Miért haragszik mindenki a fiatal tanárokra, ha megjegyzik, hogy kevés a fizetésük?
Figyelt kérdés
Mindenki azzal jön, hogy "más ennyit sem keres", pedig egy kezdő tanár a szakmunkás minimálbért kapja. Szóval ez alatt nem kaphat senki, aki bármilyen szakmával rendelkezik. Ráadásul a tanár ezért 6 évig járt egyetemre, szóval valószínűleg pont kicsúszik a SZJA-mentességből is. Úgyhogy gyakorlatilag tényleg mindenki jobban keres náluk.2022. jan. 23. 14:17
1/25 anonim válasza:
Ők váladztották ezt a szakmát, pedig tudták, hogy pocsék a fizetés.
Én is panaszkodtam anno, hogy nehéz az egyetem, nem bírok tanulni.Anyán rám parancsolt, hogy én választottam, ne panaszkodjak.
Tudni kell döntéseket hozni.
2/25 anonim válasza:
Én általában senkit nem kedvelik, aki állandóan rinyál. A pályaválasztásnál lehetett tudni, hogy a tanári szakma nem túl jól fizet, amikor jelentkeztek, még sokkal kevesebbet kaptak. Cserébe sokkal kevesebbet kell dolgozniuk, és hát nem túl magasak a ponthatárok. Valamit valamiért.
"Úgyhogy gyakorlatilag tényleg mindenki jobban keres náluk." Ez nagyon nem igaz, ha kiszámolod az ő órabérüket, meg napi 8 órát évi 11 hónapot dolgozó minimálbéres órabérét.
3/25 anonim válasza:
Mert Orbán egy proli suttyó társadalmat nevelt az országból, ahol csak az az ember aki napi 16 órát a gyárban robotol, és aki értelmiségi, szellemi munkát végez, az csak naplopó ingyenélő, és haljon is éhen az ilyen. Ezt a mentalitást terjesztette el a nagyvezér csodálatos "munkaalapú" társadalma.
4/25 anonim válasza:
Asszonypajti tanár 15 éve. Nem ment hozzájuk olyan pályakezdő kolega kb. 3-4 éve, aki fél évnél tovább ott maradt volna.
5/25 anonim válasza:
Senki nem haragszik a fiatal tanárokra, ha megjegyzik, hogy kevés a fizetésük. Mert tényleg az.
6/25 anonim válasza:
#5 - Dehogynem, olvasd el az #1 és #2-őt...
7/25 anonim válasza:
Igazuk van mert tényleg kevés a fizetés
8/25 A kérdező kommentje:
Én 3 év egyetem után a dupláját keresem ennek. Úgy merült fel bennem a kérdés, hogy randizom egy lánnyal, aki most pályakezdő tanár és mesélt arról, hogy sztrájk kéne, de az emberek nem igazán támogatják őket. Pedig brutális, amit elvárnak tőlük, ő gyakorlatilag havi szinten tízezreket költ az osztályra, mert az iskola annyira rosszul felszerelt. Szóval nem értem, miért sajnálják azt a nyomorult 172 ezres fizetésnek csúfolt viccet is tőlük.
2022. jan. 23. 15:19
9/25 anonim válasza:
Nem haragudnak rájuk, hanem unják már sokan a folyamatos hisztit. Ezt választották , pedig 15-20 éve sem milliós fizetést hordtak haza a tanárok. Mikor valahol belebotlok egybe és vitàba szállunk, mindíg elmondom, hogy van nálunk felvétel nettó 700-ért, de csak 4-5 napot vagy otthon havonta. Eddig egy sem jött...
10/25 kokakólalájt válasza:
Amit #3 írt az az igazán valid, de sejthető volt, hogy a fidesznyikek majd lepontozzák. Erre terelte Orbán a népet, hogy miért is akarnál te pénzt keresni az értékteremtő szellemi munkáddal? Elégedj meg azzal, hogy rágcsálhatod a csirkefarhátat esténként, és kuporgathatod az aprót, hogy ki tudd fizetni a számlákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!