Meddig marad még a világrekord 27% áfa?
Figyelt kérdés
2022. jan. 11. 22:48
11/23 anonim válasza:
10. Üzletről beszéltem. Az általad felsoroltakat nem üzletben, boltban árusítják.
12/23 anonim válasza:
#6!
Hazudj még, ha jól esik.
Ez kb. 2010-ig igaz is volt.
Éppen ez változott meg az utóbbi bő 10 évben.
13/23 anonim válasza:
# 2!
Nem a mondás hülye, csak te nem érted.
Amit megveszel magadnak, arra kénytelen vagy kifizetni az ÁFÁ-t.
Viszont megtehetem, hogy nem adok számlát a munkámról...
Tehát az ÁFA egy biztos, stabil bevétel. Persze, ha nem adok számlát, akkor nem fizetek ÁFÁ-t sem, de kevesebb, mint amit összességében a magas ÁFÁ-val be lehet szedni.
14/23 anonim válasza:
15/23 anonim válasza:
Amúgy a kérdés eleve hazugság, mert Bhutánban 50% az áfa. Burmában meg 30%. Sebaj.
16/23 anonim válasza:
@15 Mianmarban 5% (meg nem is klasszikus értelemben vett áfa, de ebbe már ne menjünk bele), Bhután meg egy teljesen külön ügy, ugyanakkora hülyeség rájuk hivatkozni, mint mondjuk áfamentesnem nevezni Bermudát, ami tételesen igaz, csak fogyasztóként ennek a világon semmi jelentősége nincs.
17/23 anonim válasza:
A nép ezt akarja, tehát még sokáig.
18/23 anonim válasza:
Be ne sírjatok,ha választások előtt véletlen csökkenni fog.
19/23 anonim válasza:
Lehet lepontozni, de szerintem sokkal jobb, hogy a fogyasztási adók magasak és a jövedelmet terhelők alacsonyak, mint fordítva. Így legalább adózik az is aki feketén szerzezte a jövedelmét, és a külföldi is, amikor elkölti a pénzét.
20/23 anonim válasza:
Én is inkább eltörölném a jövedelemadót és mégjobban megemelném az áfát és abból finanszíroznám az egészségügyet és a nyugdíjat. Csökkenő népesség mellett (ami amúgy előny) a robotizált termelésből és a fogyasztásból kell ezeket foinanszarozni, nem pedig az élőmunka adójából.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!