Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy sok diplomás is...

Igaz, hogy sok diplomás is közmunkás bérért dolgozik a falvakban?

Figyelt kérdés
Mármint nem klasszikus közmunkát, hanem találnak neki valamit amihez ész is kell, de a bér az közmunkabér. Igaz ez?

2022. jan. 27. 10:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
81%

Egyébként egyik előző válaszadó vagyok, én pl szakiskolából kerültem ugyanott át egy vendéglátás-idegenforgalmi szakközépiskolai osztályba, ahol le érettségiztem, lehettem volna bolti eladó vagy szakács érettségi után, de nem lettem. Utána elvégeztem a médiás intézményi kommunikátor felsőfokú OKJ-t, utána szociológiát, utána nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam kézhez a diplomát, elkezdtem tanulni második szakmát turisztikai szervező és értékesítő szakon, de mellette dolgoztam is, alkalmi munkákat, mivel a városunkba kerestek embereket szállodákba. Végül közfoglalkoztatott lettem, annyi szerencsém volt, hogy 3 hónapra, de Édes Istenem, voltam én munkaügyi, majd gyámügyi, majd népegészségügyi osztályon, mondták, hogy én nem szeretek dolgozni, meg hogy miattam gyulladt ki az ócska mikró, megkérdezték, hogy értek-e az informatikai szoftverekhz.... meg hogy kém vagyok a városházáról, ha nem tettem úgy, mintha valami fontosat tennék az irodában..

Végül álláskeresőknek szóló tanfolyamra irattak be, egy fülessel, és szereztem nyelvvizsgát, meg lett a diplomám és 2. szakmám, majd mesterképzésre mentem. Mondjuk abból is problémáztak, hogy 2 hónappal hamarabb tettem le a nyelvvizsgát próbaképpen, no meg egyetemi felvételi miatt, és végül sikerült...és nem szóltam erről a munkaügyiseknek... mondván, hogy ha nem sikerül, akkor sincs baj...

2022. jan. 27. 12:45
 22/33 anonim ***** válasza:
52%
21# Szerintem ügyes voltál és nem ültél le várni a sült galambot.:)
2022. jan. 27. 12:56
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Nézd nem ciki nekem a munka, csak legyen olyan amiben örömöm telik... bár tudom, hogy azok legyintenek olyan szakok hallattán, hogy szociológia vagy humánökológia, és javasolják nekem, hogy dolgozzak heggesztőként, vagy végezzem el ezt, azoknak sincs fogalmuk arról, hogy hogy működik a munkaerőpiac...
2022. jan. 27. 13:15
 24/33 anonim ***** válasza:
73%

18as, azigen:D ott azért dolgoznak sértettségek rendesen:D

Hát... Az ország összes pedagógusa ide vehető?:D

Tanulnak 4-5 évet egyetemen, lediplomáznak, gyakornokok lesznek, levizsgáznak és... kezdőfizu 140ezer forint.

Nemtom mennyit keres egy közmunkás, de az a gyanúm, hogy ha 8 általánosa van és papírnehezékként dolgozik, akkor sem sokkal kevesebbet.

2022. jan. 27. 13:19
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
24-es közmunkás voltam, és hidd el nekem egy nyelvvizsga hiányán mulott, hogy ne legyek közmunkás... és mégis az lettem 3 hónapra, de kitörtem belőle ügyesen...
2022. jan. 27. 13:21
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Igaz! Kis Borsod megyei faluban laktam ahol a diplomások se találtak munkahelyet és közmunkán dolgoztak
2022. jan. 27. 14:55
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
#26 Nem ugyanaz, hogy egy diplomás nem talál munkát csak közmunkát - vagy ami a kérdésben van, hogy olyan munkára veszik fel közmunkásként, amihez amúgy diploma kellene.
2022. jan. 27. 14:58
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
#26 kint dolgoztak a diplomások a többi közmunkással, szemét szedés stb.
2022. jan. 27. 15:24
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
#28 Elhiszem, a jogszabályok szerint el kell fogadniuk bármilyen munkát, akár szemétszedést is. De azért lehetőség szerint valami kvalifikáltabb munkát szoktak nekik adni, lehetőleg a képzettségükhöz közel állót.
2022. jan. 27. 15:39
 30/33 a fidesz komcsi párt ***** válasza:
100%
Igen.
2022. jan. 27. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!