Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért haragszik mindenki a...

Miért haragszik mindenki a fiatal tanárokra, ha megjegyzik, hogy kevés a fizetésük?

Figyelt kérdés
Mindenki azzal jön, hogy "más ennyit sem keres", pedig egy kezdő tanár a szakmunkás minimálbért kapja. Szóval ez alatt nem kaphat senki, aki bármilyen szakmával rendelkezik. Ráadásul a tanár ezért 6 évig járt egyetemre, szóval valószínűleg pont kicsúszik a SZJA-mentességből is. Úgyhogy gyakorlatilag tényleg mindenki jobban keres náluk.

2022. jan. 23. 14:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
7%
Ők csak pénzbe kerültek az államnak eddig - közel a "null kilométerhez", - le is kellene tenni valamit a társadalom asztalára, mielőtt bárki is arra ragadtatja magát, hogy a semmire el kezdjen elégedetlenkedni. Az iskolákból kikerülő gyerekek pedig sok mindenről árulkodnak a viselkedésükkel, - főleg az oktatás jelenlegi "nívójáról".
2022. jan. 23. 20:41
 12/25 anonim ***** válasza:
6%
Én azért haragszom rájuk mert GYÁVÁK kimenni tüntetni, sztrájkolni, és itt pics . ognak mint valami 5 éves. Hogy lassan már kb elvárják hogy én érezzem sz . rul magam azért mert ők gyávák.
2022. jan. 24. 15:24
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem egészen másról van szó.

rühellem a mostani kormányt, sosem szavaztam rájuk, ennek ellenére nem tudok szimpatizálni a tanárokkal, és nem csak azért, mert gyávák még tüntetni is.

a kulcsszó az érdemi. vajon egy tanár mennyi érdemi munkát végez? mert épp most olvastam egy kérdést, ahol egy diák írta, h bukásra áll matekból 3 osztálytársával együtt, a tanáruk leadja egyféleképpen az anyagot, aztán aki nem érti, az lusta.

a környezemben szintén azt látom, h még középfokon sem tudják megtanítani a tanulókat angolul.

akkor milyen érdemi munkát végeznek? ezért a nagy semmiért mégis mennyi pénzt szeretnék keresni?

2022. jan. 25. 05:07
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Van egy két elhivatott, okos, ügyes tanár, de sajnos igaz amit az előző írt, a tanárok úgy 70-80%-a (saját tapasztalat alapján, igaz én a város egyik legjobbjának mondott gimnáziumában tanultam) nem tanárnak készült de sehova máshova nem vették fel, mert agyilag nem volt a topon. Emiatt persze hogy már az első másodperctől utálják az egészet, aztán persze a rossz körülményeknek meg a saját rossz oktatási és nevelési képességeiknek köszönhetően 4-5 év alatt kiégnek, és utána még úgy kb 50 évet vannak a "szakmában".

Én persze azt mondom segítene a helyzeten egy átfogó reform, de ez nem azt jelenti hogy adjunk a tanároknak még több pénzt. Kezdjük ott, hogy kiküldenek egy kérdőívet, ahol a gyerekek és a szülők értékelik a tanárt, aki nem ér el egy bizonyos szintet, azt automatikusan kirúgják. Az óraszámot csökkentik, és azt a "fölösleges" pénzt amit egy rossz tanár fizetésére költöttek eddig, egyrészt szétoszthatják a többi között, másrészt lehet felszerelést venni. A szaktanárokra nincs is szükség. Pl. tök felesleges egy fizika tanár aki csak megutáltatja veled a fizikát, miközben a gyerek a youtube-ról naprakész, egyetemi tudást szívhat magába, érdekes dolgokat tanulhat. Csak egy felügyelő tanár kell, meg rengeteg számítógép, tablet, és persze megfelelő online tréninganyag összekészítése, ez úgy kb 20-30 ember (nem is feltétlenül tanár) el tudná végezni évente. Természetesen alsótagozatba kell írás/olvasás tanár, meg osztályfőnök aki terelget, nevel, meg persze van 1-2 tárgy amit nem lehet jól megtanulni online, pl. testnevelés, rajz, stb. Az iskolákat át kell alakítani, hogy jobban hasonlítsanak egy "közösségi irodához" esetleg egy "nagy játszótérhez" mint a jelenlegi, börtön szerű berendezkedésre.

Ehhez persze felvilágosult kormány és nép is kéne, ettől még messze vagyunk, és hát sajnos amíg az oktatásunk rabszolganevelésről szól, addig ez nem is változik, szóval eza kérdés soha nem lesz megoldva.

2022. jan. 25. 15:10
 15/25 anonim ***** válasza:
4%

A kezdő tanár egy részmunkaidős állás kb 3.5 hónap szabadidővel. Én is tanár vagyok. Már a kezdő gyakornok is megkapja a teljes nyári szünetet. Jun 15 után 10-13-ig jár értekezletre egy hétig aztán szünidő. Megszakítás nélkül. Beesik aug 23-ra, ismét értekezlet, 10-14-ig. Szept 1-től van napi 5-6 óra amikor be kell jönni. Szabad hétvégék, esti,éjjeli műszak sosincs. Így ugyan minimálbért kap de évek mulva felmegy 250-300 nettóra.

Így azért nem is olyan rossz, ugye !?

2022. jan. 25. 15:13
 16/25 anonim ***** válasza:
6%

* kiegészítem, hogy a fősuli egy vicc könnyű. Tanárképző egyetem püfészakos. Én magam az ELTE-TTK-án végeztem. Minden elméleti fizika kollokvium jeles. Előtte tanultam meg pár nappal és ez a legerősebb tanári egyetem, szóval nem volt nehéz a tanulás.

Mellette kb 65-70 nap éves szabi. Nyári szünidő + minden évszakban 1-2 hét.

2022. jan. 25. 15:15
 17/25 anonim ***** válasza:
12%
47 nap a tanárok szabadsága. Ebből is látszik, hogy te soha nem voltál tanár. :D
2022. jan. 25. 17:00
 18/25 anonim ***** válasza:
Papíron. Valójában meg kiadját a szónidőket. Ebből látszik hogy hazudsz
2022. jan. 26. 14:42
 19/25 anonim ***** válasza:

Számolok, jó?

Az egyszerűség kedvéért ezt a tanévet veszem.

Szeptember: hétvégék.

Október: hétvégék plusz 5 nap.

November: hétvégék.

December: hétvégék, ünnepek plusz 7 nap (ledolgozós szombattal).

Január: hétvégék.

Február: hétvégék.

Március: hétvégék (ledolgozós szombattal).

Április: hétvégék, ünnepek (nagypéntek, húsvét hétfő) plusz 2 nap.

Május: hétvégék.

Június: hétvégék plusz ünnep (pünkösd).

Július: 20 szabadnap.

Augusztus: 15 szabadnap.

Akárhogy számolom, ez 49 nap. Viszont nem mehetek el jövő héten síelni, nem is lenne miből.

Aztán sulitól függően vannak nyári gyakorlat felügyeletek, táboroztatások, értekezletek július első napjaiban.

Ha annyira visszasírod a rengeteg szabadságot, nyilván tudod, hogy tárt karokkal vár a pálya (sajnos).

2022. jan. 26. 15:07
 20/25 anonim ***** válasza:

junius 15-20-ig három óra értekezlet. Nem munka. Aztán jun 23-aug23-ig semmi. Ott van az őszi szünet (1 hét), téli 2, tavaszi 1 hét

Ez egy pályakezdőnek is hoppá. Hétközben 5-6 órát kell bejárni és puszi. Szabadhétvége és nincs egymáson műszak

2022. jan. 26. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!