Márki-Zay Péter, a bátor hős, aki Dávidként hívja csatába Góliátot, miért futamodik meg az alig egy néhány százalékos támogatottságú Mi Hazánk Mozgalom elől?
Történt még a tavalyi évben - érdekes módon egyetlen összeboruláspárti újság sem közölte -, hogy Toroczkai László vitára hívta ki Márki-Zay Pétert. Na, nem azért, mert Toroczkai nem bír magával. Ellenkezőleg: Márki-Zay Péter konkrétan HAZUGSÁGOKAT állított a Mi Hazánk Mozgalomról.
Hazudott a Mi Hazánk Mozgalomról:
- a migránskérdés kapcsán
- a Szájer-ügy kapcsán
- a Kaleta-ügy kapcsán
De itt még nem állt meg a balliberális gittegylet kirakatbábuja. Folyamatosan azt hangoztatja az MHM-ről, hogy ők a Fidesz fiókszervezete. Persze erre semmilyen bizonyítéka nincs, de azért demagóg baromságnak tökéletesen beillik.
A lényeg, hogy Toroczkaiék felajánlották a vitalehetőséget Márki-Zaynak, de a doktor miniszterelnök-jelölt úrnak csupán egy fingszagú visszautasításra futotta: "Árulókkal nem vitázunk, semmi értelme."
Ezek után szeretném alázattal megkérdezni az összeboruláspárti ellenzékieket, hogy mégis mi a fenétől különb Márki-Zay Orbántól, ha ugyanazzal az indokkal futamodik meg a vita elől, mint Viktorka? A retorika egy csöppet sem különbözik: nem állok ki Márki-Zayjal, mert Gyurcsány a főnöke, nem állok ki Toroczkaival, mert Orbán a főnöke.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=Pi_tYYSnMXU
"Miután nem ez a célja, ez egy felesleges energia- és időpazarlás."
Ugyanezért nem áll ki Orbán sem, csak az már nem tetszik.
"Ugyanezért nem áll ki Orbán sem, csak az már nem tetszik."
Ezzel a logikával van néhány probléma.
Mindjárt az első, hogy miniszterelnök jelölti vitának hagyománya van. Fontos kampányesemény a regnáló elnök és a legesélyesebb kihívó közt.
Olyan kampányesemény, melyet itthon épp Orbán honosított meg 1998-ban. Majd 2002-ben ugyanazt mondták a vitától vonakodó Medgyessy Péterre, amit most az ellenzék mond Orbánra.
Ha Orbán annyira biztos a dolgában, már csak a show kedvéért is belemenne a vitába. Hiszen, ha nyeri a vitát és a válashtásokat, ismét nagyot rúghat az ellenzékbe. Hogy nem teszi, annak világos üzenete van: annyira nincsenek jó emlékei a vitákról. Utoljára 1998-ban nyert vitát és adott évben választást.
Utána sorozatban kétszer vesztett vitát és választást.
És hogy ez nekem tetszik, vagy sem: személy szerint nekem mindegy. De véleményem van a dologról. Bocs.
Már a kérdés is sántít...
"Hazudott a Mi Hazánk Mozgalomról:
- a migránskérdés kapcsán
- a Szájer-ügy kapcsán
- a Kaleta-ügy kapcsán"
Vicces, amikor olyan ügyekkel kapcsolatban beszélsz a mhm-ról, amik fideszhez köthetők. Igaz, ez így korrekt, az egyetlen szélsőjobber párt, így Vityáék nem tűnnek olyan szélsőségesnek eszmeileg, hisz ott egy ölebpárt, akik ezt a szerepet betöltik (nem mintha jobboldali lenne a Fityisz, max visszamaradottság szintjén, pl meleg házasság elutasítása, de amit csinálnak, kommunizmushoz köthető)
tehát nagyon jól jön Toroczkaiéknak a pénz, orbánnak meg egy kamupárt, akik elvisznek szavazatokat a rendes ellenzéktől. Ilyen egyszerű, nőjj fel, kérlek, és, ha szeretnéd segíteni a leváltást, jelentkezz aktivistának, sok még a dolgunk, fel kell világosítani az embereket!
"Vicces, amikor olyan ügyekkel kapcsolatban beszélsz a mhm-ról, amik fideszhez köthetők."
Márki beszélt olyan ügyekkel kapcsolatban az mhm-ről, amik a fideszhez köthetők, nem én. Ez így meg van? Én csak mondom, hogy Márki hazudozott róluk. Talán nincs igazam? Megnézted a videót? Tisztában vagy vele, hogy pontosan mi mindent hazudozott össze a dr. Kapitány? Szívesen leírom neked, ha már lusta vagy mégnézni a videót, ezen ne múljon.
"Igaz, ez így korrekt, az egyetlen szélsőjobber párt, így Vityáék nem tűnnek olyan szélsőségesnek eszmeileg, hisz ott egy ölebpárt, akik ezt a szerepet betöltik"
Szóval nincs bizonyítékotok arra, hogy Toroczkai összejátszik Orbánnal, és ez is csak egy konteó a szavazók riogatására, akárcsak a Mini Feri kampány. Sikerült lesüllyedni a Fidesz szintjére elvtársak, szóljatok, hogy mikor jelenik meg a Mini Viktoros videótok Toroczkairól.
"nem mintha jobboldali lenne a Fityisz, max visszamaradottság szintjén, pl meleg házasság elutasítása, de amit csinálnak, kommunizmushoz köthető"
Tudtátok, hogy egy keresztény koalícióban vannak, mégis zsinórban x3 megszavaztátok. Akkor meg minek rinyáltok? Ha nem tetszik, így jártatok. De bárhogyan is erőlködik Orbán, Dobrevéktől soha az életben nem lesz nagyobb kommunista.
"tehát nagyon jól jön Toroczkaiéknak a pénz, orbánnak meg egy kamupárt"
A Kapitányod azt mondta Toroczkainak, hogy küldeni fogja a bizonyítékot arról, hogy ő Orbán embere, de valamilyen titokzatos okból kifolyólag mai napig nem tette ezt meg. Ez pedig azért van, mert nincs ilyen bizonyíték. Tehát Kapitányod hazudik, konteókkal riogatja a választóit, ugyanazzal a retorikával utasítja vissza a vitapartnerét, mint Orbán. Még csak egy szemernyivel sem különb, mint Orbán.
"akik elvisznek szavazatokat a rendes ellenzéktől."
Ugyanúgy a Fidesztől is simán elvehet szavazatokat. Akkor mégis mitől jönne ő jól a Fidesznek? Azt meg ne engedjétek már meg magatoknak, hogy ti vagytok a "rendes" ellenzék, az összes többi meg áruló. Nehogymár azért legyek én áruló, mert felfordul a gyomrom a Jobbik-DK paktumtól, és nem szavazok egy ilyen szélhámos ámokfutóra, mint a dr. Kapitány.
"Márki beszélt olyan ügyekkel kapcsolatban az mhm-ről, amik a fideszhez köthetők, nem én." Nem arról beszélt a videóban, hogy ők követték el, de az oltásellenes kampány valahogy nagyobb hangot ad, szerintem így gondolhatta, hogy nem adtak neki túl nagy hangot.
"Szóval nincs bizonyítékotok arra, hogy Toroczkai összejátszik Orbánnal" nincs, így van, sejteni lehet csak azok alapján, amit írtam, véletlen összefüggésekből. A mini-fletó kampány ezerszer aljább, mivel még feltételezések sincsenek mellette, de ellentudás sincs. Ezek mellett meg van, ellene meg nincs.
"mégis zsinórban x3 megszavaztátok" Igen, megszavazták a birkák, 49%-os listás szavazattal lett 2/3-uk '18-ban. az egész választási rendszer is fos. tulajdonképpen egyetértünk ebben.
"A Kapitányod azt mondta Toroczkainak, hogy küldeni fogja a bizonyítékot arról, hogy ő Orbán embere, de valamilyen titokzatos okból kifolyólag mai napig nem tette ezt meg. Ez pedig azért van, mert nincs ilyen bizonyíték." Lehet. MZP szeret az intuícióira hagyatkozni. Nem kapitány, hanem miniszterelnök jelölt.
"Tehát Kapitányod hazudik, konteókkal riogatja a választóit, ugyanazzal a retorikával utasítja vissza a vitapartnerét, mint Orbán. Még csak egy szemernyivel sem különb, mint Orbán." Tartsd szem előtt az érdekeket, és a téteket, szándékot. 1. Az mhm is simán beléphetett volna az összellenzékbe, kutyapárt is, ahelyett, hogy kevesebb esélyt adnának a váltásra. 2. Sokkal több múlik azon, hogy az ellenzék nyer, mint azon, hogy mhm bekerül a parlamentbe. Nem ugyan az, mint orbán attól, hogy képes gondolkodni, és vezetni. Ez a két dolog igaz mind a kettőre, és nem negatív, a lényeg az, mire használják az eszüket. MZP eddig csak Vásárhelyen tudott bizonyítani, még nem volt miniszterelnök, ki kell deríteni, hiszen ennél rosszabbat nem fog valószínűleg művelni, mint ami most van az országban. Pár év kelleni fog, mire helyretesszük ezt a sok szart, de el kell kezdeni. A tét sokkal nagyobb, egyszerűen ennyi.
"Ugyanúgy a Fidesztől is simán elvehet szavazatokat. Akkor mégis mitől jönne ő jól a Fidesznek?" Aki fideszes, az nem fog másra szavazni, birkák általában. Olyan tagokat kell megnyerni, akik nem akarnak szavazni, elmenni, mert úgyis maradni fog a fidesz. Több ellenzékit nyel be, mint fideszest, de nyilván 1-2%-ot onnan is csípdeshet esetlegesen.
"Azt meg ne engedjétek már meg magatoknak, hogy ti vagytok a "rendes" ellenzék, az összes többi meg áruló." 1 szóval nem mondtam árulónak. Kamuellenzék. Jelenleg abban a helyzetben vagyunk, hogy nagyobb a tét, egyszerűen nem lehet megengedni magunknak, hogy legyenek külön kisebb pártocskák, akik ellehetetlenítik azokkal a kis százalékokkal az ellenzéket. Értem én, hogy fideszből is csipkednek, de éppen ezért a felfogásért--> "Nehogymár azért legyek én áruló, mert felfordul a gyomrom a Jobbik-DK paktumtól, és nem szavazok egy ilyen szélhámos ámokfutóra, mint a dr. Kapitány." szóval ezért a hibás felfogásért szavaznak a mhm-ra, mert azt hiszik, hogy a színesebb koalíció nem jó. miért ne lenne jó, hogy nem azonos állásponton vannak? végre nem egyeduralom lesz itthon. MZP nem szélhámos, se nem ámokfutó. Lesd csak meg a többi videóját. Kontextussal, hidd el, ha keresel felelős államférfit, ő lesz az. Lehet, hogy tények nélkül állít olyat, ami sejthető a mhm-al kapcsolatban, de nem verte Toroczkai se nagy dobra a fideszes problémákat, ezért állíthatja, amiket. Pontosan tudjuk, hogy a szélsőséges pártokkal soha nem jár jól senki, főleg nem azokkal, akik nem haladnak a korral. Te is most az értékes ellenzékiekkel állsz le baszakodni. Ne innen akarj szavazatot szerezni, ne csökkentsd az esélyt a kormány/rendszerváltásra. Köszi.
Remélem érthető volt, le is zárhatnánk ennyivel, áprilisig még van idő tájékozódni, és mérlegelni, mi a fontosabb most.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!