MZP féle reszicsökkentéshez van pénze a magyar nyugdíjasoknak?
Azt mondja, hogy legyen napelem, szigetelés, új nyílászáró stb. és akkor jöhet a piaci ár mert kevés lesz a fogyasztás.
Egy átlag magyar embernek, főleg nyugdíjasnak van több millió forintja erre?
Pályázati forrásokat ígérnek erre. Az EU helyreállítási alapja is tartalmaz egy nagy ilyen pénzforrást, de mondjuk ennek nagy részét a Fidesz már kiszórta, kiírta a pályázatokat tavaly, idén.
De nyilván mindenkinek nem fog jutni, még azoknak sem akik pályáznak és sokan nem is pályáznak.
"De nyilván mindenkinek nem fog jutni, még azoknak sem akik pályáznak és sokan nem is pályáznak."
Megint a legszegényebbeket fogják majd otthagyni a szarban.
Napelemet vályogházra. Aztán mi a f.szt kezd a napelemmel -20 fokban a polgár amikor szakad a hó ? Eltüzeli ?
Isten barma ez az MZP.
Dehogy van!
63 ezer forinty a nyugdíjam!😪
7 válaszoló.
Nem hitelből csinálom hanem apránként. A hitellel nem vagyok jóba vagyis nem szeretem. Az a 20 év hát nem tudom. Ha az ex(50% tulajdonjoga van) nem vacakolt volna a napelemes rendszerem már fent lenne 100% támogatással. Egyedül csak az engedélye kellett volna a pályázathoz amit nem adott meg.
Amúgy a kalkulált fűtési igény a jelenlegi rendszerrel éves szinten az egész lakásban minimum 440.000-550.000ft körüli érték.A tarifa meg évről évre megy felfelé.
Jelenleg 3 szobát nem használunk. 4-5 év alatt meg is hozná a napelem rendszer árát. Az áram fogyasztásom meg nőni fog az biztos. A két fiam igényei is nőnek ahogy egyre idősebbek lesznek.
Azaz van 4-5 évem hogy a napelemet, fűtés korszerűsítést(központi vegyes tüzelésű kazán és elektromos fűtés), saját erdő és a szigetelést önerőből megcsináljam ezáltal spóroljak magamnak nem keveset évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!