"A 13.havi nyugdíj böszmeség" MZP? Van benne ráció?
Azt mondta Márki-zaj, hogy nem etikus a dolgozókkal fizettetni a "munkaképtelen" nyugdíjasok nyugdíját, mert hiszen ezt az aktív dolgozók fizetik. Miért fizessék a dolgozók azoknak, akik nem dolgoznak? Igaz hogy a teljes nyugdíjat is a dolgozók fizetik, de azért ennyire ne szaladjunk előre egyelőre
Ez valahol jogos, hiszen te sem fizetsz senkinek semmit, csak jattot,borravalót a pincérnek, póstásnak, de ők kihozzák neked az árút. MZP-nek igaza lehet?
"csak jattot,borravalót a pincérnek, póstásnak,"
Fizet a rosseb, van nekik rendes fizetésük is. A gyári munkásnak sem ad senki borravalót, mert az új kocsijában az egyik kábel elejét ő tette be a gépbe a gyártósoron...
Egyébként szerintem is sokkal jobb lenne a nyugdíjak összegét emelni, vagy egy új nyugdíjrendszert kiépíteni ahol a nyugdíjasok több nyugdíjat kaphatnak alapból, mint ilyen 13. meg 14. havi osztogatásokat rendezni amikor éppen ilyen kedve van a kormánynak
"Tévedsz a mostani gyugdíjasok már mikor dolgoztak akkor befizették amiből most nyugdíjat kaptak. Ők már bőven megdolgoztak érte."
Ahaaaa mesélj csak 89 előtt mennyi nyugdíjárulékot is fizettek?
Ohhh jaaaa hogy JELKÉPESET?!?!?!?
Rohadtul nem fizettek be max 10-20 évnyit ami nem ez a jelképes összeg volt.
Ezzel szembe aki pl 2000 től munkaképes kell neki minimum!!!! NEGYVEN! ÉV!!! szolgálati idő ami alatt nem a jelképes nyugdíjárulékot köhögi ki.
Ráadásul az orbán rezsim úgy kezdte eltüntette a manyup vagyonát és 28500 ra rögzítette a nyugdíjminimumot most meg előadja a 13. havi nyugdíj ötletét amit 11 évig lexart csak választás van és szorul a hurok bözse utalvánnyal már nem tudja megkenni a nyugdíjasokat.
4.
Abban az időben befizetett pénzből az akkori nyugdíjakat fizették.
A mostani aktívak dolgoznak meg a jelenlegi nyugdíjasok pénzéért.
a felosztó-kiróvó rendszer életképtelen
a most kiszórt választási pénzek is a hiányt fogják növelni, amit hitelből fedeznek
amit egyszer ki is kell ám fizetni, fideszesek
mint ahogy a lopott pénzt is egyszer vissza kell tenni. ha a gazdáitok nem fogják, akkor majd nektek kell
Ezt a sok indulatkeltést és idiotizmust. Én 1970 és 2012 között szakácsként dolgoztam. Az egész életem során fizettem járulékot. Csak 1970-ben 400 Ft-ból betudtál vásárolni legalább 2 hétre mindenféle élelmiszert. Ja! És a bruttó keresetemből 42 évig vontak nyugdíj járulékot. Nekem mindent tűrnöm kell, amikor engem, mint nyugdíjast ócsárolnak és tőlünk, akik újjáépítettük '90 után a rendszert, mindent megvonnának. A nálam idősebbek (pl. bátyám) többé-kevésbé részt vett az '56 utáni újjáépítésben is részt vett és tőle akarnak megvonni mindent?
Azért nézzetek már tükörbe, mielőtt a nyugdíjasokat szidjátok és a nyugdíjasoktól akartok mindent megvonni.
Csak nézd meg, hogy '90-ben mennyi volt a minimálbér vagy átlagbér és mennyi volt belőle az állam felé befizetendő összeg.
Jelentősen kevesebb a most kifizetett nyugdíjaknak,és jóval több aktív jutott egy főre jutó nyugdíj megtermelésére.
A mostanában kapott ellátások összegének a töredékét sem fizették be a jelenlegi nyugdíjasok,akiknek ráadásul igen nagy része jóval a korhatár elérése előtt lett nyugdíjas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!