Igen eddig nagyon egyszerű volt a 2008-as válság időszakát összehasonlítani szinte bármelyik évvel, mert mivel konjuntúra és gazdasági növeledés volt a világban annál csak jobb számokat lehetett produkálni. Most viszont, hogy a válság időszakát hasonlítjuk a válság időszakához, azt láthatjuk, hogy Orbán az új Gyurcsány és még benne vagyunk lesz még ennél rosszabb.
2022. jan. 18. 22:01
2/11 anonim válasza:
Hogy érted, hogy 2008-as szintre? Ha jól tudom 3,6% a munkanélküliség, 2008-ban 13% volt. Foglalkoztatottság most 74%, akkor 50%. 1 millióval többen dolgoznak. A bruttó minimálbér most több mint a 2008-as átlagbér volt. Fejtsd ki, hogy mire gondolsz kérlek.
2022. jan. 18. 22:01
3/11 anonim válasza:
2# Államadósság 80% volt 80% most.
Infláció 8% volt 7,5% most.
Az árfolyamok rekordokat döntenek meg folyamatosan. Államháztartási hiány 3% volt most 5%. Értem én, hogy csak a szép adatokat szeretnéd meglátni, de van melletük kevésbé szépek is, amit ugyanúgy Orbánnak köszönhetünk, a foglalkoztatottságot viszont nem vitatom, de tény hogy komoly szerepe van benne a közmunkának, ami azért nem nagy büszkeség.
Rinyálhatsz. Valóban, a számok makacs dolgok, de nem a fideszeseknek.
2022. jan. 18. 22:20
5/11 anonim válasza:
2006-ban 9,3% volt a GDP arányos államháztartási hiány, 2007-ben az infláció 8%volt. És még csak nem is volt válság.
Államadósságnál nem csak a mértékét kell nézni, hanem hogy forintban, vagy devizában van. Elárulom már csak 20% az államadósság devizaaránya, ez 2010 előtt 40% volt. Sőt maga az államadósság is külföldi tulajdonban volt, ez most nem így van, hála a magyar állampapírnak főleg magyarok kezében van. De nem vitatom, a 80% magas és mindenképpen ismét el kell kezdeni csökkenteni.
2022. jan. 18. 22:26
6/11 anonim válasza:
Az infláció jelenleg globális probléma, nem csak Magyarországot érinti
2022. jan. 18. 22:27
7/11 anonim válasza:
3-as te kerestél munkát (egyetemi)szakmádban annakidején (2008 körül)? Kb mint az 1929-es világválság idején játszódó amerikai filmekben: több tucatnyian várakoztunk meghallgatásra bejött pár ősz fazon azt hittük főnökség de kiderült hogy szintén pályázók( minden korosztályt érintett a válság nem csak pályakezdőket). Főnök mindenkit leugatott aki minimálbérnél nagyobb bérigényt jelölt meg stb.Ahol végül összejött a dolog ott protekció kellett ahhoz is hogy szóba álljanak velem de a tényleges versenyen már a legjobb voltam. Öcsém kiszenvedett magából egy alapképzést és némi "pihenő" után 1 hónapja tisztes fizetésért helyezkedett el. Beszélni alig tud (nehezen érthető mert gyors és artikulálatlan) szókincsén ordít hogy nem könyveken hanem talk show-kon alapszik, önéletrajza szerint családi állapota :egyedülálló (amilyen kategória Magyarországon nincs is). Szóval igenis ordít a különbség a két úgynevezett válság közt
2022. jan. 18. 22:37
8/11 anonim válasza:
#2 2008-ban 8% volt a munkanélküliség, rekord viszont 2012-ben 11,9%
Az meg nagyon szép, hogy bruttóban elértük a 14 évvel ezelőtti 2008-as átlagkeresetet, csak épp az akkori minimálbér meg több, mint duplája volt a 14 évvel mégkorábbi, 1994-es átlagbérnek.
2008 minimálbér 69 ezer ft (nettó 56.190 ft)
1994 átlagkereset 33 309 ft
2022. jan. 18. 22:44
9/11 anonim válasza:
Bátor előrelépés volt ez, Kedves Barátaim:: szerintem meg kellene Löllencs-felé minden magyar embernek ezt köszönni, személyesen.
2022. jan. 18. 23:03
10/11 anonim válasza:
Szerencsére ennél sokkal jobban állunk, te valami alternatív univerzumban élsz, kérdező.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!