Hogy állnátok egy magyar alkotmányos monarchiához ha még élne valamelyik MAGYAR uralkodói házból olyan leszármazott aki jogosan lehetne Magyarország királya?
Ha van nemesi cím, az valamivel jár. Előjogokkal, adományozott birtokokkal és/vagy jövedelemmel.
Hát.. ez nem hiányzik a magyar társadalomnak, hogy még több havernak csúsztassan állami pénzen ajándékokat.
Ha a nepotizmus nem élné virágkorát, akkor még el is tudom képzelni.
De király... nem, arra semmi esetre sincs szükségünk. Tudom, hogy csak jelképes és ugyanazt cisnálná, mint a köztársasági elnök de... miután az utóbbi magyar királyok rendre osztrákok voltak, így számunkra nem hordozna olyan szimbólumot, mint pl a hollandoknak, ahol 500 év (kisebb Habsburg megszakításokkal) egyetlen dinasztia van trónon.
Ha lenne egy árpád-házi leszármazott, akkor lenne értelme ennek a szimbólumnak. Dehát az 700 éve nincs.
7, a ház férfi ágon öröklődött. Az, hogy egy árpád-házi lányt beházasítottak a habsburgokhoz, attól még az utód Habsburg lesz.
Igen, a vér keveredik (ami a Habsburgoknál kimondottan el is kellett:D), de attól az még osztrák uralkodóház marad.
Nem véletlen, hogy 1301-ben kihalt az Árpád-ház.
Szerintem a magyarok nem tudnák azt a szimbólumot látni bennük, mint egy ősi magyar ház sarjában.
Nomeg... attól tartok a mai elit nem is tud úgy viselkedni, ahogy az az előkelőségektől elvárt lenne. Sem intellektusban, sem magatartásban.
Képzeld csak el... gróf Mészáros Lőrinc és Németh Szilárd báró találkoznak...:DD fuf:D
9es, jogos.
Mindegy, a végeredményen szerintem nem változtat, a Habsburg a legtöbb ember számára külföldi labanc, nem érezné sajátnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!