A liberálisok el sem tudják képzelni, hogy az eszméik önmagukban taszítóak egyesek számára, nem kell ehhez a kormány propagandája?
Jól látod.
Mindenkire azt hiszik,hogy Fideszes.
Én már azelőtt felszólaltam az összes liberális hülyeség (lmbt,migráció,transz...stb) ellen, mielőtt a Fidesz "megtalálta" volna ezeket a témámat.
Tegyük hozzá, jónak tartom,hogy valamennyire aktuálpolitikai témák lettek, még bár csak duma szintjén és nem tettek szintjén.
Így van. Mivel ők meg vannak győződve arról, hogy mindent IS jobban tudnak, csakis ők az értékesek, csak őt határozhatják meg mi a helyes és mi nem, onnantól kezdve ha valakinek nem tetszik amit csinálnak/mondanak, az rossz.
Mivel a fidesz nem azt akarja amit ők = rossz, és mivel amit ők mondanak/csinálnak az alapból jó (lásd első mondat) csakis akkor lehet valaki ezek ellenében ha azt a fidesz mondta neki, hogy úgy tegyen, mert magától minden embernek ugyanazt kell - szerintük - jónak hinnie és szeretnie, amit ők hisznek és szeretnek.
Én azt nem értem, a "liberális" mióta lett szitokszó...
Nekem valahogy mindigis egy pozitív csengésű szó volt. A latin "liber" (felszabadított) szóból ered.
A negatív jelentést mostanában kapta, teljesen félremagyarázva a liberálisok elveit.
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. (...)
A gazdasági liberalizmus támogatja a szabadpiacot és a szabadkereskedelmet (...) A gazdasági liberalizmus a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul.
A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, vagy azon alapelv, miszerint az állam ne hatoljon az egyén magánéletébe.
A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban. A magyar nemzet polgárainak szabadságáért küzdő legnagyobb liberális hőseink: Kossuth Lajos és Deák Ferenc voltak. "
Kedves Illiberálisok, kérlek mondjátok meg, a leírtaknak melyik része annyira ördögtől való, hogy így ki vagytok kelve ellene?
forrás: wikipedia (persze erre az lesz a válasz, hogy a wikipedia is szar, mert liberálisok írják :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!