Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi igaz abból a kijelentés...

Mennyi igaz abból a kijelentésből, hogy aki nem megy el szavazni, az az aktuális hatalmon lévő kormány javára szavaz?

Figyelt kérdés
Családban szó volt a közelgő választásokról, és én kijelentettem, hogy nem megyek el szavazni, mert nincs kire. A fidesz politikájával nem szimpatizálok, de egyik ellenzéki párt sem tud meggyőzni a programjával, így aztán nem is fogok elmenni szavazni se. Erre egy családtagom azt mondta, hogy ez a legrosszabb, mert akkor az aktuális kormányt támogatom. Mondtam, hogy szerintem ez hülyeség. Vagy nem?

2022. jan. 12. 20:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a felvilágosítást!

#9-es, elgondolkodtató, amit írtál, köszönöm!

2022. jan. 12. 21:05
 12/25 anonim ***** válasza:
#8 Akkor 3 lenne.
2022. jan. 12. 21:34
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

#9 "Maga az, hogy elmentek szavazni az egy fontos lépés és felesleges vitázni miatta, hiszen úgyis egyedül leszel a szavazólapokkal."

Tudom, hogy off, de ezzel precedenst teremt, hogy a család mindenbe belebeszéljen.

2022. jan. 12. 21:37
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

#13 Mi az hogy mindenbe, meg hogy-hogy precedenst teremt?

Te nem ismered mi az hogy család?

Arról szól a kérdése eleve, hogy beszélnek arról menjen el szavazni. Egy családban ezt megbeszélik és nem beleszólás az sem ha a cipővásárlására kíváncsiak vagy megpróbálják rábeszélni, hogy ezentúl ne egyen többet gombát csak kecskesajtot.

2022. jan. 12. 21:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
#14 Valószínűleg kevertem a családot a rokonsággal, és az én rokonaim, (saját és férjemé egyaránt)szeret mindenbe belebeszélni. #13 vagyok.
2022. jan. 13. 08:18
 16/25 anonim ***** válasza:
#15 vagyok: szeretnek
2022. jan. 13. 08:18
 17/25 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, sajnos igaz.

A Fidesznek fix szavazóbázisa van, tehát ha nem mész el szavazni, azzal őket nem gyengíted. Viszont az ellenzéket igen, márpedig az egész ország és minden magyar érdeke, hogy a Fidesz bukjon. Úgy csavargatták a választási törvényeket, hogy annak lejt a pálya, aki hatalmon van. Ezt csak minél nagyobb részvétellel lehet kompenzálni, de még így sem mindegy, hogy kire adod a szavazatod. Csak az Ellenzéki Összefogás jelöltjére szavazz, mert csak neki van esélye leváltani a Fideszt. A választásokon lesz egy raklapnyi kamupárt is pont azért, hogy az ellenzéket gyengítse (mint írtam, a Fidesznek fix és erős a szavazóbázisa).

Tehát megértem, hogy úgy érzed, téged egyik oldal sem képvisel. De sajnos most már nem ott tartunk, hogy arra szavazunk, akivel egyet értünk. Most az a kérdés, hogy marad az Orbán kormány (és akkor végképp tönkremegy az ország), vagy nyer az ellenzék (és akkor elindulunk nyőgve nyelősen egy jobb élet felé)? Röviden: Fidesz, vagy nem Fidesz? Ha bukik Orbán bandája, akkor 2026-ban már tényleg arra szavazhatsz, aki felé a szíved húz. De ehhez le kell győzni a Fideszt, azt meg csak az Ellenzéki Összefogás képes megtenni.

2022. jan. 13. 10:51
 18/25 anonim ***** válasza:
68%

#17 "Úgy csavargatták a választási törvényeket, hogy annak lejt a pálya, aki hatalmon van."

Megint egy légből kapott állítás ami nem igaz. Mutasd meg nekem mi az a választási törvényben ami a hatalmon levőnek hozza az előnyt!

"Csak az Ellenzéki Összefogás jelöltjére szavazz, mert csak neki van esélye leváltani a Fideszt."

Pont az ilyen ostobaságok miatt nem akar elmenni szavazni. A választás nem arról szól kit nem akar kormányon látni, mert éppen úgy nem akarja az ellenzéki összefogást sem. Ha szavaz, akkor szavazzon olyanra, akit elfogadna ha kormányra kerülne. Legfeljebb nem sikerül annak nyerni. Miért hiszed, hogy mindenki ennyire elvtelen, hogy képes bárkire szavazni, csak ne a fidesz győzzön?

"A választásokon lesz egy raklapnyi kamupárt is"

NEM!

A választáson egyenlő eséllyel indulnak pártok és jelöltek. A végén derül ki, hogy melyiknek mennyi szavazatot sikerült szereznie. nem jelentheted ki, hogy kamupárt, csak mert nem állt be az összefogásba vagy nem fog bejutni a parlamentbe. A jelen állás szerint sem az lmp, sem az mszp meg a p, talán még a momentum se jutna be önállóan a parlamentbe. Akkor ezek kamupártok?

A jobbikot nem nevezed kamupártnak, holott 2006-ban még a MIÉP-pel együtt is alig 2%-t szereztek. Aztán 2010-ben meg már17%-t egyedül.

Kamupártnak nevezed a többi pártot csak mert neked útban vannak. Pedig akármennyire is nem szereted, ez a demokrácia, ahol bárki indulhat a választáson és nem csak az aki neked tetszik.

"De sajnos most már nem ott tartunk, hogy arra szavazunk, akivel egyet értünk."

dehogynem, pontosan ott tartunk.

CSak akivel te egyetértesz azzal olyan kevesen értenek még egyet, hogy ezt lesz@rod és beáldozod az orbánfóbiád meg a fideszgyűlöleted miatt, majd elmész elvtelenül leszavazni olyanokra is akiket amúgy soha nem akarnál kormányon látni.

AZÉRT nincsen normális ellenzéki párt akire sokan tudnátok szavazni, mert TI hajlandóak vagytok minden sz@rra leszavazni. TI csináljátok ezt a helyzetet magatoknak, majd sírtok, hogy hát kénytelenek vagytok megtenni. Nem vagytok kénytelenek, csak így könnyebb, mint elérni, hogy alkalmas alternatíva is legyen az ellenzéki oldalon.

"Ha bukik Orbán bandája, akkor 2026-ban már tényleg arra szavazhatsz, aki felé a szíved húz."

MITŐL?

Te éppen úgy kamupártnak fogod nevezni, mert rontja a kedvenceid esélyét, éppen úgy nem fogod elfogadni, hogy nem akar az ellenzéki összefogásra szavazni, mert akkor visszajön a fidesz, és éppen úgy nem fogod megérteni, hogy a demokrácia nem azt jelenti, hogy te eldöntöd a másik helyett, hogy neki kire szabad szavaznia. Felnőtt ember, majd eldönti maga.

2022. jan. 13. 11:28
 19/25 Dzsoki ***** válasza:
50%
Semennyi.Aki nem megy el szavazni,az rábízza az érvényesen szavazókra a választást.Egyébként,miért nem mész el szavazni,érvénytelenűl?Vagyis,legalább,két jelölt mellé is teszel x-et.A végeredmény ugyanaz.Esetleg Munkáspárt Gattyán,stb.Tehát,biztosan nem érik el az 5 százalékot,mégsem kellett érvénytelenül szavaznod.
2022. jan. 13. 23:36
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
Az érvénytelen szavazat is csak a Fidesznek jó! Mint már említettem, nekik fix a szavazóbázisuk.
2022. jan. 14. 05:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!