Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Komolyan azt gondolja itt...

Komolyan azt gondolja itt valaki,hogy bármiben is jobb lesz az ország ha az ellenzék nyer?

Figyelt kérdés

Konkrétan 2022-van. Nálunk sokkal fejlettem és nagyobb országok se tudjak megoldani a saját problémáikat, mindenhol van szegénység, nélkülözés, rossz gyerekkor, kábítószer stb stb...

Hát mondjatok már egy országot, ahol viszonylag jól haladnak a dolgok.

Svájc, a Skandinávok? Hagyjuk már ezt is... Ez a világ, ez a politikai rendszer már réges-régen halott, sőt, sose volt élő!

Az az ember aki azt hiszi majd Péter miatt olcsobb lesz a kenyér és több a fizetés, ja és még normális családod is lesz, szeretetben fogsz élni stb. Gondolj már kicsit bele, hogy mekkora illúziókat kergetsz... Nem akarom össze törni a szíved, de hidd el nem ezen a választáson múlik az életed. Valszeg soha nem fog már itt semmise jobb lenni csak majd ha már tényleg élet halál között van a világ

igaz Covid? ja semmi... hagyjuk

2022. jan. 26. 11:07
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
52%

"Talán látszik bennük az hogy fejlődni akarnak. De ez is meddig fog menni?"

Na, azért álljunk meg. Magyarország fejlődéséről volt szó. Látjuk, hogy van legalább egy út, ami finnországi szintre juttat. Előbb jussunk el oda, és akkor beszélhetünk, hogy mi legyen utána.

Ebből kiindulva pedig igen, változhat sok minden, ha ellenzék lesz kormányon.

"addig amig valamelyik nagyobb ország azt nem mondja hogy ti betegek vagytok... És akkor majd amiatt lesz háború."

Egyébként ez nem teljesen így van. A finn oktatáspolitikát az észtek és a lengyelek is megpróbálták, megpróbálják átvenni.

"Én egyáltalán nem látok semmiféle esélyt vagy lehetőséget arra hogy a föld ne pusztuljon ki 100éven belül"

Akkor nem vagy realista. Még a legrosszabb esetben sem túl nagy az esélye, hogy a TELJES emberiség kipusztul.

Persze, lehetséges mondjuk az emberek fele meghal, de teljes emberiség nem.

"Alapból nem is értem miért nem olyan ember vezeti az országot akit mindeki elismer"

Mert ilyen embert nem tudsz találni. Mindenki lesz valaki, akinek gondja lesz egy emberrel.

"Kb ugye most az ellenzék is ezt teszi mond minden szépet jót aztán kitudja. Felháborító és gusztustalan az egész politka."

Mi a gusztustalan? Mi van ha olyat mondanak, amit meg tudnak tartani? Vagy ne mondjon semmit? Akkor mi alapján szavazol?

"Én csak olyan elnökre fogok szavazni aki ide jön a városomba és lehet vele beszélgetni,"

Ez igazából fizikailag is lehetetlen kb., hogy egy ember járja végig az ország összes települését és beszéljen minden emberrel.

Mellesleg ezzel a gondolatmenettel tette magát Orbán is nevetségessé a 2006-os vitán, amikor azt találta mondani, hogy ő személyesen 3 millió emberrel beszélgetett az elmúlt pár hónapban. Gyurcsány meg mondta, hogy pár perc beszélgetéssel is ez azt jelentené, hogy 90 évig tartott volna.

Azért vannak egyéni képviselők, hogy az adott pártot képviseljék, akkor is nem megy oda minden tagjuk.

"egyre többen látjuk így fiatalok körében"

Ezt az általánosítást felejtsük el, én is fiatalok közt mozgok, egyetemet végzett fiatalok közt és egyáltalán nem látszik a te gondolkodásmódod.

"Gyurcsány majdnem államcsődöt okozott pár év alatt"

Egyébként aki ért a gazdaságpolitikához, az tudja, hogy ez nem igaz.

Azért dobták be a közbeszédbe, mert így félre lehetett állítani az akkori ellenzéket.

Milyen ostobának kell lennie valakinek, hogy elhigye azt, hogy "ha nem fogadják el az x törvényjavaslatot, akkor éjfélre már csődben leszünk"?

Egyébként, ha akkor csőd volt, akkor most a covid alatt is, mivel rosszabb számaink voltak. A valóságban egyik eset sem volt csőd közeli.

2022. jan. 26. 15:52
 32/41 A kérdező kommentje:

Én csak azt akartam mondani, hogy nem csak hazánkban, hanem globálisan is, társadalmi szinten egyáltalán nem azt érzem,hogy bármin is változtatna. Olyan útvesztő féleségben vagyunk aminek nincs kijárata csak az időt lehet húzni..

Alapjáraton, gyökeresen a médiaban, a social mediaban és minden helyen ahol ember tud emberrel kommunikálni bármi formában már csak az számit hogy ki a jobb, menőbb,hatalmasabb,pénzesebb.

Mit is akarunk ilyen társadalomban?

Hogyan tudna a következő kormány a rászorulókat segiteni ? ezeket tanítják az egyetemen ? mert tökre úgy nézki hogy csak bemagolják a múltat (nézd meg a múltat, eddig minden politikai rendszer katasztrófa volt) szóval ebből csak tanulni lehetne még is ugyan az a szar törénik. 0 kommunikációm van a kormánnyal, erre értettem hogy jöjjön és beszélgessen velem. Azon kivül hogy párszor lehet szavazni és postázni (értsd jól). Engem soha semmiről nem kérdez meg az állam és soha semmiről meg dönteni se tudok. Sőt azt se tudom mi a programja Petinek... Csak ugyan azt hallom allandoan ugyan azt a párdolgot. Már réges rég az arcomba kellett volna dugniuk hogyan fog megváltozni a gazdaság politika,az oktatás (amiben hatalmas fejlődés kéne, már bölcsőde szinten) és stb. Kész tényekkel, tervekkel álljon elém hogyan fogja megoldani azt, hogy kevesebb kábszeres fiatal legyen. hogy fogja azt megoldani, hogy a családok támogassák egymást és a megértés felé billenjen a dolog. Igen ez igy kqva idealista stbstb De ha magatokba néztem mindenki tudja, hogy ennek így kéne lennie és akkor talán történne valami de ilyen sose lesz és akkor igen nem is beszéltünk a globális problémákról hogy kajak 50év és elpusztulnak a jégmezők, az állatok, erdők stb stb :D

Egyetlen dolog menthet meg és a felvilágosulás, ahogy Sebestyén Balázs is mondta minap. Meditáljatok. :D

2022. jan. 26. 16:56
 33/41 anonim ***** válasza:

"nem azt érzem,hogy bármin is változtatna"

Ahogy a béka sem érzi, amikor szép lassan melegíted a vizet alatta. Ha benne vagy, akkor a változásokat nehéz érzékelni, mivel lassú folyamatokról van szó.

Ha összehasonlítasz valamit kb. 20 évvel ezelőtti adatokkal, akkor érezhető a változás.

"ki a jobb"

Ennek mondjuk pont van értelme. Te sem attól vásárolsz valamit, aki legelőször szembejön, hanem próbálod a jobb ajánlatot választani.

"Hogyan tudna a következő kormány a rászorulókat segiteni ? ezeket tanítják az egyetemen ?"

Tekintve, hogy rámutattam már korábban, így csak ismételni tudom magam.

Nem kell feltalálni a spanyol viaszt, le kell másolni országokat, akik már megcsinálták jól.

Ha pl. az oktatásról beszélünk, akkor a finneket érdemes.

"0 kommunikációm van a kormánnyal, erre értettem hogy jöjjön és beszélgessen velem"

Az ellenzéknek kampányok alatt tudom, hogy vannak utca fórumai. A momentumét meglátogattam egyszer az EP választás alatt, esőben órákat álltak kint és beszélgettek emberekkel.

Nem fognak az ajtódon kopogtatni.

"Sőt azt se tudom mi a programja Petinek"

Jó, ez megint nem az ő hibája. Elég sokat beszélt és szakpolitikai kérdésekben is megszólaltak már.

A saját tájékozatlanságod nem a pártok hibája.

"Már réges rég az arcomba kellett volna dugniuk hogyan fog megváltozni a gazdaság politika,az oktatás"

Olvastad mondjuk az oktatási minimumot, amit 2018-ban fogadtak el a pártok. Ha nem, akkor te nem tájékozódsz eléggé a kérdésben, mivel vannak szakmai anyagok.

Csak szakmai anyagokra az átlag választó azt mondja, hogy unalmas.

Most volt nem rég egy interjú - azt hiszem a 444-en - azzal a momentumossal, aki az oktatáspolitikát viszi. Felteszem azt se olvastad.

Akkor miről is beszélsz? Miért te kérsz számon valamit, amit láthatóan önszántadból nem követsz?

"Kész tényekkel, tervekkel álljon elém"

Jó, eléd áll, hogy a tanárok 100%-os emelést kapnak. Ha nincs rá pénz csak 90%-ra, akkor el lesz mondva hazugnak.

Nem tudnak nagyon sok kérdésben számít mondani, mivel a fidesz titkosított csomó mindent, és eléggé eladósította az országot.

Természetes, hogy ha nem akarnak hazudni, akkor irányvonalakat tudnak megjelölni a legtöbb esetben.

2022. jan. 26. 17:32
 34/41 anonim ***** válasza:

Hát.... megértem, ogy nincs jövőképed, ez az Y és Z generációkra nagoyn jellemző.

De az, hogy a családok megértéssel forduljanak egymás felé, ez nem a kormány dolga.

A pártok programjait ki lehet guglizni. Nyilvánvalóan nem lesz az utolsó százalékig és centig visszavezetve, hogy mit hogyan terveznek, mivel a konkrét pénzmozgásokat nem is látják, hiszen nem ők vannak hatalmon.

És ha odamenne hozzád a miniszterelnök, mit mondanál? Hogy legyen tánc, meg univerzális balhé? Ha tudsz érdemben segíteni nekik, menj oda a párthoz, jelentkezz, lépj be, dolgozz ki egy tervet. De azt ne várd, hogy az utolsó cementgyári segédmunkásnak is tálalják a teljes tervezetet, mert egy büdös szót sem fog érteni belőle és érdemben hozzá sem fog tudni szólni.

És ja, meditálj:D Olyanon húzod fel magad, amivel nem tudsz mit kezdeni. Ennek nincs értelme. Ugyanakkor Balázs hajlamos ezzel a spiririzsával elfedni azt, hogy ha 7milliárd ember mondja azt, hogy "hát én nem tudok semmit sem tenni" akkor ott bizony valami bibi van.

Egyébként javaslom az MKKP-t, keresd fel őket, ott tárt karokkal várják a tenni akaró embereket és elég tiszta a kommunikációjuk. Nem bonolítják túl a dolgot. Számomra ők képviselik azt, ami az ideális politizálás lenne. Nem pedig a vén komcsik akik a fszért sem akarnak végre nyugdíjba menni..

2022. jan. 26. 17:33
 35/41 anonim ***** válasza:

Lakhatási problémákra van ötletük.

Bérlakásprogram kellene meg lakásfelújítási program.

Euval jobb kapcsolatban lennének tehát kapnánk pénzt az eutól.

Adórendszert átalakítanák többet fizetnének a multik és a gazdagok kevesebbet az átlegkeresők. Átlagbérig nagyjából 30 ezerrel emelkednének a bérek.

2022. jan. 27. 11:25
 36/41 anonim ***** válasza:

Ellenzék a szegényeket segítené a fidesz a multikat és a gazdagokat.

Az ellenzék az euban meg natoban akar maradni a fidesz kelethez akar tartozni.

2022. jan. 27. 11:30
 37/41 anonim ***** válasza:

"családok megértéssel forduljanak egymás felé, ez nem a kormány dolga"

Azért na, az átlag ember átveszi a közbeszéd stílusát. Szóval ha a pártok egymás felé megértőbbek lennének, akkor ez emberek is egymással.

Pl. ahogy az ellenzéki pártok másfelé közeledtek, az ilyen. Ahogy fidesz kommunikál mindenkiről, aki nem ők, az nem ilyen.

Egy csomó minden van, ami kormánytól függ. Pl. volt az amikor fideszesek azzal érveltek, hogy azért hal meg sok ember a covidban, mert egészségtelenül él a magyar.

Ez megint olyan dolog, amivel a kormány kezdhetett volna valamit, ha nem Soros plakátok vannak, hanem plakát kampány arról, hogy zabáljanak az emberek gyümölcsöt és húzzanak ki a levegőre sportolni.

2022. jan. 27. 11:37
 38/41 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy baj lenne a tájékozottságommal, nagyjából elszoktam olvasni az összes főhírt, Ne haragudj hogy suli,munka,élet mellett az ember nem tud mindent megnézni. De ez nem csak a mi érdekünk, hanem az ők érdekei és kéne, hogy legyen hogy egyértelműen, gyorsan elérhető legyen úgy,hogy értse egy átlag ember is.

Ha hiszitek hanem én akkor is úgy gondolom, minden mindennel össze függésben van! Egy párt dolga nem csak a gazdaság,oktatás,szórakozás! De mondom biztos én vagyok túl naiv

2022. jan. 27. 12:44
 39/41 anonim ***** válasza:

"az ők érdekei és kéne, hogy legyen hogy egyértelműen, gyorsan elérhető legyen úgy,hogy értse egy átlag ember is"

A tanár nem tudja megtanulni az anyagot a diák helyett. A párt felteszi a honlapjára az anyagot, tart sajtótájékoztatót, ha te nem veszed a fáradtságot, hogy megnézd, akkor veled van gond, nem velük.

"Ha hiszitek hanem én akkor is úgy gondolom, minden mindennel össze függésben van"

A háttérhatalomban hívők is így vannak ezzel.

2022. jan. 27. 12:57
 40/41 anonim ***** válasza:

Az elhazudott rezsicsökkentést a minimálbéresek adójából is finanszírozza a kormány

Évi 400-450 milliárd forintnyi vesztesége keletkezhet az állami MVM-nek, amiért fenntartja a rezsicsökkentést iparági informátorok szerint, de az éves veszteség akár a duplájára is nőhet – irja a Portfolio.

Ha rövid távon még sikerül is kezelni a pénzügyi helyzetet, később akkor is megduplázódhat a rezsicsökkentés miatti, jelenleg is 400-450 milliárd forintos veszteség, amelyet a közpénzből működő MVM termel évről évre, legalábbis ha tartósan magasak maradnak a gázárak, például az orosz-ukrán feszültség miatt – írja a Portfolio.hu saját számításaira és informátoraira hivatkozva.

A veszteséget az okozza, hogy a rezsicsökkentés miatt tartósan a piaci ár alatt kell fenntartaniuk a szolgáltatást.

Részben ennek is köszönhető, hogy december elején az állam 350 milliárd forintos államháztartási kiigazítást hajtott végre, majd az év utolsó napján 208 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre az MVM-ben, két év alatt több mint duplájára emelve a cég jegyzett tőkéjét.

2022. jan. 27. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!