25 év alatti SZJA mentességre jogosultként, a minimálbér SZJA-jat se hajlandó a főnököm kifizetni nekem?
Egyértelmű, hogy amit eddig az államnak adott, azt ha nem adja nekem, akkor lepapirozza mintha megkaptam volna, közben meg benyeli.
Nem nyeli be... Amit feketén kapsz, az lesz kevesebb ennyivel. Így jár, aki csal, mert ugye te is csalsz, nem csak ő.
"ügye többet keresek, csak hát nem adózva, főnököm a bejelentett bérem szerinti SZJA-mat se hajlandó kifizetni, mert szerinte az államtól jár, de tőle nem, számomra. "
Kérdező
ADÓmentes a BEJELENTETT jövedelmed és nem az amit csalással zsebbe kapsz.
Dolgozz úgy, hogy LEGÁLIS legyen a jövedelmed, legyen bejelentve és AKKOR lesz is miből adómentesnek lenned.
ADÓ ha nem fizetsz mert nem vagy bejelentve akkor nincs is mit "nem befizetned". Ha zsebbe kapsz valakitől pénzt akkor te nem adózol. Ő sem fizet sem adót, sem járulékot a munkád után. Éppen olyan vagy a költségvetés, az adóhatóság számára, mint aki egyáltalán nem dolgozik. Mit kapnál te akkor vissza?
Dolgozz törvényesen és akkor majd érvényesítheted a törvény adta lehetőségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!