Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy állnátok egy magyar...

Hogy állnátok egy magyar alkotmányos monarchiához ha még élne valamelyik MAGYAR uralkodói házból olyan leszármazott aki jogosan lehetne Magyarország királya?

Figyelt kérdés
Most azt felejtsük el hogy már köztársaság vagyunk. Ha élne még magyar uralkodói leszármazott, hogy állnátok hozzá? Támogatnátok egy Alkotmányos monarchiát magyar uralkodóval? (Mint például a briteknél)

2022. jan. 20. 18:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%
Nem kell mar vissza semmi a regi nemessegbol ... nem ugy nottek fel, nem ugy szocializalodtak, hogy manapsag szivukon viselnek a magyarsag sorsat, hiszen eluldozte oket az orszag nepe.
2022. jan. 20. 18:10
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Igen. Szerintem sokkal egészségesebb lenne az emberek gondolkodása és nem klikkesednének annyira pártszimpátia szerint. Sokkal nehezebb lenne ellenségképet gyártani a különböző csoportokból, mert nem az határozná meg, hogy ki mekkora magyar, hogy melyik pártra szavaz, hanem az, hogy hűséges egy királyhoz vagy királynőhöz, akinek a személye a pártoktól független.
2022. jan. 20. 18:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
*Azt még hozzá szeretném tenni, hogy nagyon látszik az embereken, hogy vágynak egy bálványra, aki ilyen "vezérként" díszeleg. Sokkal biztonságosabb az, ha ez a személy nem egy politikus, hanem egy valós hatalommal nem rendelkező személy már, pl. egy király. Nyugodtan lehet imádni és mindig a helyén marad. A politikus körül pedig nem alakul ki ilyen szektás imádat és talán nem fordul elő az, hogy már húsz éve ugyanabból a kettőből lehet választani, mert az emberek tovább lépnek rajtuk, elzavarják őket.
2022. jan. 20. 18:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van nemesi cím, az valamivel jár. Előjogokkal, adományozott birtokokkal és/vagy jövedelemmel.

Hát.. ez nem hiányzik a magyar társadalomnak, hogy még több havernak csúsztassan állami pénzen ajándékokat.

Ha a nepotizmus nem élné virágkorát, akkor még el is tudom képzelni.

De király... nem, arra semmi esetre sincs szükségünk. Tudom, hogy csak jelképes és ugyanazt cisnálná, mint a köztársasági elnök de... miután az utóbbi magyar királyok rendre osztrákok voltak, így számunkra nem hordozna olyan szimbólumot, mint pl a hollandoknak, ahol 500 év (kisebb Habsburg megszakításokkal) egyetlen dinasztia van trónon.

Ha lenne egy árpád-házi leszármazott, akkor lenne értelme ennek a szimbólumnak. Dehát az 700 éve nincs.

2022. jan. 20. 18:59
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
Volt Habsburg király, s van leszármazottja.
2022. jan. 20. 19:41
 6/12 anonim ***** válasza:
Én támogatom. Semmivel nem lenne rosszabb, és menő lenne a tipikus külsőségek miatt.
2022. jan. 20. 20:58
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
4-es:A habsburgok is az Árpàdhâz leszârmazottjai(is).A habsburgok ősapjànak Rudolfnak az anyai dédanyja Árpadhazi Boldog Jolan.
2022. jan. 20. 21:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7, a ház férfi ágon öröklődött. Az, hogy egy árpád-házi lányt beházasítottak a habsburgokhoz, attól még az utód Habsburg lesz.

Igen, a vér keveredik (ami a Habsburgoknál kimondottan el is kellett:D), de attól az még osztrák uralkodóház marad.

Nem véletlen, hogy 1301-ben kihalt az Árpád-ház.

Szerintem a magyarok nem tudnák azt a szimbólumot látni bennük, mint egy ősi magyar ház sarjában.

Nomeg... attól tartok a mai elit nem is tud úgy viselkedni, ahogy az az előkelőségektől elvárt lenne. Sem intellektusban, sem magatartásban.

Képzeld csak el... gróf Mészáros Lőrinc és Németh Szilárd báró találkoznak...:DD fuf:D

2022. jan. 20. 21:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
"a ház férfi ágon öröklődött" Ferenc József is csak anyai ágon szármozott a habsurgoktól. Akkor szerint ö se volt hasburgok?
2022. jan. 20. 22:28
 10/12 anonim ***** válasza:
85%

9es, jogos.

Mindegy, a végeredményen szerintem nem változtat, a Habsburg a legtöbb ember számára külföldi labanc, nem érezné sajátnak.

2022. jan. 20. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!