Most már tényleg aggódhat a Fidesz?
A 2018-as országgyűlési választásokon a Fidesz 2 824 206 listás szavazatot kapott, az ellenzéki összefogás pártjai (az MMM nélkül) 2 662 989-et. A különbség 161 217 szavazat a Fidesz javára.
Igen ám, de ugye a választást igazából az egyéni képviselők döntik el.
Nos, 2018-ban a Fidesz jelöltjei 2 636 201 szavazatot kaptak összesen, míg az ellenzéki összefogás jelöltjei 2 635 238 szavazatot. A különbség mindössze 963 szavazat a Fidesz javára!
Így a Fidesz 161 217+963 = 162 180 szavazattal nyert (és lett 2/3-a!).
Viszont, 2018 óta megszűnt az Együtt, aki listás szavazáson 37 561 szavazatot kapott, az egyéni képviselőjelöltjeik pedig 58 591 szavazatot. Az akkori Együtt szavazók vélhetően az ellenzéki összefogásra fognak szavazni, míg az azóta megalakult Mi Hazánk a Fidesz szélsőjobboldali köreiből szívott el szavazókat, míg az MMM a centrikusabb rétegből, tehát a Fidesz-szavazók valamelyest (pár tíz vagy maximum százezerrel) kevesebben lettek.
Ez alapján azt lehet mondani, hogy valószínűleg most már többen vannak az ellenzéki szavazók, mint a Fidesz szavazók.
"a jobbik pedig egy BALOLDAI párt, mindig is az volt, mindig is neokádárista populisták voltak az elejétől fogva"
Teljesen mindegy, minek nevezed, a lényeg, hogy az ellenzéki összefogás részei-e, vagy sem. Ha igen, akkor hozzá kell adni, ha nem, akkor nem. Ennyi a lényeg.
nincs ilyen, hogy "ellenzéki összefogás"
az egész már a nevében is utal arra, hogy a proteszt szavazatokra utaznak, és a baloldali gondolataikat egyenesen szégyenlik
hogyan fog kormányozni az "ellenzék" szerinted?
Melyik ez a közvéleménykutatás? Én egyedül a Republikonnál láttam, hogy külön szerepel a Mi Hazánk, nem pedig az "egyéb" kategóriában. De a Republikonnál is 1%-on áll :D
A Mi Hazánk nem fog elérni 3%-nál többet.
"Kérdés hogy hallgatnak-e az ellenzéki propagandára és legyűrve a hányingert az összefogás jelöltjére szavaznak akkor is ha az ő körzetükben éppen DK-s a jelölt."
Nálunk pont ez a helyzet, DK-s a jelöltünk, ráadásul egy olyan ember, akire sosem szavaznék. Most meg az a helyzet, hogy még kampányolok is mellette, osztogatom-lájkolom a posztjait, az aláírásgyűjtésnél együtt pultoztunk... és szerintem nem vagyok egyedül ezzel a hozzáállással..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!