A polgármesterséghez vagy a képviselőseghez, miért nem kell tiszta erkölcsi, ha még egy utolsó kozszolgának vagy tanárnak, nővérnek is kell?
Azért nem kell mert ez egy választott tisztség és mindenkinek joga van - sajnos - olyan emberre is leadnia a szavazatát aki nem rendelkezik tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal.
Amúgy sok értelme se lenne, mert a legügyesebbek hiába lopnak, csalnak, hazudnak - lásd gyurcsányt - ítélet nem születik ellenük. Ráadásul pár év után akkor is kaphatsz tiszta erkölcsi bizonyítványt ha korábban el voltál ítélve.
Ne gyurcsányozz, ne csinálj magadból izét.
A vak is látja hogy a jelenlegi hatalom gyurcsányhoz képest milliószor nagyobb bűnözők mondom ezt ugy hogy se fideszes se dk-s se mszp-s nem vagyok es soha nem is voltam
#5 Aha, értem. Egy olyan valakit aki saját magáról mondta el hogy hazudott csalt az ország vezetőjeként, akiről mindenki tudja, hogy milyen ügyeskedéssel szerezte a vagyonát, a saját párttársát puccsolta meg hogy miniszterelnök lehessen és aki ellen számos per volt már mindenféle bűncselekmény ügyében, azt nem lehet felemlegetni, mert a gyurcsányozás neked bántja a füledet.
de persze azt te tényként behozhatod, hogy a mostani kormány sokkal több bűncselekményt követett el,m miközben ez szimplán a média híresztelése és ballibes propaganda bizonyítékok, tények nélkül.
Értem.
#6 Nincs ilyen rendelkezés. A törvény ennyit szab meg:
2. § (1) A választójog gyakorlása a választópolgár szabad elhatározásán alapul.
(2) Az országgyűlési képviselők választásán a névjegyzékben szereplő választópolgárok gyakorolhatják választójogukat.
(3) Az országgyűlési képviselők választásán nem választható, aki jogerős ítélet alapján szabadságvesztés büntetését vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!