Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elképzelhető, hogy ha engedve...

Árokpart kérdése:

Elképzelhető, hogy ha engedve lenne Szilveszterkor a petárdázás akkor jóval kevesebben csinálnák?

Figyelt kérdés
Furcsán hangzik talán, de általában megfigyeltem, hogy itthon nálunk Magyarországon ami tiltva van az számít "menőnek" szinte mindig. Korom miatt engem már nem foglalkoztat egyáltalán az ilyesmi, ez inkább "tinihobby" csak itt a fórumon pár gyerek ahogyan elnézem, állandóan a petárdázással kapcsolatban kérdeznek azzal a szándékkal, hogy a társadalommal elfogadtassák a hobbyjukat. Ha megnézzük és példákat keresünk itt van mindjárt a pálinkafőzés esete. Manapság, hogy már lehet főzni egyáltalán nem tapasztalható az emberek részéről a pálinkafőzési láz. Emlékszem előtte főleg vidéken főzte boldog-boldogtalan most meg a legtöbb gyümölcsöt hagyják megrohadni inkább, nem vesződnek a kifőzésével. Manapság már hasonlóan alapjog a külföldi munkavállalás és a szabad utazás erre sokan azt mondják, hogy inkább ne lehessen kimenni dolgozni inkább itthon legyenek hasonló lehetőségek. Előtte meg mindenki szinte azért áhítozott, hogy nehéz a munkaválallalási engedélyhez hozzájutni. Jó lehet, hogy egy kicsit talán túloztam, de mint tendenciában és jelenségben van benne igazság ugye?
2022. jan. 1. 15:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha kicsit figyelmesebben olvastál volna, észrevehetted volna, hogy az általam leírt évszám alig 10 évvel korábbi. Így az egész erre épített eszmefuttatásod az alapokig dőlt össze.
2022. jan. 6. 23:31
 12/15 Jake Paul ***** válasza:
73%
7-es Pontosan mikor volt az az időszak, mert én Magyarország történetében ilyesmiről egyik évben sem hallottam. Hányas években volt ez illetve mikor pontosan? Kedves kérdező : Teljesen tiltva volt a 1956 tol -90 es évekig kőkeményen de a 80-90 es szilveszterek már brutálisak voltak volt hogy minden másodpercben durrant akkoriban a petárda és nem gyenge lefolyású volt hanem elkezdték akkor november elején és tetőzött december végén sokan itt a hozzászólok közűl nem emlékeznek a régi szilveszterekre hogy anno egy Békás Megyer egy panel háztömbjében is elment több százezer darab és ez csak egy ház tömb volt senkit nem büntettek és senkit se kaptak el érte a 80-90 es években rengetegen használták illegálisan mikor kőkeményen tilos volt a 2003 as legalizálással ez jóval alább hagyott hiszen nem produkáltak 90 es szilvesztereket a lakótelepek többé 2003-2004 es időszak mikor lehetett ugy ahogy teljesen normálisan telt voltak túlkapások de nem volt jó párszáz baleset mint 90 be max jó ha volt 5-6 (pont ezért legalizálták 2003 ban mert tarthatatlan volt a használata mikor tiltva volt és ellenőrizni sem tudták) 2003-2005 újév ig lehetett petárdázni 2005 novemberében tiltották be Lampert gyökér Mónika aki politikai és pyrotechnikai szakértelem szempontjából is egy idióta kokler volt ( az is nagy gond volt hogy egyes kategóriába tették a petárdát 2003-2004 ben és 14 éven aluliak is hozzá férhettek még nagyobb baromság volt hogy mindenkinek megadták rá az engedélyt és 3 ft ért árulták darabját így persze hogy úton út félén dobálták itt a magyaroknak kellett volna átvenni a külföldi szlovák cseh példát pl szakbolt szigorúan 18 éven felül és dobozba nem darabra árulni: Ezt is mi rontottuk el és nem a petárda mint eszköz
2022. jan. 6. 23:31
 13/15 Jake Paul ***** válasza:
100%

Én régebben imádtam a petárdát, mai napig vennék de már annyian tartanak kutyát, és szeretem is az állatokat hogy inkább rájuk vagyok tekintettel.?

pont ez a gond hogy annyian tartanak kutyát közbe meg csesznek foglalkozni vele! Én emiatt nem mondok le a petárdáról pont nem kéne mindenkinek kutyát tartani ha valamit kéne akkor tiltani kéne a lakótelepeken a kutyatartást pláne ha nagytestű kutyákról van szó minden szempontból kimeríti állatkínzás fogalmát! Kötelezném a Chip használatát és és kötelező kutyaiskola , egész évben történnek brutálisabbnál brutálisabb kimenetelű kutyatámadások ártatlan emberekkel kis gyerekekkel nőkkel ez bizonyítja azt hogy igen is nem való minden embernek kutya és könyörtelenül el kell venni azoktól a kutyát akik nem képesek normálisan tartani vagy nevelni!

2022. jan. 6. 23:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Mindenki már átáll az online vásárlásra. Hogy a parkolóban megveszik Dec 28-31 között az emberek ez már egyre kevésbé divat. Az unión belül határ sincs és külföldről is bármit lehoznak. Hazai árustól venni épp annyi mint külföldítől. A petárda mindenki számára elérhető! Hogy a magyar cégeknél nem olyan a minőség, vagy valami nem elérhető ez az ő bajuk! Már rég nem a petárda az illegális divat hanem az F4 es termékek használata magánemberek áltat, és tűzijátékok és petárdák házilagos gyártása. Mivel a gyári petárdák és tűzijátékok unalmas gyerekjátékok hozzályuk képest. Lehet kapni petárdát egy két éve biztosan hivatalos magyar webshopokban, ez nem oszt nem szoroz azon hogy többen vagy kevesebben csinálják! Technikailag mindenki számára elérhető! A magyar árusokat meg ha gagyi a terméke és a vásárlók nem vesznek tőlük nem tudom sajnálni! Az ilyen tilalmak a MAGYAR ÁRUSOKAT érintik nem a vevőket! Az union belül szabad piac van, és ott vásárolunk ahol akarunk! Olyan megkülönböztetés nem lehet hogy az adott terméket hazai vagy a szomszédos uniós országból veszem! Az év bármely napján be lehet gond nélkül ilyeneket szerezni. A szabályozás meg a tiltás papíron létezik. Technikailag mindenkinek minden elérhető korhatár és szabályok nélkül! Komolytalan a cigi méretű petárdák legalitásáról beszélni. Amit legalizálnak is belőle már az embereknek annál jóval durvább kell. Pár év múlva már a házilagos gyártás, és a nagyméretű tűzijátékoknál beszélhetünk ilyen kérdésekről, és nem a cigi meretű gyári petárdák tiltogatásáról.
2022. júl. 31. 12:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem azért csinálják mert menőnek akarnak tűnni hanem mert szeretik.Én pont leszartam, hogy mennyire tűntem menőnek amikor a petárdát eldobtam.A lényeg, hogy jó volt nem az, hogy "menő" voltam
2023. febr. 28. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!