Igaz, hogy sok diplomás is közmunkás bérért dolgozik a falvakban?
Egyébként egyik előző válaszadó vagyok, én pl szakiskolából kerültem ugyanott át egy vendéglátás-idegenforgalmi szakközépiskolai osztályba, ahol le érettségiztem, lehettem volna bolti eladó vagy szakács érettségi után, de nem lettem. Utána elvégeztem a médiás intézményi kommunikátor felsőfokú OKJ-t, utána szociológiát, utána nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam kézhez a diplomát, elkezdtem tanulni második szakmát turisztikai szervező és értékesítő szakon, de mellette dolgoztam is, alkalmi munkákat, mivel a városunkba kerestek embereket szállodákba. Végül közfoglalkoztatott lettem, annyi szerencsém volt, hogy 3 hónapra, de Édes Istenem, voltam én munkaügyi, majd gyámügyi, majd népegészségügyi osztályon, mondták, hogy én nem szeretek dolgozni, meg hogy miattam gyulladt ki az ócska mikró, megkérdezték, hogy értek-e az informatikai szoftverekhz.... meg hogy kém vagyok a városházáról, ha nem tettem úgy, mintha valami fontosat tennék az irodában..
Végül álláskeresőknek szóló tanfolyamra irattak be, egy fülessel, és szereztem nyelvvizsgát, meg lett a diplomám és 2. szakmám, majd mesterképzésre mentem. Mondjuk abból is problémáztak, hogy 2 hónappal hamarabb tettem le a nyelvvizsgát próbaképpen, no meg egyetemi felvételi miatt, és végül sikerült...és nem szóltam erről a munkaügyiseknek... mondván, hogy ha nem sikerül, akkor sincs baj...
18as, azigen:D ott azért dolgoznak sértettségek rendesen:D
Hát... Az ország összes pedagógusa ide vehető?:D
Tanulnak 4-5 évet egyetemen, lediplomáznak, gyakornokok lesznek, levizsgáznak és... kezdőfizu 140ezer forint.
Nemtom mennyit keres egy közmunkás, de az a gyanúm, hogy ha 8 általánosa van és papírnehezékként dolgozik, akkor sem sokkal kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!