Igaz, hogy sok diplomás is közmunkás bérért dolgozik a falvakban?
Figyelt kérdés
Mármint nem klasszikus közmunkát, hanem találnak neki valamit amihez ész is kell, de a bér az közmunkabér. Igaz ez?2022. jan. 27. 10:42
11/33 anonim válasza:
Régebben működött, hogy elküldték a dolgozót és közmunkásként vissza foglalkoztatták. Valószínű most is működik. Már nem mozgok olyan közegben ahol ezt látnám.
12/33 anonim válasza:
Volt erről egy cikk, hogy diplomával kulturális közfoglalkoztatotti státuszban volt...Egyébként kapd be kedves diplomás becsmérlőkém... majd ha te is tanulsz annyit... akkor pattogjál....
13/33 anonim válasza:
Úgy látom a dipólusú ugatókat sokan utálják.
14/33 anonim válasza:
"Többet tanultam csíru és többet is tudok, ezért nézem le a fajtád."
Ez már így korrekt. A Dipiző hulladékok elvernek sok évet az életükből és kijönnek zéró tudással. Arra meg az életük kevés lesz, hogy annyit tudjanak mint mi.
15/33 anonim válasza:
Azt tudom, hogy régebben nem csak a falvakban, hanem még Pécsen is rengeteg diplomás dolgozott közmunkásként. Hogy most is ennyire súlyos-e a helyzet, azt nem tudom, mert most már nincs rálátásom.
16/33 anonim válasza:
"A Dipiző hulladékok elvernek sok évet az életükből és kijönnek zéró tudással. Arra meg az életük kevés lesz, hogy annyit tudjanak mint mi."
Kifogástalan válasz!
17/33 anonim válasza:
Végül is az Élet Iskolája nagyon fontos állomás....
18/33 anonim válasza:
Én mondjuk az összes diplomást kivágnám az országból és lezárnám a határokat vasfüggönnyel, aknazárral. Visszafelé csak az jöhetne akinek nincs dipije.
19/33 anonim válasza:
Nálunk volt ilyen. Gazdasági osztályon dolgoztam a helyi szakképzési centrumban egy megyeszékhelyen (fideszes város, fideszes intézményvezetők stb. stb.). Normális munkát végzett, szükség is volt rá és közmunkásnak vették fel. És akkor azzal hitegették, hogy majd ha kitölti a teljes közmunkás időt, akkor LEHET, hogy utána átveszik állandóra, ha elég jó. Én nem tudtam magamhoz térni. Nem látszat munka volt, szükség volt emberre és volt pofájuk közmunkást felvenni szarért-hugyért, ahelyett, hogy rendesen alkalmazzák és megfizetik. Igaz, ez évekkel ezelőtt volt, eljöttem már onnan és multinál vagyok, de azóta a közmunka-programot csak kiterjesztették én simán el tudom képzelni, hogy egyes helyeken képesek és így spórolnak. Igazából az egész közmunka katasztrófa. Vannak a látszatmunkát végzők, akik azért kapnak pénz, hogy mennek és aláírják, hogy ma is dolgoztak és útközben felszedtek két szemetet. Ilyen munka, ahol meg se kell felelni, csak ki kell várni, hogy rá kerüljön a sor és kb. csak azt nem tolerálják, ha lop és tök részeg nincsen. Ahol pedig semmi nincs, ott hiába kevés a pénz, ez is megfelel így sose lesz motiváció arra, hogy valóban rendes munkahelyet találjon. Hát oda el kell menni ki a faluból, meg teljesíteni is kell meg ilyenek... A másik véglet meg az, hogy TÉNYLEG érdemi munkát végez és szükség is van rá. Akkor miért is közmunkás olyan kevés pénzért, miért nem normálisan alkalmazzák?
20/33 anonim válasza:
Nalunk is van, hogy diplomás a Telehazban kapott munkát.
A debreceni csapágygyárban találkoztam egy sráccal, aki beszédhibas volt, és nem kapott nyelvizsgát, pedig két nyelvet tudott, valami gépész mérnök akart lenni, és sori dolgozó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!