Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali emberek boldogan...

A baloldali emberek boldogan el fogják fogadni az adóemeléseket ha MZP úgy dönt hogy hozzá kell nyúlni az adórendszerhez ?

Figyelt kérdés
Akinek csökkenni fog a nettó keresete majd megmondja a gyereknek hogy azért nem megyünk a hét végén moziba mert mi demokráciába akarunk élni.
2022. jan. 2. 15:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
15%

Igaza van a kérdezőnek.

'Milyen igazságos volt a többsávos adórendszer.Volt a 18%+ utána a 36%.'

Jelenleg 15 nél tartunk,járulékok meg akkor is voltak.

Én nem várok az ellenzéktől korrektebb adórendszert,ha azt mondják,hazudnak mint mindig.

2022. jan. 2. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Nekem nincs milliós bruttóm, meg az emberek többségének sincs szerintem.
2022. jan. 2. 16:10
 13/20 anonim ***** válasza:

És ha beveszitek lihegve a hazugságokat akkor azt gondoljátok,hogy majd lesz.

'Ja'naneeee.....

2022. jan. 2. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:
13. Arra gondoltam, hogy nem fog érinteni az adó emelés, ez a gazdagok problémaja lesz.
2022. jan. 2. 16:19
 15/20 anonim ***** válasza:
25%

Sajnos nem.

Az a rendszer hozta létre a NEM bejelentett munkahelyeket,boritékba kapott pénzeket.

Ráadásul visszatartotta a plusz munkától,pénzkeresettől az embereket.

Abban az időben vállalkozásom volt,minden hónappban azt néztem mikor érem el azt a határt ,mikor már nem érdemes dolgozni.Általában 10-15 munkanap alatt meg volt,utánna meg csináltam a más munkakörbe tartozó 'fusit',vagy csak számla nélkül ami volt.

2022. jan. 2. 16:30
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért orbinak ez hatalmas húzása volt. Dicsőíti a szja alacsonyságát. Milyen rendes, hogy csak ennyi az szja. Közben apró adókat szórta ki. Tegyünk a sósra, cukrosra,átutalás, pénzfelvétel, lehet sorolni reggelig. Apróság mind, de összességébe többet csorgat vissza tőlem, mint mikor 46%-os sávban voltam. Mindig annyit kerestem, bele estem a legfelső sávba, de az egykulcsossal nem értek egyet.
2022. jan. 2. 16:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Milyen kényelmesen kifelejtetted a Fidesz által eltörölt adójóváírást. Minimálbér adómentes volt, és az átlagkeresetig csökkenő mértékig lehetett igénybevenni.

2010-ben a 73500 ft-os bruttó után 60237 ft maradt zsebben. Segíts már, akkor mennyi % ment az államhoz? Ja persze az alacsonyabb ÁFÁ-t se feledjük.

5 milliós keresetig 17% volt, míg felette 32% az SZJA. Ha az átlagbért (urambocsá' mediánt) nézzük, akkor ezt a szintet a többség ma sem éri el. Ja, hogy téged ez a legkevésbé sem érdekel, csak neked ne legyen rosszabb a milliós fizetéseddel...¯\_(ツ)_/¯

2022. jan. 2. 17:14
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Ebből a sós,cukros,szeszes,nikotinos,nem létszükséglet sőt káros még a te egészségedre is.

Sót,cukrot nem esszük marékszámra,az dohányzás sem kötelező,alkoholból meg annyit amennyi éppen jólesik.

A fizetésedet felveheted kp.-ba is,jogod van hozzá.

A pénzfelvételnek,átutalásnak,parkolásnak,telefonálásnak,

internetezésnek sajnos díja van.

Összességében meg sem közelíti ezekre az igénybevett szolgáltatásokra kifizetett adó azt az adókülönbséget amiről beszélünk.

Ez ilyen.

2022. jan. 2. 17:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Hogy a jobboldaliak örökös toposzával éljek, nem az én problémám :)
2022. jan. 2. 17:39
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Én meg 'leszarom a problémádat.'
2022. jan. 2. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!