Mit szólnátok hozzá ha Sopront átkeresztelnék hivatalosan a német nevének megfelelően a sokkal patinásabb hangzású "Ódonvár"-ra?
Figyelt kérdés
(Ödenburg)2022. jan. 27. 09:19
1/31 anonim válasza:
Hát, ha a soproniak azt akarnák, nekem nem lenne ellene kifogásom. Bár nyilván eltartana egy ideig, míg az egész ország megtanulná, és közben azért adódnának kisebb-nagyobb nehézségek, félreértések...
2/31 anonim válasza:
Meglepődnék.
Mert a soproniaknak esze ágában sem lenne ilyen átnevezést kezdeményezni és anélkül nem megy.
3/31 A kérdező kommentje:
Én is soproni vagyok..
Meg a sváb nemzetiség tuti támogatná
2022. jan. 27. 09:31
4/31 anonim válasza:
Ondóvárt olvastam. Hiába a tudatalatti a sok polírozás teszi
5/31 anonim válasza:
Hamar teli lenne a tökük a helyieknek, mikor a fél ország Ondóvárat mondana.
6/31 A kérdező kommentje:
Kinek mire kattog rá az agya ugyebár
2022. jan. 27. 09:35
7/31 anonim válasza:
"a sváb nemzetiség tuti támogatná"
Ők akkor már miért nem egyből az Ödenburg elnevezést támogatnák?
8/31 anonim válasza:
"a sváb nemzetiség tuti támogatná"
Ezt csak te gondolod így hasraütéses alapon, vagy van valahol valami nyoma? Pl. a médiában beszéltek, írtak róla bárhol bármikor?
9/31 anonim válasza:
#7 Ők sem támogatnának semmi változást. A kérdező azért ide tette ki ezt a kérdést mert tudja ő is, hogy a soproniakat nem is érdekli ez a téma.
10/31 A kérdező kommentje:
Az Ödenburg elnevezést is támogatják, olyan annyira, hogy ez az elnevezés hivatalosan is létezik, sőt ki van téve a városhatárban a Sopron tábla alá.
2022. jan. 27. 09:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!