Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesznek lehet még esélye...

A Fidesznek lehet még esélye a tavaszi választáson győzni?

Figyelt kérdés
A választási költségvetés, osztogatás talán érhet valamit, de sokan elpártoltak, nagy a kormányváltás támogatottsága.

2022. jan. 25. 09:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%
7: Medgyessy Gyurcsány és az SZDSZ puccsába bukott bele, miután ki akarta rúgni Gyurcsányt és rámutatott az SZDSZ korrupciós ügyeire.
2022. jan. 25. 10:11
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Valójában a Fidesz növelte a támogatottságát az elmúlt hónapokban, és 2010-hez képest is, az ellenzéki esélyek csökkennek napról napra.
2022. jan. 25. 10:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre térjünk vissza április 3. után...

Egyébként én nem gondolom, hogy olyan nagy a kormányváltás támogatottsága, mint a Fideszé...de majd meglátjuk, én sem vagyok jós!

2022. jan. 25. 11:05
 14/19 anonim ***** válasza:
91%

Van esélyük.

A különböző közvéleménykutatók eltérő eredményeket mutatnak, kötődésüktől is függ, de engem a taktikaiszvazas.hu gondolkodtatott el; baloldali kötődésű elemző értékelése.

Impresszum nincs, egy név szerepel a lap alján. Rákerestem, a Mércéhez jutottam, arra rákeresve pedig a találatnál ez olvasható: „A Mérce Magyarország első, 100%-ban olvasói finanszírozásból felépített és működtetett független, baloldali hírportálja.”.

A taktikaiszavazas.hu szerint egy aktuális szavazás esetén 108 Fidesz+KDNP, 90 Egységben Magyarországért és 1 MNOÖ (német nemzetiségi képviselő) jutna az országgyűlésbe.

A grafikon szerint csak 2021. március-április hónapokban és november második felében állt győzelemre az ellenzék.

Nem gondolom, hogy ez döntően a kormányzati osztogatás következménye. Nem is azé, hogy a kormánypártok bármi módon változtak, elfogadottabbá váltak volna. Az ellenzéki összefogás vágja maga alatt a fát.

Orbán, nyilván, tanácsadóit meghallgatva, 19-re lapot húzott, amikor a pártlista állítás feltételeit erőteljesen megemelte; ezzel az amúgy is valamilyen szinten szövetkezni készülő ellenzéki pártokat egységbe tömörülésre kényszerítve. Az lehetett az elgondolás, hogy bár erőlködni fognak az egység látszatán, de belül komoly vetélkedés lesz, és nemegyszer ki fog lógni a lóláb.

Reményeit messze túlszárnyalta az előválasztás miniszterelnökjelölt eredménye; most nem csak Márki-Zay sokak számára ellenszenves törtetésére gondolok, nem is a hibázásaira, hanem arra, hogy többletprobléma lett a szövetkező pártok számára egy kívülálló.

Ezen kívül, többhavi „nyugalmukból” jól kikövetkeztethető, hogy kevés a pénz, ami maradt, tartalékolják; rengeteg pénzt költöttek az előválasztásra. (Hogy van „pénzkérdés”, az pl. Márki-Zay és Jakab perlekedéséből is kiderült; előbbi keveselli utóbbi kampánytámogatását.)

Január 25. van és nincs nyilvánosságra hozott pártlistájuk, nincs nyilvánosságra hozott programjuk. Tudom, a Fidesznek sincs, nem csak most, de választások óta, csakhogy őket „beárazták” a szavazók, viszont az ismeretlennél kíváncsiak arra, hogy mire számíthatnak tőlük. És a felmerülő kétségeket, sőt, kötözködéseket, garanciaelvárásokat majd magyarázniuk, tisztázniuk kell; ilyesmin jó lenne túl lenniük.

2022. jan. 25. 12:44
 15/19 bbenjoe ***** válasza:
46%
Már most dübörög a kampány, és minden napra adagolnak valamit, ami kínos az ellenzéki összefogásnak. Legyen az Márki-Zay egy elszólása, vagy a diplomahamisítások pl.
2022. jan. 25. 14:22
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
Igazabol a Fidesz mar jozan embert nem tud meggyozni. Egyre tobb a botrany is korulottuk. Es amivel eddig kamoanyolt az a bicc kategoria.
2022. jan. 25. 14:34
 17/19 Senior Séf ***** válasza:
82%
A Fidesz a legóvatosabb becslések szerint is 150x annyi pénzt fog kampányra költeni, mint az ellenzék. Emellett Orbán kezében van jószerivel minden médiacsatorna. Az ember pedig úgy van bekötve, hogy amit többször hall, azt fogadja el igaznak. Ennek tükrében sajnos nem kétséges az eredmény.
2022. jan. 26. 14:56
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Persze! :) Minden valasztas elott nagy a "kormányváltás támogatottsága" ... aztan valahogy meg is minden marad a regiben :)"

Azért halkan emlékeztetlek, hogy a fidesz 2018-ban 49% szavazati aránnyal nyerte meg a választásokat. Így értem ugyan a műmosolyt, de annyira nem őszinte.

2022. jan. 27. 12:19
 19/19 Isti22 ***** válasza:
100%
Igen, simán nyert a Fidesz.
2022. ápr. 4. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!