Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az hogyan lehetséges, hogy...

Az hogyan lehetséges, hogy állami orvosok tulajdonképpen magánban is rendelnek?

Figyelt kérdés
Már számtalanszor hallottam ezt ismerőseimtől az elmúlt néhány évben, hogy úgy jutottak be hamarabb, hogy fizettek érte. Tehát ugyanabban az intézményben, ugyanannál az orvosnál. Ugye tele vannak a várólisták, sok-sok hónappal előre adnak időpontot, az orvosok túl vannak terhelve blablabla , de ha fizetnek neki x ezer forintot, már az adott héten fogadja a pácienst.

2022. jan. 6. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Ez sajnos tényleg a korrupció melegágya, ezért is akarta felszámolni ezt a helyzetet a mostani kormányzat, nem tudom, sikerült-e.
2022. jan. 6. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért engedik meg ezt, mert ha nem engednék, akkor az orvos elmegy csak magánba, ahol többet kereshet, és akkor nem lenne az államiban orvos.

Így legalább az ideje egy részében államiban is rendel, és igen, akinek van pénze az hamarabb jut orvos elé, de ez mindig is így volt, amikor voltak magánorvosok is.

2022. jan. 6. 10:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor ez valamiféle néphagyomány Magyarországon? Nagyanyám rendesen kattogott rajta, hogyan adja oda a hálapénzt az orvosnak.
2022. jan. 6. 10:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érted, hogy az államiba veszik előre csúszópénzért? Azt hittem, a magánellátásra gondolsz, hogy hamarabb fogadják ott.

Az államiban most már tilos a hálapénz, bilincsben is vittek el orvosokat miatta, úgyhogy nem sokan fogják megkockáztatni, hogy elfogadják.

2022. jan. 6. 10:15
 5/9 A kérdező kommentje:

4#

"Úgy érted, hogy az államiba veszik előre csúszópénzért?"

Igen így gondoltam, ha elsőre nem voltam elég érthető.

"Az államiban most már tilos a hálapénz, bilincsben is vittek el orvosokat miatta, úgyhogy nem sokan fogják megkockáztatni, hogy elfogadják."

Ha történt ilyen precedens, akkor jobb ha rászólok az idős rokonaimra. Ne keveredjenek ilyen ügybe.

2022. jan. 6. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha adna 20 ezer hálapénzt pl. akkor elmenhet magánba is, mert ennyi körül már megnézi magánorvos is.
2022. jan. 6. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Az oltás is egyfajta hálapénz.
2022. jan. 6. 11:06
 8/9 A kérdező kommentje:

6#

Ezt a hálapénzes dolgot csak mintegy hozzáfűztem az eredeti kérdéshez.

2022. jan. 6. 11:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha adna 20 ezret vagy többet, hogy előrevegyék, akkor mehet magánba is ennyiért.
2022. jan. 6. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!