Márki-Zay Péter, a bátor hős, aki Dávidként hívja csatába Góliátot, miért futamodik meg az alig egy néhány százalékos támogatottságú Mi Hazánk Mozgalom elől?
Történt még a tavalyi évben - érdekes módon egyetlen összeboruláspárti újság sem közölte -, hogy Toroczkai László vitára hívta ki Márki-Zay Pétert. Na, nem azért, mert Toroczkai nem bír magával. Ellenkezőleg: Márki-Zay Péter konkrétan HAZUGSÁGOKAT állított a Mi Hazánk Mozgalomról.
Hazudott a Mi Hazánk Mozgalomról:
- a migránskérdés kapcsán
- a Szájer-ügy kapcsán
- a Kaleta-ügy kapcsán
De itt még nem állt meg a balliberális gittegylet kirakatbábuja. Folyamatosan azt hangoztatja az MHM-ről, hogy ők a Fidesz fiókszervezete. Persze erre semmilyen bizonyítéka nincs, de azért demagóg baromságnak tökéletesen beillik.
A lényeg, hogy Toroczkaiék felajánlották a vitalehetőséget Márki-Zaynak, de a doktor miniszterelnök-jelölt úrnak csupán egy fingszagú visszautasításra futotta: "Árulókkal nem vitázunk, semmi értelme."
Ezek után szeretném alázattal megkérdezni az összeboruláspárti ellenzékieket, hogy mégis mi a fenétől különb Márki-Zay Orbántól, ha ugyanazzal az indokkal futamodik meg a vita elől, mint Viktorka? A retorika egy csöppet sem különbözik: nem állok ki Márki-Zayjal, mert Gyurcsány a főnöke, nem állok ki Toroczkaival, mert Orbán a főnöke.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=Pi_tYYSnMXU
Úgy van sok pénzük, hogy 8 éven keresztül milliós fizetésük volt a parlamentben, és mai napig vannak támogatóik.
Szerinted milyen támadnivaló van a Mihazánkon? Korruptak? Nem. Ügynöki múltjuk van? Nem. Összegyurcsányozták magukat? Nem. Fogyatékosoznak, ostobáznak? Nem. Akkor mit támadjon rajtuk?
Azt meg nehogymár kikérd magadnak, hogy egy párt hol indít jelöltet. Egy pártnak ez a feladata.
Az oké, de miért vitatkozzon egy ellenzéki miniszterelnök jelölt egy másikkal?
Akkor vagy vitatkozzon az összes külön induló formáció jelöltje egymással, ahogy volt pl 2018-ban (vagy 14ben a fszom emlékszik már)
Vagy hívják ki Orbánt. Végtére is annak lenne több értelme.
De ez a farokméregetés, hogy Torockai kit és hogy mosna le... Hagyjuk már.
Láttam Torockait vitázni. Egy darabig próbál civilizáltnak látszani, aztán már a látszatra se ügyel.
"Torockai miniszterelnök?"
Nem, de ugyanúgy miniszterelnök-jelölt, mint Márki. A Fidesztől és az ellenzéktől is szívhat el szavazatokat, és ezzel el is döntheti a választást. Orbánnak és Márkinak is ÉRDEKE kiállni vele.
"Az oké, de miért vitatkozzon egy ellenzéki miniszterelnök jelölt egy másikkal?"
Miért ne? Akkor az előválasztást megelőző vitákat is ellenezted?
Másrészt azért is szeretne Toroczkai vitát, mert Márki hazudozott róla minden hülyeséget.
"Vagy hívják ki Orbánt. Végtére is annak lenne több értelme."
Orbán nem áll ki, mert ugyanolyan gyáva, mint Márki-Zay. Mind a ketten ugyanazzal a kifogással futamodnak meg a kihívóik elöl.
"De ez a farokméregetés, hogy Torockai kit és hogy mosna le... Hagyjuk már."
Nem farokméregetésről van szó. Márki-Zay hazudott a szavazóinak Toroczkairól és azzal vádolja, hogy ők a Fidesz fiókszervezete, holott erre semmi bizonyítéka nincs. Nem vállalja a felelősséget a szavaiért, és fél attól, hogy szembesítsék a hazugságaival. Ugyanazzal az indokkal utasítja vissza Toroczkait, mint Orbán őt. Akkor mégis mitől különb ő, mint Orbán. Segítek: semmivel.
Hagyjuk már ezt a szánalmas kifogáskeresést...
"Nem, de ugyanúgy miniszterelnök-jelölt, mint Márki."
Ezért mondtam, hogy akkor vitázzon minden külön induló formáció jelöltje. De most miért épp ez a kettő? A logikáját nem értem.
"A Fidesztől és az ellenzéktől is szívhat el szavazatokat, és ezzel el is döntheti a választást."
Ezt én értem, valahol ez is a viták egyik célja, hogy a felek maguk mellé állítsák elsősorban a bizonytalanokat.
"Orbánnak és Márkinak is ÉRDEKE kiállni vele."
Márkinak Orbánt érdeke kihívni. Torockaié is ez volna. Hiszen ő a regnáló miniszterelnök.
"Miért ne? Akkor az előválasztást megelőző vitákat is ellenezted?"
Az előválasztás előtti vita az ellenzéki összefogás jelöltjét volt hivatott kiválasztani. Szűk volt a célcsoport.
"Másrészt azért is szeretne Toroczkai vitát, mert Márki hazudozott róla minden hülyeséget."
Ez mióta érdekli Torockait?
Vagyis elégtételt akar, nem vitát.
"Orbán nem áll ki, mert ugyanolyan gyáva, mint Márki-Zay."
Orbán nem állt ki. Ezért rajta verd el a port. Ő a regnáló miniszterelnök. Minden országban, ahol ennek hagyománya van, a regnáló elnököt hívják ki vitára.
Épp ezért értelmetlen a párhuzam.
" Nem farokméregetésről van szó. Márki-Zay hazudott a szavazóinak Toroczkairól és azzal vádolja, hogy ők a Fidesz fiókszervezete, holott erre semmi bizonyítéka nincs."
Érdekes, a közvélekedésben nem MZP az egyetlen, aki ugyanígy gondolja és ehhez MZP sem kellett.
Hagyjuk már ezt a szánalmas kifogáskeresést...
Szerinted kifogáskeresés. Szerintem egyszerű ligikai bukfenc a részedről. De ettől szép a világ, nem kötelező egyetértenünk.
"De most miért épp ez a kettő? A logikáját nem értem."
Szívesen leírom újra: a MHM az egyetlen olyan kis párt, amelyiknek van esélye bejutni a parlamentbe, és fűggően attól, hogy egy intenzívebb kampámy esetén kitől csábít el szavazókat/hány bizonytalant csábít el, könnyen el is döntheti a választást. Tehát ők egy nagy befolyással bíró tényező a palettán, és ezért mindkét oldalnak érdeke kiállni velük vitázni. Főleg, ha még ki is hívják a feleket...
"Márkinak Orbánt érdeke kihívni."
És Torockait is, mert egy győztes vita esetén biztonságban tudhatná a MHM-tól a szavazóit.
"Torockaié is ez volna."
Torockainak ugyanúgy érdeke Orbánt és Márkit is kihívni, mert mindkettőtől szavazókat szívhat el, és megakadályozhatja mindkét oldalról a kétharmadot.
"Az előválasztás előtti vita az ellenzéki összefogás jelöltjét volt hivatott kiválasztani."
Azaz miniszterelnök-jelöltek vitáztak. Nekem ezzel semmi bajom, te tartod értelmetlennek az ilyet.
"Szűk volt a célcsoport."
Mihez képest szűk? Fej-fej mellett haladnak a Fidesszel.
"Ez mióta érdekli Torockait?"
Szerinted az, hogy mindenféle baromságot hazudozik a pártjáról Márki és rágalmazza egyfolytában, nem kellene érdekelje Torockait? Ennyi erővel Márkit se érdekelje, hogy a Fidesz mennyi hazugsággal vádolja.
"Vagyis elégtételt akar, nem vitát."
Szerintem egy vitába bőven belefér az, hogy ha az egyik hazudik a másikról, akkor ezt tisztába tegyék. Szerinted nem?
"Orbán nem állt ki."
Márki sem állt ki. Ugyanolyan gyáva, mint Orbán.
"Ő a regnáló miniszterelnök. Minden országban, ahol ennek hagyománya van, a regnáló elnököt hívják ki vitára."
És ez azt jelenti, hogy mindeki másnak tilos? Mi bajunk lenne, ha egyik miniszterelnök-jelölt kiállna a másikkal vitázni? A választópolgárnak ez minden szempontból csak hasznos lehet.
"Épp ezért értelmetlen a párhuzam."
Épp azért értelmes a párhuzam, mert Márki-Zay nem azért utasította vissza Torockait, mert nem ő a miniszterelnök, hanem azért, mert fideszesnek titulálja. Ugyanazzal az indokkal utasítja vissza Márki Torockait, mint Orbán Márkit.
"Érdekes, a közvélekedésben nem MZP az egyetlen, aki ugyanígy gondolja és ehhez MZP sem kellett."
Csakhogy egy kijelentés valóságtartalmát nem abban mérjük, hogy hányan gondolják igaznak, hanem azt nézzük, hogy van-e rá bizonyíték. Például azt is gondolják sokan, hogy Márki-Zay Gyurcsány embere. De ez még nem jelenti azt, hogy ez valóban így is lenne.
"Szerinted kifogáskeresés. Szerintem egyszerű ligikai bukfenc a részedről."
Szerintem meg csak nem vagy hajlandó beismerni, hogy ugyanolyan gyáva Márki-Zay, mint Orbán.
"Szívesen leírom újra: a MHM az egyetlen olyan kis párt, amelyiknek van esélye bejutni a parlamentbe, és fűggően attól, hogy egy intenzívebb kampámy esetén kitől csábít el szavazókat/hány bizonytalant csábít el, könnyen el is döntheti a választást."
Ezt én értem. De miniszterelnök-jelölti vita a regnáló miniszterelnök és a legesélyesebb ellenzéki jelölt közt zajlik. Lehet mindenféle vitát generálni azéet, hovy Torockai bejusson a parlamentbe, de ez Torockai problémája. Márkinak nem vele van dolga, hanem Orbánnal (lenne). Márki célja, hogy megnyerje a váalsztást. Irbáné, hogy maradjon. Torockaié, hogy bejusson.
Döntsd el te, hogy ezek azonos súllyal esnek-e latba!
"Tehát ők egy nagy befolyással bíró tényező."
Azt én értem. De ha te a világbajnomságea készülsz, nem a diákolimpua legjobbját kellagad mögé utasítani, hanem a tavalyi világbajnokot.
"És Torockait is, mert egy győztes vita esetén biztonságban tudhatná a MHM-tól a szavazóit."
Miután nem ez a célja, ez egy felesleges energia- és időpazarlás.
"Torockainak ugyanúgy érdeke Orbánt és Márkit is kihívni"
Én ezt elhiszem, csak nem ugyanaz a liga. (diákolimpia vs világbajnokság)
"Azaz miniszterelnök-jelöltek vitáztak."
Igen. 2006-ig a regnálóval a legesélyesebb, 4 éve meg az összes kis aspiráns egymással, miurán Orbán másként gondolta (...)
"Nekem ezzel semmi bajom, te tartod értelmetlennek az ilyet."
Ebben a formában, ahogy várod igen, mert így értelmetlen is.
"Mihez képest szűk? Fej-fej mellett haladnak a Fidesszel."
Ezt én értem. De hogy ki nyeri a választást, az az ország összes lakosát érinti. Hogy ki lesz a hatpárti ellenzék jelöltje, az a hat párt szavazóit érinti. Neked gondolom tökmindegy volt. Ahogy a fidesz szavazóinak sem vág éppen az érdeklődési körébe.
"Szerinted az, hogy mindenféle baromságot hazudozik a pártjáról Márki és rágalmazza egyfolytában, nem kellene érdekelje Torockait?"
Amit állított róla, nem egyedül ő látja így. Ha pedig rágalmazta, miért nem indít ellene polgári pert?
"Ennyi erővel Márkit se érdekelje, hogy a Fidesz mennyi hazugsággal vádolja."
Olyan módon, ahogy Torockait érdekli, őt valóban nem. A fidesz hazugságaira cáfolattal reagál. Te meg eldöntöd, kinek hiszel. Kampány van.
"Szerintem egy vitába bőven belefér az, hogy ha az egyik hazudik a másikról, akkor ezt tisztába tegyék. Szerinted nem?"
Szerintem ehhez nem kell sem vita, sem nyilvánosság.
"Márki sem állt ki."
A válaszom elején ezt kitárgyaltuk.
"Ugyanolyan gyáva, mint Orbán".
Gondold így, a jogod megvan hozzá. Én meg úgy gondolom, ahogy a válaszom első részében leírtam.
"És ez azt jelenti, hogy mindeki másnak tilos?"
Nem tilos. Csak sok értelme nincs. Emlékszel: diákolimpia, vs világbajnokság.
"Csakhogy egy kijelentés valóságtartalmát nem abban mérjük, hogy hányan gondolják igaznak, hanem azt nézzük, hogy van-e rá bizonyíték."
Naivnak érzem a gondolataidat. Ha nem titok, hány éves vagy? Nem vetted még észre, hogy kampányidőszakban milyen meredek dolgok hangoznak el? Ez ahhoz képest nyuszifül.
" Nem melleslegPéldául azt is gondolják sokan, hogy Márki-Zay Gyurcsány embere."
Váljon egészségükre!
"Szerintem meg csak nem vagy hajlandó beismerni, hogy ugyanolyan gyáva Márki-Zay, mint Orbán."
Egyfelől jogodban áll azt hinni, amit akarsz.
Másfelől nem vagyok MZP szárazdajkája.
Harmadrészt megválaszoltam az eszmefuttatásodban levő téves gondolatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!