Miért gondolják, hogy egy meleg pár ugyanolyan szintű fejlődést tud biztosítani egy gyerek számára, mint egy heteró pár?
25 vagyok
Nem, nem neked szólt, valaki más volt akkor a 22 még. De úgy látom arra a válaszra te is írtál reakciót :)
#20 (tegnap 18:22; 2021. január 4.)
A helyzet az, hogy magam több mint 20 éve vagyok együtt a párommal. Amióta mi együtt vagyunk, azóta töménytelen mennyiségű heteroszexuális párt ment külön. Szóval egyáltalán nem igaz az állításod.
Hirtelen de fontos a "gender" fogalma: "lásson anya és apa mintát"... Egyfelől igen, fontos a gyereknek a minta, mert minden gyerek utánozva tanul. Másfelől a 21ik századi társadalom fontos fejlődési irányzata, hogy túllép a hagyományos mintákon, és újakat hoz létre. Ezek az új minták a korábbiakhoz képest kevésbé polarizált minták, ezért tűnnek férfiasabbnak a nők és nőiesebbnek a férfiak.
A gyerek számára ugyanennyire fontos a kiegyensúlyozott érzelmi fejlődés, márpedig ebben irreleváns a nevelők neme, csakis az számít, hogy szeretetteljes, biztonságos környezetet tudnak-e teremteni, és ebben bizony irreleváns a nevelők neme, csakis az érzelmi stabilitás számít.
Tudom, hogy itt a fórumon úgy általában megbélyegeznek, amikor homoszexuálisként azt merem írni, hogy Fidesz-szavazó vagyok. Ahogy több válaszomban is jeleztem:
Egy gyereknek sokkal jobb helye van egy azonos nemű párnál vagy egy egyedülállónál, mint a gyermekotthonban. Ezt a kormányzat sajnos nagyon rossz irányba vitte el, amikor az örökbe fogadást miniszteri beleegyezéshez kötötte. Ehhez ugyanis nincs köze a kormányzatnak és így az államnak, ameddig a gyermek biztonsága nincs veszélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!