Orbán miért nem tudott olyan életszínvonalat teremteni mint anno Kádár, amikor ő is egy kommunista politikus?
Nem is értem a kérdést.
Most jobb az életszinvonal úgy általában. Na ez nem mintha Orbán érdeme lenne, hanem úgy általában a kapitalizmusé.
Uhhhhhh!
Azért azt jó lenne tisztázni, hogy Kádár idejében azért volt olyan az életszínvonal, mert hiteleket vett fel az állam. Amiket még sokáig fizetünk vissza. Ezért tudták alacsonyan tartani az árakat.
#4.
Tudtam, hogy ez lesz!
Akkor az az államadósság amit a rendszerváltáskor örökölt az állam miből keletkezett?
5! képzeld én is tudom, hogy mindig van valami félnótás aki beírja -nulla közgazdaságtani meg történelmi ismerettel- hogy "akádárednszerbenhitelbőlvoltajólétazértadósottottelésaztánezértlettfenntarthatatlan" csak egy a baj! Hogy ez nem így van! Ezt csak a rendszerváltás után fogadták el, mint a privatizációt megmagyarázó véleményt, valójában az akkori hitelek nem a "jólétre" mentek el, tehát a hitelből nem bért emeltek meg házakat építettek, mint sokan hiszik. olvass után.
Mellesleg ma akkor miért van hasonló GDP arányos adósságunk, most is hitelből van a jólét? akkor ez miért nem omlik össze? -nem kell elmagyarázni én tudom a választ csak Misit próbálom rávezetni a logikája hibáira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!