Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha 12 év nem volt elegendő...

Ha 12 év nem volt elegendő egy kormánynak az oktatás, egészségügy, általános megélhetés javításához, a kiugróan magas infláció kezeléséhez és a forint rohamos gyengülésének megakadályozásához, hány év(tized)re lenne szüksége a kormánynak?

Figyelt kérdés
Hány ciklust kell egy kormánynak itthon megnyernie ahhoz, hogy ne valljunk mindenben kudarcot és ne az utolsó helyen tengődjünk?
2022. jan. 25. 11:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

Azt ne felejtsük el hogy a felső réteg él Jobban a sima melos meg ....!

Emelkedtek a bérek még jó,hogy emelkedtek már bocs különben még a 60 éves Takács Sanyi bá is külföldre ment volna dolgozni.

Egyszerű a dolog nem is volt cél a felzárkoztatás.

Úgy nem lehet fejlesztgetni hogy nem tudom mit csinálok x idő múlva.

Ez a hála pénzes dolog is csak az idősek miat ragadt meg a régi rendszer maradványa.Mikor is volt a rendszer váltás,mióta vagyunk EU tagok? kicsit lassú.

2022. jan. 25. 11:37
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

6/9

Hazugság.

Azt reklámozzák fb-n hogy gyúcsány idején 73k volt a minimálbér most meg 200!!!

170%!!!

Csak azt nem írták oda hogy a 73 nettó a 200 meg bruttó + kb 4x annyi minden!!!

Kb ennyit ér a fideszes teljesítmény.

Az is sokat elmond hogy ennyire hülyének nézik a szolgákat. Bár végülis kb pont ennyire hülyék.

[link]

6k hsz-en keresztül írják hogy ez mekkora kamu.

2022. jan. 25. 11:44
 13/20 anonim ***** válasza:
34%

#10 Közel egy millióval TÖBB autó van ma az emberek tulajdonában, mint 10 évvel ezelőtt.

2010-ben 2,984 millió volt, 2020-ban 3,9 millió.

Csak a személygépkocsiknál ekkora növekedés volt 10 év alatt (miközben 2006-ban is 2,95 millió autó volt már forgalomban). Mellette nőtt a teherautók száma is. Ami csökkent 2020-ra az a buszok száma, de ebben most újra növelkedés volt szerencsére a tavalyi beszerzéseknek köszönhetően.

Az utcánkban a frissen épített ingatlanokat elárverezés fenyegette a devizahitelek miatt 2010-2011-ben, az autók eltűntek, volt hogy a lakó is eltűnt külföldre és itt hagyta a lakását a hitelével, mert vitte a bank és még úgy is maradt rajta adósság bőven. Most meg nem csak tovább épültek a társasházak, a telek ára másfélszeresére nőtt a környéken, annyian akarnak építkezni, de az utcánkat egyirányúsítani kell a parkoló autók tömege miatt - holott lakásonként egy parkoló kerítésen belül is van mindenkinek. Vagyis aki az utcán parkol az a második autójával teszi.

Ez nem azt jelenti, hogy megszűnt volna a szegénység vagy ne lennének sokan akiknek rosszak az anyagi lehetőségei, nyilván olyanok is sokan vannak akik most élnek rosszabbul. De általánosságban javult a lakosság életszínvonala, anyagi helyzete, nem is kicsit. Igen szánalmas hogy ezt próbálják meg elhazudni az ellenzékiek, mikor mindenki látja maga körül mennyit javult a helyzet.

[link]

2022. jan. 25. 12:23
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

#12 Nem tudom miért kell ilyen hülyeségeket leírnod.

"Csak azt nem írták oda hogy a 73 nettó a 200 meg bruttó + kb 4x annyi minden!!!

Kb ennyit ér a fideszes teljesítmény."

2010-ben a minimálbér 73500Ft volt, az nettóban az adójóváírással együtt is 60236Ft volt, mert akkor is vontak belőle nyugdíjjárulékok, TB-t, egyebet, csak SZJA-t nem.

Most 200000Ft a minimálbér, ennek nettója az SZJA levonásával együtt is 133000Ft. Ha pedig gyereke van az illetőnek akkor már 155 ezer a nettója, 2 gyereknél már megkapja az egészet nettóban, 199600Ft az ami megy a kezébe a minimálbérből.

Vagyis még egy egyedülálló minimálbéres is nettóban 120%-kal kap többet most, mint 2010-ben.

Akármennyire is próbálsz erőlködni, az évi pár százalékos inflációk még a felét sem vitték el a béremelkedésnek. Vagyis a #6-os nagyon is helyesen írta le a reálbér emelkedését.

Ez a bajotok nektek az adatokkal, tényekkel, ezért nem szeretitek, mert azok bizony kő keményen megcáfolják minden hazugságotokat.

[link]

2022. jan. 25. 12:34
 15/20 anonim ***** válasza:

A ksh-t orbán hamisítja.

Leírják hogy 4% az infláció, ami valójában 40-50.

2022. jan. 25. 14:41
 16/20 anonim ***** válasza:
2022. jan. 25. 14:46
 17/20 anonim ***** válasza:

#16:

Most már br. 480.000 az átlagkereset a KSH szerint, ami nettó 320.000 ft. Érdekes dolgok vannak...

2022. jan. 25. 14:59
 18/20 anonim ***** válasza:

17-es. Én kb ezt a bért kapon nettóban! Külföldön, irodásként. Mikor hazamegyek, minden egyes alkalommal tudatosúl bennem, hogy, még ez sem lenne elég az itteni életemet otthon élni, mert, csak kajára 2x annyit költenék mint itt! Olyan mocsok dolog ez az infláció, hogy hiába a növekvő bér, ha a piaci árak bőven benyelik.

Itt egy heti bevásárlás 2 főre olyan 80-100 EUR. Otthon 45-50000 HUF-ot költöttünk ugyanerre karácsony előtt -és a karácsonyi menü még benne se volt-

2022. jan. 25. 15:03
 19/20 anonim ***** válasza:

#18:

Én Baranya megyében élek 25 km-re Pécstől, gyakorlatilag ez egész megyében, ennek a 320 ezres nettó átlagkeresetnek nyoma sincs. Pécsen még úgy ahogy találsz jó diplomás állásokat, ahol tudsz ennyit keresni, de a kisebb városokban a jó diplomás állás ilyen fehér holló kategória. A sima diploma nélküli bérek pedig nagyon el vannak maradva ettől a 320 ezertől, még mindig sokan dolgoznak minimálbérért, szóval ez a 320 ezres átlagkereset egy népbutítás.

2022. jan. 25. 15:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Tudom, én Fejér megyei vagyok, de, még nekem is -BP-hez közel-, külföldre kellett mennem, hogy legalább a mediánt megkapjam! Ami vicc.
2022. jan. 25. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!