek: egy elitgimnázium tagozatos tanára (gondolok például egy matektanárra a Fazekas vagy egy kémiatanárra az Apáczai gimnáziumban) olykor az effektív kutatói szinttől sincs messze a saját területén (sőt, konkrét eseteket tudok, amikor valaki évtizedes kutatói múlttal ment tanítani gimibe, mondjuk ez már tényleg a fehér holló kivétel), és ebben azért simán lehet több tanulás, és sokszor van is, mint egy orvosi szakvizsgában. De még egyszer: igaz, hogy általában egy orvos többet tanult, de azért ez alól vannak kivételek, és még egyszer, nem egy-két kivétel az országban, hanem jól azonosítható, bár kicsi társadalmi csoport (még egyszer: elitgimnáziumok tagozatos tanárai).

Az anyagi vonzattal egyetértek, háziorvosnak lenni anyagilag is komoly beruházást igényel, ilyen a tanároknál nincs. Van a családban két kórházi és egy házi (gyerek)orvos, és bár nem a családban, de a baráti körben néhány tanár is (pont ebből az elitgimnáziumos, spéci fajtából), úgyhogy kicsit mindkettővel elfogult vagyok, de próbálok átgondolt választ írni.

Még egyszer elnézést, nem akartam pejoratív lenni.

2022. jan. 28. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!