Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi igaz abból a kijelentés...

Mennyi igaz abból a kijelentésből, hogy aki nem megy el szavazni, az az aktuális hatalmon lévő kormány javára szavaz?

Figyelt kérdés
Családban szó volt a közelgő választásokról, és én kijelentettem, hogy nem megyek el szavazni, mert nincs kire. A fidesz politikájával nem szimpatizálok, de egyik ellenzéki párt sem tud meggyőzni a programjával, így aztán nem is fogok elmenni szavazni se. Erre egy családtagom azt mondta, hogy ez a legrosszabb, mert akkor az aktuális kormányt támogatom. Mondtam, hogy szerintem ez hülyeség. Vagy nem?

2022. jan. 12. 20:32
1 2 3
 21/25 Dzsoki ***** válasza:
Az érvénytelen szavazat és az el sem menés,nem ugyanaz.Aki nem megy el,az azt üzeni,hogy fát is lehet vágni a hátán.Aki elmegy és érvénytelenül szavaz,az azt üzeni,hogy itt vagyok.4 év múlva is itt leszek.Most,érvénytelenül szavaztam,lehet,hogy legközelebb,érvényesen.Vagyis,lehet,hogy legközelebb,már érvényesen,a Kormány ellen.Esetleg,ha elégedett leszek,akkor mellette.Nem lehet fát vágni a hátamon,mint annak,aki el sem megy.Továbbra is kérdezem,hogy érvénytelen helyett,miért nem jó a Munkáspárt,Gattyán,meg akiről még nem tudunk?Lehetne a Kutyákra,de MZP ténykedései miatt,nekik,meg lehet az 5 százalékuk.
2022. jan. 14. 22:52
 22/25 anonim ***** válasza:
Azért nem jó rájuk szavazni, mert nekik semmi esélyük kormányt váltani, tehát a rájuk adott szavazat kuka. Minden ilyen szavazat a Fidesznek jó, ezért is csinálnak még raklapnyi kamupártot. Az érvénytelen szavazattal ugyan ezt a helyzet. Csak egyetlen verzió jöhet szóba, ha jó életet akarunk a jövőben: szavazat az Ellenzéki Összefogásra. Akkor leváltható a Fidesz és lehet normálisan is szavazni 2026-ban. De ha elkummantják érvénytelen szavazattal (ne rajzolj péniszt a szavazólapra, mert már háromszor is kétharmadot szerzett!) és súlytalan minipártokra szavazással, akkor mindig a narancsbanda marad a nyakunkon és sosem lesz jobb.
2022. jan. 15. 00:17
 23/25 anonim ***** válasza:

#21 Most őszintén!

Mekkora agya lehet annak, aki elé odatesznek egy 10-20-20 jelöltet mutató szavazólapot, majd azt, hogy a kormánypártok mellett vagy ellen akar éppen véleményt mondani, azt azzal próbálja kifejezni, hogy nem egy másik jelöltre szavaz abból a sokból aki még ott van a papíron, hanem direkt érvénytelenül szavaz.

Mégis mennyire bonyolult dolog azt az X-t NEM a kormánypártokra meg NEM az ellenzéki összefogásra behúzni, hanem egy másik jelöltre?

Ha már elment szavazni mert gondolta annyira fontosnak a saját véleményét és jogát a döntéshez, hogy odament?

2022. jan. 15. 00:24
 24/25 anonim ***** válasza:

#22 "Azért nem jó rájuk szavazni, mert nekik semmi esélyük kormányt váltani, tehát a rájuk adott szavazat kuka. "

MIÉRT?

Honnan a tökömből veszed, hogy semmi esélyük? Eldöntöd előre?

majd az a több millió ember amikor elmegy szavazni, akkor majd együtt fogja eldönteni, hogy ki jut be a parlamentbe és ki nem, kiknek lesz több a képviselője.

A demokrácia csúcsának tartjátok azokat a nyugati országokat, ahol a legnagyobb támogatottságú parlamenti pártok képesek összeszedni 20-30% szavazatot a választáson. Itt sírtok, hogy diktatúra van, mert 3 ciklus óta olyan pártszövetség van kormányon, amelyik egyedül szerezte meg a többséget a parlamentben és nem volt szükség arra hogy totál elvtelen kompromisszumok megkötésével és mindenféle háttér alkukkal jöjjön létre a kormány, ahol az 5-10%-os pártocskákkal kell szövetkezni. Erre benyögöd, hogy csak mert nem tudnak tuti biztosan egyedül kormányt váltani, akkor már ne is szavazzon rájuk senki.

Az emberek szavazzanak arra aki szerintük jó lenne ha bejutna a parlamentbe. Majd aztán kiderül, hogy ki mennyi szavazatot szerzett, hány képviselője lett. Mi van akkor ha a szerinted kuka pártocskák mégis bekerülnek, és Orbánéknak pont emiatt nem lesz meg a kormányalkotó többsége? Ha pont miattuk/velük kellene koalíciót alakítani akár nekik, akár az ellenzéki összefogásnak? nem ez lenne az a demokrácia amit a bezzegországokban annyival nagyobbra tartasz?

2022. jan. 15. 00:30
 25/25 Dzsoki ***** válasza:
54%
Az volt a kérdező eredeti állítása,hogy nem megy el szavazni.Erre javasoltam,hogy menjen el és szavazzon érvénytelenűl,esetleg olyan pártra,aki nem éri el az 5 százalékot.A Gattyán,Munkáspárt,ISSZOM,sem a Kormány,sem az Egyesült Ellenzék.Nem értem,hogy egy érvénytelen szavazat,miért a Kormányt erősíti?Nem oda szavazott,igaz az Összefogásra sem.Annyit ér,mintha otthon maradt volna,de mégis egy jelzés a Megalakuló Kormány felé,hogy nem maradtam otthon,4 év múlva is itt leszek.Akkor majd egy x-et teszek és leváltalak.Esetleg megerősítelek,ha elégedett leszek.
2022. jan. 15. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!