Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért nem tudott olyan...

Orbán miért nem tudott olyan életszínvonalat teremteni mint anno Kádár, amikor ő is egy kommunista politikus?

Figyelt kérdés

2021. dec. 25. 19:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%

Nem is értem a kérdést.

Most jobb az életszinvonal úgy általában. Na ez nem mintha Orbán érdeme lenne, hanem úgy általában a kapitalizmusé.

2021. dec. 25. 19:26
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Ez azért van mert Kádár nem lopott és neki nemvoltak strómanjai, valamint Kádár nem tömte ki állami pénzekkel a rokonai és ismerősei zsebét.
2021. dec. 25. 19:32
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Uhhhhhh!

Azért azt jó lenne tisztázni, hogy Kádár idejében azért volt olyan az életszínvonal, mert hiteleket vett fel az állam. Amiket még sokáig fizetünk vissza. Ezért tudták alacsonyan tartani az árakat.

2021. dec. 25. 19:43
 4/14 anonim ***** válasza:
45%
3! Egyik se igaz csak szólok!
2021. dec. 25. 19:59
 5/14 anonim ***** válasza:
15%

#4.

Tudtam, hogy ez lesz!

Akkor az az államadósság amit a rendszerváltáskor örökölt az állam miből keletkezett?

2021. dec. 25. 20:14
 6/14 anonim ***** válasza:
45%
Nagy szívás lenne, ha olyan pocsék életszínvonal lenne most, mint Kádár alatt. Amúgy az elmúlt 10 évben több mint 60%-kal nőttek a reálbérek.
2021. dec. 25. 20:36
 7/14 anonim ***** válasza:
55%

5! képzeld én is tudom, hogy mindig van valami félnótás aki beírja -nulla közgazdaságtani meg történelmi ismerettel- hogy "akádárednszerbenhitelbőlvoltajólétazértadósottottelésaztánezértlettfenntarthatatlan" csak egy a baj! Hogy ez nem így van! Ezt csak a rendszerváltás után fogadták el, mint a privatizációt megmagyarázó véleményt, valójában az akkori hitelek nem a "jólétre" mentek el, tehát a hitelből nem bért emeltek meg házakat építettek, mint sokan hiszik. olvass után.

Mellesleg ma akkor miért van hasonló GDP arányos adósságunk, most is hitelből van a jólét? akkor ez miért nem omlik össze? -nem kell elmagyarázni én tudom a választ csak Misit próbálom rávezetni a logikája hibáira.

2021. dec. 25. 20:44
 8/14 anonim ***** válasza:
42%
#7. A teljes foglalkoztatottság ami gyarakon belüli munkanélküliséget okozott. Amikor egy munkára 3-4 ember jutott. A gyárak amik nem termeltek profitott. Akkor mire fordították a felvett hiteleket? Azokkal finanszírozták a hiányt. Így tartották alacsonyan az árakat.
2021. dec. 25. 21:06
 9/14 anonim ***** válasza:
8! Utána olvastál, hogy mire vették föl a hiteleket azóta? Ne azt, hogy mit gondolsz!
2021. dec. 25. 21:16
 10/14 anonim ***** válasza:
8%
Kádár rendszerben nem volt államadósság. Akkor még hitelből tolták a jólétet.
2021. dec. 25. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!