Magyarországon a közoktatás színvonala a pedagógusok miatt alacsony?
Amikor én voltam általános és gimnazista, akkor sem volt magasabb.
Akkoriban is talált ki mindenfélét az akkori kormány, amit vegyesen fogadtak.Viszont a politikától függetlenül lehetne magasabb színvonalú az oktatás.
Én diákkoromban azt láttam, illetve most szülőként azt látom,hogy a pedagógusok ellazulgat.Leadja az anyagot, ha megértik megértik,ha nem , akkor nem, nem érdekli.
Ha meg lazulni akar, akkor kiad valami feladatot mondjuk elolvastatja a diákokkal a leckét német csendben.
Nincs rajtuk teljesítménykényszer,nincs rajtuk nyomás, teljesen stresszmentes munkájuk és ez itt a baj.Ezt figyelembe véve egy versenyszférás diplomással, aki mondjuk gyártásban vagy pénzügy területen dolgozik,a pedagógusoknak sokkal, de sokkal könnyebb és lazább helyük van.
Különböző fórumokon, Facebookon olvasom,hogy kevesellik a béremelésüket is.Hát őszintén, ha én úgy dolgoznék, mint a többségük (tisztelet annak a kevés kivételnek), akkor nem,hogy nem kapnék emelést, de megmondaná a vezetőség,hogy ha nem változtatok, akkor kapom a felmondólevelet.
Nyilván.
70 éve rohad lefelé.
Részben a kommunizmus miatt, részben a bérek miatt.
Az 1946-os pénzreformnál a munkások bérét az 1938-as 60, az orvosok év 40, a tanárok ét 20% -ra állították be
A többi lassan csak emelkedett ez nem sokat.
40 éve érettségiztem, a két leggyengébb ment tanárnak.
Nem is tanárnak, hanem csak a tanárképző főiskolára, mert csak jobb, mint szövőnőnek lenni.
És akik az iskolából feltörtek (vagyis a senki karrieristák, irányítják az egészet, többedik generáció óta)
Sok idő kell ehhez, meg rengeteg pénz.
Az orvosokat most kb kifizetik (de keveslik)
Az 38 ezer főre 450 milliárd/ év.
A tanárok négyszer ennyien vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!