Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg katasztrófa volt a...

Tényleg katasztrófa volt a Gyurcsány-korszak? 19 éves vagyok, egyáltalán nem emlékszem a 2006-os eseményekre. A gazdaság is rossz állapotban volt, vagy csak az öszödi beszéd miatt volt balhé?

Figyelt kérdés

2022. jan. 24. 16:40
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Szerintem lehetne sokkal jobban csinálni, mint ahogy a Fidesz csinálta. A korona előtt egész szépen tudták csökkenteni az államadósságot, növekedett a gazdaság. De vagyonok mentek el látszatberuházásokra, rengeteg a korrupciós ügy. Lehetne ezt jobban is csinálni.
2022. jan. 24. 17:13
 12/26 Valentino BROssi ***** válasza:
45%
Igen, tényleg katasztrófa volt. Gyurcsány önmaga bele is őrült - ez talán érzékelhető is a megjelenésein ( https://www.youtube.com/watch?v=D2KQ0bw5k2c ). Széchenyit hasonlóért bolondok házába zárták (na nem mintha felérne az ő érdemeihez GyF, nem hasonlítani akarom), de hogy a második Gyurcsány kormány bukás volt azt még maguk a tagjai sem nagyon szokták vitatni. Az első fellépése és az őt megelőző Medgyessy sem volt egy nagy remekmű, de utána Bajnai már határozott felüdülésnek számított aki csak javítani tudott a mások által szült kényszerhelyzeten - a második Orbán kormány többek között azért tudott akkora javulást felmutatni, mert Bajnaitól már egy félig-meddig helyrehozott és megnyirbált költségvetést vett át - de ha nem lett volna Gyurcsány akkor ezekre a sajnálatos megnyirbálásokra lehet, hogy nem is lett volna szükség. Van akinek ez abban mutatkozott meg, hogy elvesztette az állását, másnak bezárt a lakhelyén a vasút, megint másnak betörték az orrát a rendőrök, de mind visszavezethető valamilyen módon a regnáló miniszterelnök szalonképtelenségére és inkompetenciájára.
2022. jan. 24. 17:17
 13/26 anonim ***** válasza:
76%

Akkor 80 ezer Ft volt a tanári bér, és egy garzonlakás bérleti díja 30 ezer Ft.

Most 172 ezer Ft a tanári bér, és ugyanaz a garzonlakás 120-ért bérelhető.

Ebből ki tudod számolni.

2022. jan. 24. 20:15
 14/26 anonim ***** válasza:
24%
Én 33 vagyok, tényleg szar volt 58-80 ezrekért dolgoztam.
2022. jan. 25. 14:04
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
En MZP-re szavazok, mert nem birom nezni hogy szetlopjak az orszagot. En is a fideszre szavaztam 2010-ben, fokozatosan vesztettem el a hitem bennuk. Ma mar azt mondom hogy ennel rosszabb nem lehet. Az alapveto kotelesseguket sem kepesek ellatni, a teruleti fideszes kepviselonket soha nem latta senki a kornyeken, 4 ev alatt volt 50 perc felszolalasa. Az az ember Orban Viktort kepviseli velunk szemben, nem pedig minket a Parlamentben. Egy szavazodroid, akit csak azert valasztottak meg mert narancsszinu logoja van.
2022. febr. 13. 18:12
 16/26 anonim ***** válasza:
Nezd meg eloszor hogy mit tett a te teruleti kepviselod ertetek, es ugy talan tudsz donteni. Lehet hogy nalatok ertelmesebb volt mint nalunk
2022. febr. 13. 18:30
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy Medgyessy Péter, aki miniszterelnök lett, de kiderült róla, hogy 3/3 ügynök volt, ekkor lépett a színpadra a sportminiszter Gyurcsány Ferenc.

Ilyen bal7asz kormányt mint akkor volt, soha sem volt Magyarországon.

Magyarokat vertek Romániában a focimeccsen, Gyurcsány még szóra sem méltatta.

Izraeli kémrepülőgép jelent meg Ferihegyen és amikor számonkérték habogott-hebegett. A honvédelmi miniszter sem tudott semmit mondani.

Gyurcsány mindig egy nagy-vastag paksamétával járt-kelt a parlamentben és amikor nyílatkozott (akkor még a sajtó bárkit bárhol leszólíthatott a folyosón)

"Igen készen van a költségvetés már csak alákell írni"

Utólag derült ki, hogy az a kék paksaméta azok

csak összekötött üred lapok voltak.

Mielőtt Medgyessyt leváltották azért még beléptetett minket az unióba és a NATO (ez azért volt fontos és aktuális az USA-nak, mert Jugoszláviát bombázták le a légifolyosonkon keresztül.

Aztán Gyurcsány még táncolt is, mint "miniszterelnök"

2022. febr. 13. 19:07
 18/26 anonim ***** válasza:

Annak idején is megvoltak az ország milliárdosai. Jelenleg is vannak, mind a jobb és bal oldalon is, ezt sokan képtelenek felfogni, hogy egy választással nem fog eltűnni a korrupció, mert egy folyamatosan növekvő dolog/hálózat az egész.

Gyurcsány idejében is volt kormány propaganda, az m1 csatorna is baloldali volt. Volt bőven gyűlölet keltés is főleg a határon túli magyarok iránt.

A tüntetések azért törtek ki, mert az emberek rájöttek, hogy nem történt semmilyen rendszerváltás, (sajnos ezt már elfelejtették azóta)

Amire emlékszem:

- 3 gyermekes család voltunk, akkoriban SEMMIT nem kaptunk az államtól, jelenleg utána tudsz nézni, hogy mennyi mindent kap egy 3 gyermekes család

- Vizitdíj bevezetése

- Átgondolatlan közlekedés politika: sok vasútvonal bezárás, ezek enyészetben hagyása, összes autópálya Budapest felé építése, 4-es metró mutyi, malév (meg egy csomó magyar tulajdonú cég) eladása

- ezeréves régi közszolgálati járműpark: mentőautók, rendőrségi járművek, bkv járműpark, volán járműpark stb.

- Budapest központúság erőltetése, a vidék ezáltal lepusztult

- 2006-ban rendőrök állampolgárokra való vezénylése, tv-ben láttam, fiatal voltam nem érdekelt nagyon

- Határon túli magyarok semmibe vétele

- Nem volt jobb sem az oktatás sem az egészségügy

- Stadion helyett kaszinók épültek

- Elmegyógyintézetek bezárása, (akik ott voltak, most köztünk járkálnak)

- Nagyon sokan hitelbe verték magukat, amit később már nem tudtak fizetni

- Gyurcsány beszédeinél rendszeres "Gyurcsány a k***a any*d! bekiabálások

-Sok félbemaradt építkezés pl. sávolyi motor gp pálya, amivel ma sem tudnak mit kezdeni (itt vajon hová tűnt az adófizetők pénze?), Nagykanizsai elkerülő út (ez később elkészült),

- Akkori (mostani is) véleményem róla, hogy szerintem nem volt normális ez az ember, meg az egész bagázs balf*szokból áll ki

Fizetések terén szerintem most sem vagyunk a helyzet magaslatán, de szerintem életszínvonal terén jobb a helyzet. Akkoriban nem sok házfelújítás volt, a házak/lakások jóval olcsóbbak voltak, de nem volt nagy kereslet, így több hónapig is árultak ingatlanokat. Új építésű házak asszem 15-25M Ft Somogy megyében.

Most valamivel nőtt az ingatlanok megbecsülése is, több a felújítás, nem laknak le annyi házat.

Szerintem most sok kádár idejében élt ember 'nosztalgiázik', mert akkor milyen jó volt... (hitelből mindig lehet adni) Orbán politikája is erre épül, most is az államadósság az egekben, de megy az osztogatás, mert őket nem érdekli, hogy ez miből van, az a lényeg, hogy kapnak valamit. (amúgy próbáld meg egy ilyen előtt szidni a kormányt, majd meglátod olyan pofont kapsz...)

A választások nagy részét ezek az öregek és az 'aljanép' dönti el, őket bőven lehet befolyásolni ilyen bugyuta kampányokkal pl. Gyurcsány show.

Én 2018-ban a Jobbikra szavaztam, sajnos be vettem a dumájukat, pedig Vona Gábor elég erős figura volt. A Jobbik fel is oszlott utána, pedig nem rossz helyen végzett. Utána úgy voltam vele, hogy én többet nem fogok szavazni, mert számomra a jelenlegi baloldal és a Fidesz egy tömb, megy a harc a háttérben meg iszogatnak, orgiáznak stb.

Amúgy a baloldal kampánya is gyűlöletre van építve, főként az Orbán gyűlöletre, elég megnézni itt pár kérdést választ.

Szerintem a baloldalon egy értelmes, megbízható politikus sincs már. Sokan 'függetlenek' lettek inkább, mint hogy összegyurcsányozzák magukat.

És igen, a Gyurcsány egy kib*szott befolyásos egy manipulátor, tartani kell tőle, hogy visszatér.

A Fidesz oldalon szerintem vannak normális politikusok is, de ez az urizáló NER rendszer nem tetszik.

Jelenleg a YouTube-on követem Toroczkai László munkásságát, amúgy 2006-ban ő vezette a Tv székház ostromot, most a végrehajtó maffiát buktatta meg.

2022. febr. 13. 19:52
 19/26 anonim ***** válasza:

Többször linkelték már, de érdemes elolvasni Medgyessy véleményét Gyurcsányról, akivel elvileg egy hajóban evezett, gyakorlatilag pedig meglékelte azt.

[link]

(2014-ben megjelent cikk)

Évek múltán persze már kisebb lett a harag, de a lényegi véleménye nem változott Gyurcsányról, és az nem egy elvakult fidesz hívő véleménye, hanem egy bal oldali eszméket valló gazdasági szakemberé, aki pénzügyminiszter, miniszterelnök is volt.

[link]

A kérdező még fiatal, Gyurcsányról sincs információja, abból kifolyólag Medgyessyről sincs sok.

A második link alatt van egy viszonylag új beszélgetős, visszatekintő videó (magáról beszél, Gyurcsányt, Orbánt csak megemlíti)

2022. febr. 13. 20:12
 20/26 anonim ***** válasza:
Én általános iskolás voltam akkoriban, a 2009es válság előtt jól éltünk, pedig szüleim nem kerestek jól akkori mércével mérve. Utána viszont úgy legatyásodtunk hogy csak na. 2009-2014 időszakra nagyon rossz szájízzel tekintek vissza, utána kezdtek helyrejönni a dolgok. Szerintem nincs lényeges különbség a 2009 előtti és a mostani életszínvonal között. A gazdasági válságból meg nem nagyon tudott volna jobban kijönni egyik kormány sem. A mostani viszonylagos jólétet is hitelből fedezik, államadósság az egekben, fiatal házasok is veszik fel az állami hiteleket (babaváró, csok) lakásra mert másképp esélyük sincs venni. Arra leszek kíváncsi akkor mi lesz ha ez egyszer bedől, mert boldog boldogtalan veszi fel a babavárót.
2022. febr. 13. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!