A fiatalok körében miért népszerűbb manapság a liberalizmus, mint a szocializmus, a kommunizmus?
Nektek azért furcsa ez mert korotoknál fogva Ti a kommunizmusban nőttetek fel, ezért röghöz kötöttek vagytok. Fogalmatok sincs a dolgokról, csak nyomatjátok amit még a Szokol rádióból hallottatok.
A világ változik folyamatosan és fejlődik, mi baloldaliak lépést tudunk tartani ezzel a fejlődéssel, de Ti azt hisztek még ott tart a világ mint amit a régi szoci tankönyvekben van leírva. Majd meglátjátok, hogy még mekkora változások lesznek még és aki nem tud vagy nem akar valamilyen szinten lépést tartani a korral az elbukik. Ez az élet rendje.
Ezt nagyon benézted. Nem éltem a szocializmusban. 10 évvel a rendszerváltás után születtem.
De már 13 éves koromban egy utópista scifi-szerű világról álmodoztam, majd 14 évesen találtam rá a kommunista eszmékre, amik nagyrészt megegyeztek az elképzeléseimmel.
Én úgy hiszem, hogy a társadalom egyszerűen nem elég érett arra, hogy befogadja a kommunizmus tanait.
Az emberek egyszerűen nem fogták fel a kommunizmus lényegét. Félreértelmezték. Inkább továbbra is a törzsi hagyományokhoz ragaszkodtak.
Még jópár évszázad kell ahhoz, hogy az emberiség elég éretté váljon.
"A világ változik folyamatosan és fejlődik, mi baloldaliak lépést tudunk tartani ezzel a fejlődéssel, de Ti azt hisztek még ott tart a világ mint amit a régi szoci tankönyvekben van leírva. Majd meglátjátok, hogy még mekkora változások lesznek még és aki nem tud vagy nem akar valamilyen szinten lépést tartani a korral az elbukik. Ez az élet rendje."
a szokol rádióban meg a horthy-fasiszta cselédvilágról mondták ugyan ezt
szó szerint
jönnek a balhibbantak, ezúttal a görögdinnye az új hibbantság
Azért, mert már volt szocializmus és egyáltalán nem működött úgy, ahogy az utopista sci-fi álmodozók képzelték.
A liberalizmus viszont kisebb-nagyobb hibákkal de már kb kétszáz éve működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!