Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz nyer el hagyod az...

Fidesz nyer el hagyod az országot?

Figyelt kérdés
2022. jan. 8. 13:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Pár példa!

Oktatás válsága.

PISA eredmények folyamatos romlása. Az iskolában nem az életre készítik fel a fiatalokat. Nincs logika tudománya, nincs érvelés mestersége, nincs kritikai és tudományos gondolkodás, nincs lelki alapozás és szokások tantárgy, pedig ez az alapja a sikeres életnek. Nincs politika ismeret és érdekérvényesítés tantárgy, ezért dőlnek be sokan a politikusok demagóg sületlenségeinek.

Nincs meg az átmenet az emelt szintű érettségi és az egyetemi tárgyak között. Nincs segédletekkel való segítés.

A tanárokat nem motiválják. Ez helyett inkább bürokratikussá tették az oktatást. Nem választhatnak tankönyvek közül, nincs mozgásterük.

Nyugodtan kérdezz meg jó pár tanárt. Hát még a reál szakos tanárok hiányának.

Demográfia válsága.

Folyamatosan öregszik a társadalom. A fiatalok nem vállalnak gyereket vagy ha igen, maximum 1-2 gyermeket. A népszaporulathoz pedig legalább társadalmi átlagban 2 kellene. E helyett 1.5 környékén mozog a teljes átlag.

A CSOK bevezetésével a lakás, házárak 2-3 szorosa lett mint 2015 előtt, így a magas önerő és az alacsony fizetések miatt, esély sincs saját ingatlanra. Kivéve, ha 3 gyereket vállalsz. De kevesen akarnak 3 gyereket, mert tudják, hogy ez mennyi kiadással jár a szar fizetések mellett. Illetve az értelmesebbje nem akar eladósodni 30-40 évre. Ezért aki teheti, elmegy Németországba, stb.

[link]

Találsz egy árindexet, amit te is fel tudsz fogni, mert érthetően közli a változást. Amúgy a fizetések, a magas infláció miatt, reálértéken, alig emelkedtek. Ha tudod egyáltalán, mit jelent az, hogy vásárlóerő paritás. Bár kétlem, hogy tudnád.

Erkölcs válsága.

Elég, ha elmész a fodrászhoz vagy szakembert hívsz. Nem ad számlát, nagyon magas a korrupció. Hát még a parlamenten. Lásd NER.

Média válsága. Nem a felvilágosítás megy, hanem a folyamatos manipulálás. Fidesz kezében van szinte az össze állami rádió adó és állami televíziós csatorna. Nem tudnak normálisan beszélni a műsorvezetők. A fél nyolc helyett is fényócat mondanak. Mikor beszélgetnek a meghívót vendéggel, látszik, hogy fogalmuk sincs az adott témáról. Logikai hibákat ejtenek, stb.

Ez is fent van a neten.

Egészségügy válsága.

Több hetes várakozási idők vannak. Nincs elég ápoló és orvos. Eszközhiány van. Ha nem hiszel nekem, nyugodtan menj be bármelyik állami korházba és felvilágosítanak.

Politikai kultúra.

Az egész Göbbels-i manipuláció. Csak az érzelmekre hatnak.

Sosem beszélnek arról, pontosan milyen módszerrel akarják megvalósítani céljaikat. Csak a demagógia megy évtizedek óta.

Rendszerváltáskor is eladták, ellopták a nép vagyonát. Most meg ott ülnek a parlamentben. Nincs elszámoltatás egyiknél sem. Nincsenek az ügynökakták nyilvánosságra hozva.

Az átlagemberek nagy része, csak szimpátia és üres igéretek alapján szavaz.

Fogalma sincs a politikai ideológiákról, a múlt vizsgálatáról, tisztségek funkciójáról, szövegek, kijelentések elemzéséről, stb.

Nincs saját ipar, a mezőgazdaság is inkább a takarmányozásra állt rá, mert azzal nem kell annyit bajlódni, miközben külföldről hozzák be a szemetet.

Nincs saját termék es szolgáltatás, amit a világon is lehetne értékesíteni, így nem hitelből, meg a nép megadóztatásából lenne bevétele az államnak.

Magas adók. Nettó 400.000 ft-os fizetésnél 300.000 ft-tal meg lenyúl az állam (bruttó 700.000 ft), amiért cserébe szar oktatást és szar egészségügyet, szar utakat, stb. kapsz.

Ez csak pár érv volt, hogy lásd.

Nagyon várom az ellenérveidet! Ha már könnyű cáfolásról írtál a 14-es válaszodban.

2022. jan. 8. 15:54
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

De Svájcban nem is adózol annyit, mint Magyarországon és ott még így is van szociális háló, nem szaros 150.000 ft 3 hónapra.

Egyik haverok kint cnc gépbeállító, programozó. Nettó 1.6 millió ft-ot keres. Vásárlóerőt tekintve, nézz utána, mert jóval többet ér Svájcban a fizetés.

2022. jan. 8. 16:01
 23/30 anonim ***** válasza:
Jav. haverok -> haverom
2022. jan. 8. 16:02
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

21!

"Oktatás válsága.

PISA eredmények folyamatos romlása. "

A valóság ezzel szemben:

A PISA eredmények lassan, de javuló tendenciát mutatnak.

"Demográfia válsága.

Folyamatosan öregszik a társadalom. A fiatalok nem vállalnak gyereket "

A valóság ezzel szemben:

Folyamatosan emelkedik a gyerkvállalás és a házasságban született gyerekek száma.

"A CSOK bevezetésével a lakás, házárak 2-3 szorosa lett mint 2015 előtt"

A valóság ezzel szemben:

A CSOK reakció volt az emelkedő ingatlanárakra.

"Erkölcs válsága.

Elég, ha elmész a fodrászhoz vagy szakembert hívsz. Nem ad számlát, nagyon magas a korrupció."

A valóság ezzel szemben:

Ha KATÁ-sként sokat keresel, akkor kb. 5% adót fizetsz, tehát nem éri meg nem számlázni. 2010 előtt tényleg nemzeti sport volt az adócsalás, de csökkenő adók miatt nagyon megnőtt az adózási kedv.

"Média válsága. Nem a felvilágosítás megy, hanem a folyamatos manipulálás. Fidesz kezében van szinte az össze állami rádió adó és állami televíziós csatorna."

A valóság ezzel szemben:

A média többsége még most is ballib kézben van. Igaz, már nem 90% feletti mértékben, mint a rendszerváltás után. Csak akkor az nem csak össze állami, hanem gyakorlatilag az összes kereskedelmi és az MSZP-SZDSZ kezében volt.

"Egészségügy válsága.

Több hetes várakozási idők vannak. Nincs elég ápoló és orvos. Eszközhiány van. Ha nem hiszel nekem, nyugodtan menj be bármelyik állami korházba és felvilágosítanak."

Covid alatt majd' egy évet jártam napi szinten állami kórházba. A magánkórház (korábban ott is volt dolgom), magasabb színvonalú, pihentebbek az emberek, de az államiban is el tudtak látni.

"Politikai kultúra.

Az egész Göbbels-i manipuláció. Csak az érzelmekre hatnak.

Sosem beszélnek arról, pontosan milyen módszerrel akarják megvalósítani céljaikat. Csak a demagógia megy évtizedek óta."

OK, de te itt most éppen az ellenzékről írsz.

Ajánlom figyelmedbe pl. a legutolsó kormányinfót.

"Nincs saját ipar, a mezőgazdaság is inkább a takarmányozásra állt rá, mert azzal nem kell annyit bajlódni, miközben külföldről hozzák be a szemetet."

Ez full hülyeség. Mindig a helyszín határozza meg, hogy ott mit lehet termelni. Nem történt ebben lényeges változás.

"Magas adók. Nettó 400.000 ft-os fizetésnél 300.000 ft-tal meg lenyúl az állam (bruttó 700.000 ft), amiért cserébe szar oktatást és szar egészségügyet, szar utakat, stb. kapsz."

Ez nagyon "téves" számítás. És persze a TB és az adó nem ugyanaz. A netto 400 az kb. brutto 540 és nem 700.

Ez tényleg könnyen ment.

2022. jan. 8. 16:16
 25/30 A kérdező kommentje:

Nem mondanám meggyözőnek én se a gyerek válalást

[link]

2022. jan. 8. 16:22
 26/30 anonim ***** válasza:

De vicces vagy kedves 22-es

Egyik haverok kint cnc gépbeállító, programozó. Nettó 1.6 millió ft-ot keres. Vásárlóerőt tekintve, nézz utána, mert jóval többet ér Svájcban a fizetés.

Ebből lejön az albérlet+ a biztositás+a kaja+ minden más.

Jól hangzik de kevés a vége.

Én ismerek olyan szakácsot kint igaz sokat dolgozik de miadasok minden után marad neki havi tisztán minimum 1,3 millió ft-nak megfelelő frankja.

2022. jan. 8. 16:33
 27/30 anonim ***** válasza:
50%

Ne erőlködj 26-os válaszoló. Még a vásárlóerő fogalmával sem vagy tisztában. Vicces vagy.

Jöjjön a 24-es válaszod könnyed cáfolata.

“A valóság ezzel szemben:

A PISA eredmények lassan, de javuló tendenciát mutatnak.”

Nézz utána jobban. Egyre több a funkcionális analfabéta. Nyugodtan kérdezz rá a tanároknál is.

[link]

Látom, a többit nem sikerült cáfolni.

Folyamatosan emelkedik a gyerkvállalás és a házasságban született gyerekek száma.”

Nem érted, aki teheti (fiatal) lelép az országból, mert szar fizetésért nem fog dolgozni. Nézz utána annak is, hogy mennyivel emelkedett a külföldi egyetemen tanuló magyar állampolgárok száma. Egészben szemlélj, de az neked nem.

A CSOK reakció volt az emelkedő ingatlanárakra.”

Nem az volt, mert pont, hogy a csok bevezetése után emelkedett drasztikusan az ingatlanok ára 2015-től kezdve. Még a grafikont sem tudtad értelmezni, amit küldtem a régebbi válaszomban.

Ha KATÁ-sként sokat keresel, akkor kb. 5% adót fizetsz, tehát nem éri meg nem számlázni. 2010 előtt tényleg nemzeti sport volt az adócsalás, de csökkenő adók miatt nagyon megnőtt az adózási kedv.”

Te nem tudsz szöveget értelmezni, illetve fogalmad sincs a KATA-ról.

A számlaadásról volt szó. Tudod a KATA, az egy vállalkozási forma, de nem mentesít a számlaadás alól, főleg úgy, hogy a számla alapján számolják a bizonyos összeghatár feletti adózást is.

Hülyeség terjesztése helyett, tájékozódj.

[link]

A média többsége még most is ballib kézben van. Igaz, már nem 90% feletti mértékben, mint a rendszerváltás után. Csak akkor az nem csak össze állami, hanem gyakorlatilag az összes kereskedelmi és az MSZP-SZDSZ kezében volt.”

Kérem a forrást! Azért megy a fideszes propaganda szinte az összes állami televízióban.

“Covid alatt majd' egy évet jártam napi szinten állami kórházba. A magánkórház (korábban ott is volt dolgom), magasabb színvonalú, pihentebbek az emberek, de az államiban is el tudtak látni.”

Általánosságban írtam erről, de még szöveget sem tudsz értelmezni. Egyedüli érved, hogy csak magadból indultál ki.

Nyugodtan fáradj be a korházba és kérdezz rá, hogy rákos kezelésekre, egyéb műtétekre, mekkora várakozási idő van.

Itt is látni lehet. Kérdezz meg egy beteg ember, beírja a kódját neked és láthatod.

[link]

“OK, de te itt most éppen az ellenzékről írsz.

Ajánlom figyelmedbe pl. a legutolsó kormányinfót.”

Látom a pszichológia nem az erősséged. Lásd, Soros, migráns, Brüsszel, LMBTQ, félelemkeltés.

Az ország jól teljesít a fideszesek szerint, miközben az államadósság a duplája lett.

Forint 2010 óra folyamatosan gyengül. Egyre magasabb infláció, amit nem tudnak kezelni. Nemhiába emelt kamatot a jegybank, de még a közgazdaságtannal sem vagy tisztában. Még a visegrádi 4-ek között is a magyar forint gyengült a legjobban. Fent van a neten.

“Ez full hülyeség. Mindig a helyszín határozza meg, hogy ott mit lehet termelni. Nem történt ebben lényeges változás.”

Látom a történelem és az adottságvizsgálat nem az erősséged. De történt változás. Lásd rendszerváltás, mezőgazdaság és az ipar leépítése, az ország kizsákmányolása.

Most is ez megy. Nem csak kukorica és búza termesztésére jó a magyar talaj, de még ezt sem tudod.

Németország is külföldről hozatja az ásványkincseit, mert alig neki. Nézz utána, fent van a neten. Mégis van ipara, ahogy az osztrákoknak, Svájciaknak is. Tehát nem csak a helyszín határozza meg, hanem a kutatás és fejlesztés, igényelemzés, PR, az oktatás minősége, stb.

“Ez nagyon "téves" számítás. És persze a TB és az adó nem ugyanaz. A netto 400 az kb. brutto 540 és nem 700.”

Te még az adózást sem érted.

Az állam felé a fizetést tekintve, az adózásba, nemcsak a munkavállalói, hanem a munkáltatói adók is beletaroznak. Amúgy bruttó 600.000 ft az a bruttó 540, ha már nettó 400.000 ft az utalt összeg. :) Természetesen vannak adókedvezmények, de alapból bruttó 600.000 ft-ból, 201.000 ft megy az államnak + még a munkáltatói járulékok, mert neki, feléd és az állam felé is költség, de ezzel sem vagy tisztában. Ajánlom a netes kalkulátor használatát.

Pontosítok!

Bruttó 600.000 ft-os béred, a munkáltatónak 678.000 forintjába kerül.

Te ebből megkapsz nettó 399.000 ft-ot.

[link]

A hazugságaidat pofon egyszerű volt cáfolni. :)

Kétlem, hogy értenéd, amit írtam, mert még a forrásoknak sem néztél utána.De ajánlom a kiszámoló blogot is, az pártfüggetlen. Egyik felé sem húz.

A hazugságaid helyett, nézz inkább magadba és tájékozódj.

2022. jan. 8. 17:20
 28/30 anonim ***** válasza:

27-es válaszoló vagyok. Zárásképp.

Ez egy meddő vita lett 26-os válaszoló, mert a pénzügyekhez, közgazdaságtanhoz, pszichológiához, oktatás helyzetének felméréséhez, megértéséhez, átlátásához, adottságvizsgálathoz (lásd Unió), egészségügyhöz is full tudatlan vagy.

Meddő vita, mert valótlanságokat állítasz. Bizonyítottam is.

Annyiból jó volt ez a vita, hogy aki ide téved, az láthatja, hogy van a te fajtád, aki azon van, hogy félrevezesse a jóravaló embereket.

De az érvelésemből, aminek utána is tudnak járni, látható, hogy nem írsz igazat, hiányosak az ismereteid.

Minden jót!

2022. jan. 8. 17:27
 29/30 anonim ***** válasza:

#27-28!

Nagyon vicces, hogy annyira bizonytalan vagy, hogy le kell írod külön kommentben, hogy valótlanságokat állítok és tudatlan vagyok. :D

Tudod, ha ez igaz lenne, akkor nem lenne szükséged erre.

Ha PISA tesztről nem egy olyan cikket linkeltél volna be, amelyben sem az a fogalom nem szerepel, ami után betetted, sem pedig egy grafikon sem, akkor gyanakodhatna a független olvasó, hogy tényleg neked van igazad.

De nem véletlen, hogy nem olyan linket tettél ide, amiben számok vagy grafikonok szerepelnek, mert akkor mindneki számára nyilvánvaló lett volna, hogy hülyeségeket írtá.

2006-től 2015-ig volt egy zuhanás, azóta javulnak a mutatók. Valószínűleg te is rátaláltal ezekre az adatokra, de mivel nem támasztaja alá a hazugságaidat, ezért nem tetted be.

"Látom, a többit nem sikerült cáfolni."

1. Köszönöm, hogy elismerted, hogy ezt cáfoltam.

2. A következtetésed viszont teljesen téves a többiről. Ugyanis az csak egy bullshit. "Nincs logika tudománya, nincs érvelés mestersége" OK, de hol van ez nyugati oktatásban? (És hol nincs?!)

Ha nem fejted ki, akkor nem érdemes foglalkozni vele.

"Nem érted, aki teheti (fiatal) lelép az országból, mert szar fizetésért nem fog dolgozni. Nézz utána annak is, hogy mennyivel emelkedett a külföldi egyetemen tanuló magyar állampolgárok száma. Egészben szemlélj, de az neked nem."

Javaslom, hogy egész mondatokat írj! De az neked nem megy. :D

Kezdjük ott, hogy ezeket te a emelkedő gyerekvállalás szembeni érvként írtad.

Teljesen irreveláns ebben a témában, hogy hányan tanulnak külföldön. Mint ahogy az is, hogy hány külföldi tanul Magyarországon.

Neked biztosan nem szóltak, de pár éve megfordult a trend és egyre többen jönnek vissza Mo-ra.

"Nem az volt, mert pont, hogy a csok bevezetése után emelkedett drasztikusan az ingatlanok ára 2015-től kezdve. Még a grafikont sem tudtad értelmezni, amit küldtem a régebbi válaszomban."

A te grafikonod is 2013-2014-között kezd emelkedni, ahogy a KSH adataiban is látható.

Tehát szépen igazoltad, hogy a 2015. július 1-től igényelhető CSOK a kormány válasza volt az emelkedő a lakásárakra.

[link]

És még van pofád azt írni, hogy én nem tudtam értelmezni a grafikont! :DDD

Nagyon is jól tudtad, hogy értelmeztem, ezért szúrtad be ezt kis fikázást, hátha meg tudod vezetni vele a hülyéket. :D

"Te nem tudsz szöveget értelmezni, illetve fogalmad sincs a KATA-ról.

"A számlaadásról volt szó. Tudod a KATA, az egy vállalkozási forma, de nem mentesít a számlaadás alól, főleg úgy, hogy a számla alapján számolják a bizonyos összeghatár feletti adózást is.

Hülyeség terjesztése helyett, tájékozódj."

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt fejeztem be.

Veled már valószínűleg többször találkoztam, mert ez a nagyképű stílus ritkán keveredik ennyire alacsony IQ-val.

Képzeld, a KATA nem vállalkozási forma!

És véletlenül sem írtam, hogy mentesít a számlaadás alól. Én éppen azt írtam, hogy KATA-sként örömmel ad számlát az ember, mert 2-3 nap alatt ki lehet termelni a hozzá tartozó havi adót.

Nem gond, ha valamit rosszul tudsz.

Az sem gond, ha valamit segíség nélkül nem tudsz megérteni.

De akkor kérdezz! (Bár sok reményt nem fűzök hozzád. Aki ennyire buta és meg van győződve róla, hogy nagyon okos, az menthetetlen.)

2022. jan. 8. 18:46
 30/30 anonim ***** válasza:

"Fidesz nyer el hagyod az országot?"

Szerencsére ezt már 2014 áprilisban megtettem :DD

2022. jan. 9. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!