Saját vagy családi tapasztalat alapján milyennek látod a magyar állami egészségügy helyzetét?
Egyértelműen romlanak.
- A feleségem december végén kért időpontot a bőrgyógyászatra. Júliusra kapott.
- A múltkor egy zúzódás miatt kórházba vittem a fiam, én nem mehettem be, kint kellet várakoznom. Egyszer csak jött egy bácsi, aki elmesélte, hogy lejárt a karanténja, de még mindig lázas. Azt mondták neki, álljon "oda" (azaz tőlem kb. másfél méterre), és ott várakozzon :D
Húsz percig álldogált ott a bácsi, mire szóltak neki, hogy most már felmehet.
- A kórházunkat felújították ugyan, de nincs, aki gyógyítson. Az egyik főosztályvezető az ügyfelem, szoktunk beszélgetni, gyakran panaszkodik, hogy már egyszerűen nem tudja, hogy szervezzen át az emberei beosztását, hogy mindig legyen legalább egy-két ügyeletes, de azért pihenni is tudjanak. Így is rengeteget túlóráznak, sokszor azt csinálják, hogy "papíron" vége a munkaidőnek, de lehúznak még 4-6 órát.
Itt Miskolcon jó is meg nem is, engem mindig összeraktak eddig, egy olyan eset volt ami munkahelyen történt egy elhanyagolt eszköz miatt, amint baja lett az ujjamnak akkor pár mp-ig nem vérzett, majd hirtelen elindult, és zsebkendővel körbefogtam megmutattam a sérülést, nagyjából elmondtam hogyan történt és már mehettem is saját lábon a kórházi sebészetre, nem akartam mentőt, de azt hozzáteszem reggel 8 óra környékétől ott voltam közel 11 óráig, igaz hogy tátogott a bőr felszín, de az orvosok sem voltak elegen, folyosón sorakoztunk reggel....
Ápolók bár vannak bőven, szakorvos, komoly emberek hiánya érezhető, és ez némileg félelmet kelt mindenkinek hogy ne legyen maradandó károsodás kezdő orvosból kifolyólag, vagy hanyag ellátás.
Fogammal bajt volt azt román orvos vállalta csak, a magyar meg csak a vírusteszttel foglalkozott, anélkül nem fogadott..
Katasztrófa.
6 éve kivették Magyarországon a vakbelemet, szép nagy vágással, mint mindenkinek. Aztán kiköltöztem Németországba és volt itt egy orvosi vizsgálatom. Amikor a doki meglátta a heget elképedve kérdezte, hogy velem meg mi történt. Mondtam, hogy semmi extra, csak vakbél. Mire elszörnyedve kérdezte, hogy ezt melyik országban csinálták. Majd elmondta, hogy itt már 20 éve úgy végzik az ilyen műtéteket, hogy csak két kis pötty marad utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!